Newsletter House of Wine
- Απρίλιος 2017
House of Wine - Η Ενημέρωση της Εβδομάδας
Ιστοσελίδα - www.houseofwine.gr
Email - info@houseofwine.gr
Τηλέφωνο - 801-111-9463
Ο Λογαριασμός μου
Τεύχος 90ο, 3η Απριλίου 2017
Newsletter Απριλίου 2017
 


Αγαπητοί Φίλοι,


Πλησιάζουμε ολοταχώς προς τη Μεγάλη Εβδομάδα! Μια εβδομάδα κατάνυξης και περισυλλογής για τους πιστούς, μια εβδομάδα που υπόσχεται πολλές οινικές απολαύσεις με τα υπέροχα νηστίσιμα και τους άπειρους συνδυασμούς κρασιών που αυτά επιτρέπουν! Ένα πραγματικό ...όργιο γεύσεων, αρωμάτων, υπέροχων συνδυασμών που καταλήγει να είναι ακατανόητος ο συνδυασμός της Μ. Εβδομάδας και της ...εγκράτειας!

Εμείς στο House of Wine έχουμε δουλέψει πολύ για να σας προσφέρουμε -πρώτα απ' όλα- τις καλύτερες τιμές, και να σας συστήσουμε τους πιό ταιριαστούς συνδυασμούς κρασιών και σαρακοστιανών. Και βέβαια, κρασιών για την Ανάσταση, τη μαγειρίτσα και τα μεζεδάκια που συνοδεύουν το χαρμόσυνο τραπέζι, με κορύφωση τα καλύτερα κρασιά για τον Οβελία και το ελληνικό γλέντι του Πάσχα. Όλα στις καλύτερες τιμές, με προσφορές 15% κάτω από τις ήδη χαμηλές τιμές μας!

Έχουμε προτάσεις για όλα τα βαλάντια, ώστε όλοι να απολαύσουν όλοι ένα Πάσχα χωρίς έγνοιες, χωρίς υπέρμετρες επιβαρύνσεις του οικογενειακού προϋπολογισμού. Ένα Πάσχα όπως θα έπρεπε και όπως πρέπει να είναι: Ανέμελο, γιορταστικό, όπως η ελληνική φύση αυτή την εποχή.

Προσπαθήστε λοιπόν να ...προσαρμοστείτε. Ξεχάστε σιγά-σιγά κρίση, μνημόνιο, τρόικες και μπείτε στο πνεύμα του Πάσχα και της Ανάστασης! Το κρασί ήταν, είναι και θα είναι ο καλύτερος συνοδός για μια τέτοια προσαρμογή!
 


 
Στην υγειά σας!!
 
Μιχάλης Πικούνης

Διευθυντής- House of Wine 
 
 
Πασχαλινά κρασιά 41 οινοποιείων σε προσφορά -15%!!
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και εφέτος, το House of Wine βρίσκεται κοντά στους φίλους του κρασιού, ώστε να γιορτάσουν με τον καλύτερο τρόπο τη μεγαλύτερη γιορτή της Ορθοδοξίας, το Πάσχα, αλλά και την αναγέννηση της φύσης. Επιλέξαμε λοιπόν και σας προτείνουμε 41 λευκά, 9 ροζέ και 30 κόκκινα κρασιά, που ταιριάζουν σε κάθε... Πασχαλινή περίσταση
#inthehouse  
Κάθε ημέρα, δοκιμάστε στο #inthehouse bar του House of Wine 8 διαφορετικά κρασιά που αλλάζουν κάθε εβδομάδα, εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!. Ελάτε λοιπόν και αυτή την εβδομάδα  να δοκιμάσετε 8 κρασιά, τέσσερα λευκά και τέσσερα ερυθρά!
Γευσιγνωσία Whisky: The Distillers Edition
Την Μ.Δευτέρα 10 Απριλίου στις 19.30 δοκιμάζουμε #inthehouse whiskies που έγραψαν και συνεχίζουν να γράφουν τη δική τους ιστορία. Η σειρά Distillers Edition περιέχει whiskies από διαφορετικές ποτοπαραγωγικές περιοχές της Σκωτίας και είμαστε σίγουροι ότι τα Oban, Glenkinchie , Cragganmore, Lagavulin και Talisker θα ενθουσιάσουν και τον πιο απαιτητικό πότη. Κρατήσεις μέσω Internet ή και τηλεφωνικά -210 6773315. Θέσεις περιορισμένες - θα τηρηθεί απόλυτη σειρά προτεραιότητας.
Αφιέρωμα: Μεγάλη Εβδομάδα
8 νηστίσιμα πιάτα και τα οινικά τους ταίρια
Γράφει η Μαριάννα Μακρύγιαννη, Dip. WSET
Το Πάσχα πλησιάζει και όλοι λίγο πολύ θα αρχίσουμε να σκεφτόμαστε το Πασχαλινό τραπέζι και τα κρασιά που θα το πλαισιώσουν. Πριν από το Πάσχα όμως έχουμε την Μεγάλη Εβδομάδα, μία εβδομάδα με ιδιαίτερες ‘γαστρονομικές απαιτήσεις. Σε αυτό το κλίμα λοιπόν, θα διαλέξω 8 φαγητά που δεν περιέχουν κρέας, ψάρι, τυρί ή γάλα, 8 νηστίσιμα φαγητά δηλαδή και θα προτείνω κρασιά για να τα συνοδεύσετε.
Κρασιά για τη Μεγάλης Εβδομάδα
Με τα νηστήσιμα της Mεγάλης Eβδομάδας, με το τόσο μεγάλο εύρος, επιλέξτε για τα θαλασσινά ένα ‘τραγανό’ λευκό με οξύτητα, με τις γαρίδες ένα κομψό αρωματικό κρασί, ενώ για ζυμαρικά με σάλτσα ντομάτας, ένα ροζέ με ικανοποιητική οξύτητα. Με τον γήινο χαρακτήρα που έχουν οι φακές μπορείτε να διαλέξετε ένα κόκκινο, ενώ με τη φάβα ακολουθείστε τον κανόνα της τοπικότητας και επιλέξτε ένα Ασύρτικο από την Σαντορίνη. Με τα λαδερά τα ροζέ είναι μονόδρομος και εξαιρετικός συνδυασμός. Τέλος με τις κόκκινες σάλτσες, προτείνουμε κόκκινα κρασιά με ικανοποιητική οξύτητα που θα ισορροπήσουν με την οξύτητα και τον φυτικό χαρακτήρα της ντομάτας.
Κρασιά για το βράδυ της Ανάστασης
Μετά την νηστεία της Μεγάλης Εβδομάδας, έρχεται το τραπέζι της Ανάστασης, με τη μαγειρίτσα να ‘πρωταγωνιστεί’.... Τα ψιλοκομμένα εντόσθια και τα λαχανικά της μαγειρίτσας, αλλάζουν εντελώς την υγρή υφή που έχει το πιάτο, κάνοντας το πολύ πιο φιλικό προς το κρασί. Μένει να επιλέξουμε ένα λευκό κρασί με ικανό ‘σώμα’ και οξύτητα, να ‘σπάσουν’ την λιπαρότητα του πιάτου, ενώ ταυτόχρονα να σηκώσουν τον λεμονάτο-ξινό χαρακτήρα που η μαγειρίτσα διαθέτει. 
Και μετά...Τα κρασιά της Κυριακής του Πάσχα
Το αρνί είναι ο ‘βασιλιάς’ στο τραπέζι, ωστόσο τα ορεκτικά είναι πολλά και διαφορετικά, ικανοποιώντας κάθε γούστο. Πίτες, σαλάτες, διάφορες αλοιφές, κοκορέτσι, γαρδούμπες και η παρέλαση πιάτων συνεχίζεται. Μόνο ένα ερυθρό για το αρνί δεν μπορεί να σταθεί σε ένα τέτοιο τραπέζι. Προτείνουμε να ξεκινήσετε με κάποια ελαφριά λευκά κρασιά για τις σαλάτες και τα ορεκτικά, π.χ.με μία καλή ρετσίνα , με ένα ροζέ κρασί από ξινόμαυρο ή αγιωργίτικο δίπλα στο ζουμερό κοκορέτσι, ή και να ανοίξτε το κόκκινο το οποίο θα συνοδέψει και το αρνί σας. Εδώ, ένα ερυθρό με επίπεδα οξύτητας, όπως το Ξινόμαυρο ή το Syrah, θα φρεσκάρει τον ουρανίσκο.
Προτάσεις- Νέες Αφίξεις  
Κτήμα Θεόπετρα - Syrah
Ένα πληθωρικό κρασί από τους βιολογικούς αμπελώνες του Κτήματος Θεόπετρα στα Μετέωρα, που περιέχει μέσα στο μπουκάλι όλα αυτά που έχουν κάνει το Syrah την πιο δημοφιλή διεθνή ποικιλία στον Ελληνικό αμπελώνα τα τελευταία χρόνια. Με στυλ πιο κοντά στα Νεοκοσμήτικα δείγματα της ποικιλίας, είναι σίγουρο ότι θα γοητεύσει όλους τους λάτρεις των πικάντικων κρασιών!
Ασύρτικο Sur Lies Βρινιώτη 2016
Με μερικούς μήνες ξεκούρασης πάνω στις οινολάσπες, το Ασύρτικο Sur Lie του Κωνσταντίνου Βρυνιώτη κοιτάει κατάματα ακόμα και τα καλύτερα Ασύρτικα από το νησί της Σαντορίνης, προκαλώντας με την ποιότητα του. Μέσα σε ένα μπουκάλι κρασί βρίσκουμε και ορυκτότητα Σαντορίνης και χαρακτήρα Αλσατικού Riesling και απίστευτο value for money.
Vouvray Marc Bredif 2015
Ένα κομψότατο και δροσερό κρασί από την περιοχή του Λίγηρα και την Ονομασία Προέλευσης Vouvray, όπου παράγονται ίσως τα καλύτερα κρασιά του κόσμου από την ποικιλία Chenin Blanc. Ο Mark Bredif φημίζεται για την ικανότητα των κρασιών του να παλαιώνουν και να αποκτούν εξαιρετικά πολύπλοκο χαρακτήρα. Ακόμα και το πιο κλασικό του και value for money κρασί, επαληθεύει αυτή την φήμη.
Θέματα - Άρθρα  
Γαστροοινικός Τουρισμός: Το όνομά μου είναι Authentic Big Blue...
Γράφει ο Τάσος Πικούνης
Με αφορμή και παράδειγμα την προετοιμασία του Authentic Big Blue στην Αμοργό το Σεπτέμβρη, ο Τάσος Πικούνης γράφει για τον Γαστρονομικό και Οινικό τουρισμό και την... επάρατη ιδιωτική πρωτοβουλία, αλλά και για τη θαυμάσια αυτή εκδήλωση στην οποία το House of Wine είναι Χορηγός!
Επανάσταση: Ένα ποτήρι... νερό με γεύση Petrus!
Φαντάζεστε ένα ποτήρι νερό με γεύση καί άρωμα... Petrus; Και όμως... γίνεται! Μια επαναστατική εφαρμογή ανακοινώθηκε προχθές που θα φέρει τα επάνω κάτω σε όσα έχουν σήμερα σχέση με το κρασί και τα ποτά: Στη Silicon Valley στην Καλιφόρνια, οι ερευνητές κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα ηλεκτρονικό ποτήρι -το e-Drink - με ένα μικρό μικροτσίπ, που όταν έρχεται σε επαφή με τα δάκτυλα, στέλνει ερεθίσματα στον εγκέφαλο  και να κάνει τον καταναλωτή να πιστεύει ότι πίνει... κάποιο συγκεκριμένο κρασι!
Γαστρονομικό…Ευαγγέλιο
Γράφει ο Τάσος Πικούνης
Βρέθηκα καλεσμένος πριν από κάποιες εβδομάδες στο Tudor Hall του King George από το Κτήμα Αβαντίς και την Καρούλιας ΑΕΒΕ στην εκδήλωση με επίκεντρο τα κρασιά του κτήματος και ιδιαίτερα του εξαιρετικού Άγιου Χρόνου, για την οποία γράψαμε εδώ... Είχα σκοπό να γράψω για την εξαιρετική κουζίνα του Tudor Hall, αλλά ένας πολύ φίλος και πολύ πιο ειδικός από εμένα, με... πρόλαβε! Έτσι, αναδημοσιεύω εδώ το άρθρο του αγαπητού Σίμου Γεωργόπουλου, και με την ευκαιρία αυτή, δίνω για άλλη μια φορά τα συγχαρητήριά μου στον sef Σωτήρη Ευαγγέλου, για τα θαυμάσια πιάτα του...
Συνέντευξη του Τάσου Πικούνη στο SBC TV
Συνέντευξη έδωσε την Πέμπτη 30 Μαρτίου ο Τάσος Πικούνης στην Ειρήνη Γεωργιλέα του Sbc TV Cannel, για το House of Wine, το Ελληνικό κρασί κλπ. Όσοι... πιστοί μπορείτε να τη δείτε σήμερα Δευτέρα ή αύριο Τρίτη, 8-10 το βράδυ στο πρώτο οικονομικό κανάλι της χώρας. Ευχαριστούμε Ειρήνη!
Strathisla
Γράφει ο Κυριάκος Κοντογιώργης
Νομίζω πως όλοι οι σοβαροί πότες έχουν δοκιμάσει τα εξαίσια Chivas 12 ετών, Chivas 18 ετών, Royal Salute 21ετών. Πόσοι όμως γνωρίζουν γιατί το Chivas είναι τόσο καλό whisky? Ο λόγος είναι απλός. Πώς να μην είναι καλό, όταν το βασικό του συστατικό είναι τόσο υψηλής ποιότητας; Το σπουδαίο Strathisla λοιπόν, είναι ο λόγος που είναι τόσο καλό το Chivas.

Προωθήστε αυτό το email σε φίλο
#inthehouse: Επισκεφθείτε το νέο μας κατάστημα!
 

Σεβόμαστε απόλυτα την ιδιωτικότητά σας και τις επιθυμίες σας.

Αν δεν έχετε εγγραφεί στο Newsletter μας, εγγραφείτε τώρα. Θα λαμβάνετε πρώτοι, κάθε μήνα όλες τις ειδήσεις σχετικά με το κρασί, παρουσιάσεις νέων προιόντων, προτάσεις αλλά και εξαιρετικές προσφορές. Ταυτόχρονα, και αν το επιθυμείτε, μπορείτε να εγγραφείτε και στην "Προσφορά της Πέμπτης", την εβδομαδιαία μας προσφορά σε εξαιρετική τιμή ενός αξιόλογου κρασιού, επιλεγμένου από τους συνεργάτες μας οινογνώστες. Μπορείτε οποτεδήποτε το επιθυμείτε να διαγαφείτε ΟΡΙΣΤΙΚΑ από τους καταλόγους των όσων φίλων μας λαμβάνουν το Newsletter μας ή/και την "Προσφορά της Πέμπτης".

Προωθείστε αυτό το email σε ένα φίλο
© 2017 houseofwine.gr. All Rights Reserved.