HOW Blog

Meet the Faces: Πέτρος Μαρκαντωνάτος

Η Γιοβάννα Λύκου υποδέχεται στο meet the faces του House of Wine τον παραγωγό του οινοποιείου Gentilini, Πέτρο Μαρκαντωνάτο. Ένα πρόσωπο του ελληνικού κρασιού που αξίζει να γνωρίσετε. Μαζί συζητούν μεταξύ άλλων για στιγμές με γεμάτα ποτήρια και τραγανές κρυστάλλινες Ρομπόλες.

Read more

Τα νέα της αγοράς

Σήμερα επιστρέφουμε μετά απο κάμποσο χρονικό διάστημα σε ενα απο τα σταθερά θέματα αυτής της στήλης. Χωρίς χρονοτριβή λοιπόν πάμε να δούμε

Τα νέα της αγοράς

Στο μεταξύ, την ώρα που γράφω τούτες τις αράδες, η τηλεόραση μεταδίδει εικόνες απο την ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή και το μόνο που μπορώ να πω είναι, ο Θεός να βάλει το χέρι του και να επικρατήσουν οι πιο συγκρατημένες απόψεις. Τέλος πάντων, ας ξεχαστούμε λίγο βλέποντας τι έγινε στις αγορές της Σκωτίας.

Read more

Τι θα πιούν οι #inthehousers το Πάσχα

Το Πάσχα πλησιάζει και οι συνεργάτες του House of Wine έχουν ετοιμάσει για όλους εσάς τις πιο λαχταριστές προτάσεις. Εξαιρετικοί συνδυασμοί για τις παραδοσιακές συνταγές των ημερών αλλά και τις παρεϊστικες στιγμές της Λαμπρής, μοναδικές προσφορές αλλά και δώρα. Αναρωτηθήκατε όμως τι θα επιλέξουν εκείνοι για το πασχαλινό τους τραπέζι;

Οι #inthehousers απαντούν.

Read more

Θα π(ι)είς κι ένα τραγούδι

Επιστρέφω μετά απο πολύ (πάρα πολύ) καιρό, σε μια απο τις αγαπημένες ενότητες αυτής της στήλης. Το Whisky μετά μουσικής λοιπόν, κάνει δυναμικό come back, με ενα μικρό (όχι και τόσο) lifting. Οι διαφορές θα βρίσκονται, τόσο στον τίτλο, κάτι που ήδη είδατε, όσο και στα ποτά, αφού προτίθεμαι σήμερα να προτείνω και ρούμι. Πάμε λοιπόν με το πρώτο ματσάρισμα. Μου αρέσει πολύ αυτή η λέξη, την έμαθα προσφάτως και τη χρησιμοποιώ παντού. Μάλλον είναι σαν το γνωστό αναψυκτικό, πάει με όλα.

Read more

Scottish Castles & Whisky

Μας αρέσει πολύ η γεωγραφία. Μας αρέσουν πολύ και οι θρύλοι. Και τα κάστρα, μεσαιωνικά ή κι ακόμη παλιότερα. Μας αρέσει όμως και το whisky. Λοιπόν, θα κάνουμε ενα ταίριασμα σε όλα αυτά, δηλαδή ένα matching που λένε και στο χωριό μου.

Και τι είναι αυτό που μπορεί να ταιριάξει γεωγραφία, θρύλους και whisky? Μα φυσικά τα κάστρα με τα οποία είναι διάσπαρτη όλη η Σκωτία. Κάποτε είχα δυο βιβλία για κάστρα, το ένα που αφορούσε σε κάστρα σε όλη την Ευρώπη, το οποίο ήταν τεράστιο σαν εγκυκλοπαίδεια και βέβαια είχε μπόλικα σκωτσέζικα, κι ενα δεύτερο το οποίο είχε μόνο Σκωτία. Το πρώτο δυστυχώς δεν ξέρω που είναι, απλώς υποψιάζομαι, το δεύτερο το κρατάω στο χέρι μου αυτή τη στιγμή, οπότε θα συμβουλευτώ αυτό. Ας ξεκινήσω λοιπόν.

Read more

International Whisk(e)y Day

Φαντάζομαι οτι πριν καν ξεκινήσω, ξέρετε που θα καταλήξουμε (ξανά). Ας κρατήσουμε όμως λίγο και τα προσχήματα. Παίρνω λοιπόν σοβαρό ύφος και σας ανακοινώνω οτι την Τετάρτη 27 Μαρτίου πρόκειται να γιορτάσουμε την International Whisk(e)y Day

Read more

Whisky on the rocks (?)

Είπαμε και στο παρελθόν. Τα θέματα της εβδομαδιαίας μας επικοινωνίας, μπορούν να προκύψουν με διάφορους τρόπους. Απο επετείους και εορτασμούς, μέχρι νέες κυκλοφορίες και θέματα της επικαιρότητας και μέχρι κάτι που έπεσε στην αντίληψή μας, απο κάποιο θέμα της καθημερινότητας. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, είδαμε ενα βιντεάκι, όπου ένας bartender έβαζε μέσα στο έξοχο δεκάρι Wolfburn κάτι μαύρους κύβους, προφανώς δίκην πάγου.

Δεν θυμάμαι αν έχω ξαναμιλήσει για το θέμα με το οποίο θα ασχοληθώ σήμερα, κι αν όντως το έχω κάνει, θα είναι πολύ παλιά για να μη το θυμάμαι. Όπως και να έχει λέω να γράψω δυο λογάκια.

Read more

Τα φρούτα της θάλασσας και τα οινικά ταίρια τους

Μιλάμε για τα αγαπημένα μας όστρακα. Οι λατινόφωνοι γείτονες της μεσογείου προτιμούν να αναφέρονται σε αυτά ως “φρούτα” της θάλασσας και η ονομασία που τους έχουν δώσει θα λέγαμε ότι είναι απόλυτα ταιριαστή. Είναι ο καρπός της, δώρο σε εμάς με όλη τη γλύκα της καλά κρυμμένη μέσα σε ένα σκληρό κέλυφος. Γευστικός θησαυρός σε κάθε μικρή μπουκιά.

Read more

Συνταγές του μπακαλιάρου και τα κρασιά τους

Την ημέρα της 25ης Μαρτίου γιορτάζουμε την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 αλλά και τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου. Πέραν ωστόσο των εθνικών και θρησκευτικών εορτασμών έχουμε και ένα γαστρονομικό. Η μέρα είναι παραδοσιακά αφιερωμένη στο μπακαλιάρο.


Ιστορικά, εξαιρουμένων των κατοίκων στα νησιά που είχαν πρόσβαση σε φρέσκο ψάρι, χωρίς αυτό να θεωρείται πολυτέλεια ή μεγάλη δαπάνη για τον οικογενειακό προϋπολογισμό, οι υπόλοιποι περιορίζονταν στην επιλογή του παστού μπακαλιάρου. Παρόλα αυτά, σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας απαντώνται μέχρι και σήμερα εξαιρετικά νόστιμες συνταγές που στολίζουν τα τραπέζια εκείνη τη μέρα. Αυτές είναι τρείς αγαπημένες μου και μερικά από τα κρασιά που τους ταιριάζουν.

Read more