Whisky on the rocks (?)

Είπαμε και στο παρελθόν. Τα θέματα της εβδομαδιαίας μας επικοινωνίας, μπορούν να προκύψουν με διάφορους τρόπους. Απο επετείους και εορτασμούς, μέχρι νέες κυκλοφορίες και θέματα της επικαιρότητας και μέχρι κάτι που έπεσε στην αντίληψή μας, απο κάποιο θέμα της καθημερινότητας. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, είδαμε ενα βιντεάκι, όπου ένας bartender έβαζε μέσα στο έξοχο δεκάρι Wolfburn κάτι μαύρους κύβους, προφανώς δίκην πάγου.

Δεν θυμάμαι αν έχω ξαναμιλήσει για το θέμα με το οποίο θα ασχοληθώ σήμερα, κι αν όντως το έχω κάνει, θα είναι πολύ παλιά για να μη το θυμάμαι. Όπως και να έχει λέω να γράψω δυο λογάκια.

Στο μεταξύ, την ώρα που γράφω τούτες τις αράδες, γιορτάζεται στην Ιρλανδία και οπουδήποτε στον κόσμο υπάρχει ιρλανδική αποικία, η μέρα του Αγίου Πατρικίου, για την οποία γράψαμε την προηγούμενη εβδομάδα, αυτό όμως δεν σημαίνει οτι δεν θα γιορτάσω, και για αυτό το λόγο υπάρχει αυτή τη στιγμή στο ποτήρι μου το υπέροχο δωδεκάρι Redbreast. Αλλά υπάρχει και κάτι που απουσιάζει απο το ποτήρι.

Πάγος

Το ποτήρι μου δεν έχει ούτε κανονικά παγάκια, ούτε κυβάκια σαν αυτά που ανέφερα στην αρχή του άρθρου. Τι θα πει αυτό όμως? Μπορεί και τίποτα, μπορεί και κάτι. Για να το συζητήσουμε, και βλέπουμε που θα καταλήξει.

Καταρχάς, η τάση που επικρατεί εδω και χρόνια, είναι οτι ο καθένας μπορεί να απολαμβάνει το ποτό του όπως θέλει. Με πάγο, χωρίς πάγο, με νερό, χωρίς νερό, με πάγο και νερό, ακόμη και με πάγο και αναψυκτικό. Αν λοιπόν θεωρήσουμε βέβαιο οτι η οποιαδήποτε προσθήκη, θα καταλήξει σε περισσότερες πωλήσεις, σε σχέση με το αν η κατανάλωση αφορούσε σκέτο το ποτό, εγω προσωπικά βγάζω ενα συμπέρασμα. Δεν πείθομαι για τις αγνές προθέσεις ενος υψηλόβαθμου στελέχους πολυεθνικής που ασχολείται με το ποτό, όταν λέει να φορτώσουμε με πάγους και νερά το ποτήρι. Αντιθέτως, σέβομαι πολύ περισσότερο αυτόν που θα πει οτι το προτιμάει με τον άλφα ή βήτα τρόπο, χωρίς πίσω απο την όποια επιλογή του να βρίσκεται χρήμα. Αλλά καλύτερα να ρίξουμε μια ματιά στα

Δεδομένα

Πρώτον, η χρήση πάγου είναι γεγονός οτι μετριάζει, ή και αφαιρεί την οξύτητα, που σε πολλούς καταναλωτές, κυρίως άπειρους, είναι δυσάρεστη. Την ίδια στιγμή όμως έχουμε απώλειες γεύσεων στον ουρανίσκο.

Δεύτερον, προσθήκη νερού, ή πάγου, που κι αυτός γίνεται νερό, ενισχύει τα αρώματα. Όμως, η γεύση πάει περίπατο, ειδικά αν ο πάγος είναι πολύς και η κατανάλωση αργή.

Επίσης, αυτό που θα πρέπει να λάβουμε υπόψην, είναι η τιμή και η ποιότητα του αποστάγματος. Υπάρχει νοήμων άνθρωπος που θα βάλει πάγο κι αναψυκτικό σε ακριβό ποτό? Είδα βιντεάκι με κινέζους γιάπηδες που ανοίγουν Remy Martin Louis XIII , βάζουν πρώτα τον ωραίο τους τον πάγο, μετά την ωραία τους την κόλα και βέβαια δεν παραλείπουν και να κάνουν κι ενα στόρυ για να το παίξουν ψαγμένοι με το ποτό του τριχίλιαρου και βάλε, το οποίο όμως δεν σεβάστηκαν. Κι εγω λέω οτι ο ηλίθιος είναι ανίκητος.

Εγω λοιπόν που δεν είμαι CEO πολυεθνικής, οτι είχα να πω το είπα. Δηλαδή

Όχι πάγο

Όποιος θέλει συμφωνεί, όποιος θέλει οχι. Σας θέλω όμως όλους εδω την επόμενη εβδομάδα.

Share: