| Logout | Login | Επικοινωνία |

My Cart 0 Item (s)
Toggle Nav

2 Ελληνικά κρασιά ανάμεσα στα 25 καλύτερα ροζε του κόσμου!

Η VinePair αυτοπροσδιορίζεται σαν  «η μεγαλύτερη εταιρεία ψηφιακών μέσων που παρέχει προσβάσιμο, διασκεδαστικό και εμπνευσμένο περιεχόμενο σχετικά με τα ποτά και τις εμπειρίες που έχετε με ένα ποτήρι στο χέρι». Και μάλλον ο αυτοπροσδιορισμός είναι σωστός! Έτσι λοιπόν είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι ανάμεσα στα κορυφαία ροζέ κρασιά που επέλεξαν για το 2021 οι συνεργάτες την, συγκαταλέγονται και 2 ελληνικά ροζέ, και τα δύο ανάμεσα στα 10 πρώτα και το ένα από αυτά  2ο στην κατάταξη! Ποια είναι αυτά; Διαβάστε παρακάτω!

Read more

Hampden

Προσπαθούσα να θυμηθώ τι μου θυμίζει το όνομα Hampden, εκτός φυσικά από ρούμι. Δυσκολεύτηκα λιγάκι λόγω ηλικίας, αλλά τελικά το βρήκα. Είναι το Hampden Park της Γκλασκώβης, το οποίο είναι γήπεδο ποδοσφαίρου βεβαίως βεβαίως. Έχω ξαναπεί οτι δεν υπάρχει περίπτωση να βγει άρθρο, χωρίς να γίνει αναφορά σε Σκωτία και whisky, κάτι που θα γίνει ξανά σε λίγο εκ των πραγμάτων. Τέλος πάντων, τι έλεγα?Hampden λοιπόν. Οι καλοί μας φίλοι στην εταιρία Granikal έκαναν άραγε το απονενοημένο διάβημα, ή θα σπάσουν τα κοντέρ με αυτή την τρομερή ρουμάρα που αποφάσισαν να εισάγουν? Θα δείξει ο χρόνος, αλλά είναι άξιοι συγχαρητηρίων. Κι εμείς εδώ στο HOW, κι εγώ προσωπικά, θα κάνω ότι μπορώ για να πιεί ο κόσμος ένα ρούμι σαν αυτό.

Read more

4 GIN για τέλεια G&T και όχι μόνο

Φθινοπώριασε για τα καλά τις τελευταίες μέρες, οπότε τί καλύτερο από ένα άρθρο για τα ποτά που θα μας συντροφεύσουν αυτήν την εποχή του χρόνου. Ο λόγος για το gin και το διαχρονικό ταίρι του το tonic.


Σήμερα θα μιλήσουμε για 4 αγαπημένα gin, με διαφορετικά αρωματικά χαρακτηριστικά ικανά να καλύψουν και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους. Πλάι τους θα βάλουμε εξαιρετικά tonic αλλά και mixers για το απόλυτο πάντρεμα γεύσεων.  

Read more

H παραδοσιακή μέθοδος παραγωγής αφρώδων οίνων

Στις 22 Οκτωβρίου (τρίτη Παρασκευή του Οκτωβρίου) γιορτάζεται η παγκόσμια ημέρας σαμπάνιας. Η γιορτή του πιο ξακουστού αφρώδους κρασιού που προκαλεί παραλήρημα στους οινόφιλους όλου του κόσμου. Των κρασιών που έχουν εμπνεύσει τους οινοποιούς σε όλα τα μήκη της γης. Αυτά που παράγονται με την ‘παραδοσιακή μέθοδο’ ή αλλιώς την μέθοδο της Καμπανίας. Αυτή είναι και η στιγμή να βάλουμε στο μικροσκόπιο τα πιο εκλεπτυσμένα αφρώδη κρασιά και να ανακαλύψουμε την μέθοδο παραγωγής τους με όσο πιο απλά λόγια γίνεται.

Read more

Τρία βελούδινα Merlot για τον Οκτώβρη

Ο δέκατος μήνας του χρόνου έχει μια μοναδική ομορφιά. Αυτή η ιδιαίτερη παλέτα των χρωμάτων του Φθινοπώρου είναι σαν ζωγραφιά. Οι πρώτες βροχές, το κούρνιασμα κάτω από τις κουβέρτες και οι πρώτες φθινοπωρινές βόλτες αρχίζουν και γίνονται συνήθεια πλέον. Όπως 'συνήθεια' γίνονται και τα κόκκινα κρασιά! Και τι καλύτερο για το μήνα που αλλάζει την εποχή από ένα βελούδινο Merlot! Αυτά είναι τρία ξεχωριστά και βελούδινα ελληνικά Merlot που σίγουρα θα σας κερδίσουν. 

Read more

Κτήμα Μάτσα: Ένα ταξίδι πίσω στο Χρόνο

Χθες έκανα ένα ταξίδι στο χρόνο. Περνώντας με το αυτοκίνητο την είσοδο του Κτήματος Μάτσα, ξαφνικά ένοιωσα να γυρνώ περίπου… 5 δεκαετίες πίσω! Παλιός Αγιοπαρασκευιώτης εγώ, με τα παιδικά μου χρόνια στη φύση της τότε Αγίας Παρασκευής και των Μεσογείων γενικότερα, ένιωσα να βυθίζομαι στις εικόνες, στις μυρωδιές και στο περιβάλλον εκείνης της εποχής: χαλικάκι πάνω στο φυσικό χώμα, πούσι από τα πολλά πεύκα να σκεπάζει σχεδόν τα πάντα, πρασινάδα, αγριόχορτα, παρτέρια με τούβλα και λάσπη σαν περιθώρια, παλιά πετρόκτιστα κτίσματα, ξύλινα κουφώματα βαμμένα πράσινα ή κεραμιδιά με λαδομπογιά, υποστατικά, ξύλινα στέγαστρα… σωροί από πέτρες και ξύλα εδώ και εκεί… μαγεία!

Read more

Εκδήλωση HOW: Επιστροφή στην κανονικότητα

Σήμερα, επιτέλους, γυρίσαμε στην κανονικότητα του κρασιού, όπως το ξέραμε πριν ο κοροναϊός μας κλείσει μέσα και πριν μας επιβάλλει τον «ζουρλομανδύα» των λογής απαγορεύσεων και περιορισμών! Σήμερα επιτέλους είχαμε την πρώτη εκδήλωση του House of Wine! Την Εκδρομή Wines of Athens στο Οινοποιείο Παπαγιαννάκου! Μια εκδήλωση που οι θέσεις κλείστηκαν μόλις σε 2 ώρες από την δημοσίευσή της στις ιστοσελίδες του House of Wine!

Read more

Τα Νέα της Αγοράς

Αυτή την εβδομάδα επανερχόμαστε σε ένα από τα αγαπημένα θέματα αυτής της στήλης.Θα βάλω κάτι να πίνω, και θα ρίξουμε μια ματιά στα

Νέα της αγοράς

Κι αυτό το κάτι που θα πίνω, είναι κάμποσο ακόμη από το δωδεκάρι Highland Park που έπινα τις προάλλες. Πάμε λοιπόν.

Read more

Γήινα αρώματα και σε ποια κρασιά θα τα βρούμε

Αν και με αρκετή καθυστέρηση έπεσαν επιτέλους οι πρώτες Φθινοπωρινές βροχές. Εμένα οι πρώτες βροχές με βρήκαν στις παρυφές του όρους Πάικου στην Γουμένισσα, όπου μετά από λίγη ώρα βροχής άρχισαν να αναδύονται από την γη όμορφα Φθινοπωρινά αρώματα. Αυτά τα αρώματα μου έφεραν στο μυαλό κρασιά με γήινα χαρακτηριστικά, που μας παραπέμπουν στην γη.

Θα μου πείτε μπορεί ένα κρασί να μυρίζει μανιτάρι, σαν το έδαφος του δάσους μετά την βροχή ή ακόμα και τούβλο ή πέτρα και να μας αρέσει; Μπορεί και μάλιστα αυτά τα αρώματα είναι συνδεδεμένα με σπουδαία κρασιά. Όπως σε όλες τις κατηγορίες αρωμάτων όλα είναι θέμα ισορροπίας! Αν ένα κρασί μυρίζει μόνο μανιτάρι ή γη είναι μονοδιάστατο. Αν όμως αυτά τα αρώματα συνυπάρχουν με άλλα όπως τα φρούτα τότε μιλάμε για πολυπλοκότητα κάτι που το αναζητάμε στα κρασιά. Πάμε όμως να δούμε τα 4 πιο συχνά γήινα ‘αρώματα’ και σε ποια κρασιά τα συναντάμε γιατί έως τώρα είμαι σίγουρη ότι δεν έχετε πειστεί ότι σας μιλάω για κρασιά και μάλιστα για κρασιά εξαιρετικής ποιότητας.

Read more

To Noma πρώτο εστιατόριο στον κόσμο!

René Redzepi

Οι φίλοι της υψηλής εστίασης μπορούν επιτέλους να χαμογελάσουν:

Τα βραβεία για τα 50 καλύτερα εστιατόρια στον κόσμο - μια εκδήλωση που θεωρείται Όσκαρ του κόσμου της καλής εστίασης – είναι πάλι εδώ, μετά την περυσινή αναγκαστική παύση λόγω κοροναιού. Τελικά επέστρεψε και τα δύο εστιατόρια στην κορυφή της λίστας βρίσκονται στην Κοπεγχάγη! Η Νο.1 θέση φέτος πηγαίνει σε αυτό που είναι ίσως σήμερα το πιο γνωστό όνομα στη γαστρονομία: το Noma. Το εστιατόριο τριών αστέρων Michelin του Δανού (Αλβανού την καταγωγή) σεφ René Redzepi άνοιξε για πρώτη φορά στη γειτονιά Christianhavn της Κοπεγχάγης το 2003 και πήρε για πρώτη φορά την κορυφαία θέση στα βραβεία των 50 καλύτερων εστιατορίων στον κόσμο το 2010.

 

Read more

HOW Blog