Ανάσταση

Ανάσταση

Η μαγειρίτσα είναι το πιάτο που έχει την τιμητική του το βράδυ της Ανάστασης. Είναι μια συνταγή ή αλλιώς μία διατροφική επινόηση που θα μας προστατέψει από το στομαχικό σοκ της κρεατοφαγίας που ακολουθεί της νηστείας της Σαρακοστής.

Στη πραγματικότητα η μαγειρίτσα είναι μία σούπα. Αποτελεί αφενός ένα ‘μαλακτικό’ για το στομάχι αφετέρου μία μεταμοντέρνα λύση για το food waste καθότι με έναν τρόπο αξιοποιούνται τα ‘αναξιοποίητα’ μέρη των υλικών για το πασχαλινό τραπέζι.

Το οινικό της πάντρεμα όπως φαντάζεστε αποτελεί μία πρόκληση καθώς ενώ περιέχει κρέας και κανείς θα έλεγε ότι ‘διψά’ για ερυθρό κρασί, αυτό που κυριαρχεί στο πιάτο είναι το πράσινο στοιχείο που μας οδηγεί κυρίως σε λευκό κρασί. Το μόνο σίγουρο είναι πως η συνταγή της μαγειρίτσας χρειάζεται δίπλα της ένα κρασί με τουλάχιστον μέτριο σώμα και τραγανή οξύτητα για να παλέψουν πλάι στο λεμόνι και τη συνολική λιπαρότητα της κάθε μπουκιάς.

Προβολή ως Λίστα Πλέγμα

3 είδη

Φθίνουσα ταξινόμηση
  1. Monarch Λευκό
    Monarch Λευκό 2022
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Sauvignon Blanc, Κρατήστε το 2-3 χρόνια, 13.2% alc.
    Βαθμολογία:
    80%
    Μέχρι το Πάσχα ΤΡΙΠΛΟΙ πόντοι
    Αν θα έπρεπε να διαλέξουμε μία μόνο περιοχή της Ελλάδας όπου μεγαλουργεί το Sauvignon Blanc, αυτό θα ήταν σίγουρα το Αμύνταιο και η απόδειξη θα ήταν αυτή η εξαιρετική έκφραση της ποικιλίας που μας φέρνει στο μυαλό τα εξαιρετικά Sauvignon του Λίγηρα. Φρεσκάδα, ένταση, φινέτσα και ακαταμάχητα αρώματα και γεύσεις που κερδίζουν τις εντυπώσεις αμέσως.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  2. Παπαγιαννάκος - Σαββατιανό Παλαιά Κλήματα
    Παπαγιαννάκος - Σαββατιανό Παλαιά Κλήματα 2023
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Σαββατιανό, Πιείτε το τώρα, 12% alc.
    Βαθμολογία:
    85%
    Μέχρι το Πάσχα ΤΡΙΠΛΟΙ πόντοι
    Φίνος φρουτώδης χαρακτήρας και δροσιστικά επίπεδα οξύτητας σε ένα εξαιρετικά καλοφτιαγμένο Σαββατιανό από το κτήμα Παπαγιαννάκου. Ο Βασίλης Παπαγιαννάκος υπηρετεί για χρόνια με μεγάλο σεβασμό τη κλασσική ποικιλία του Αττικού αμπελώνα, στοχεύοντας και επιτυγχάνοντας φυσικά την αλλαγή του προφίλ της. Ξεχάστε καμιά φιάλη στο κελάρι σας για μια πενταετία και δεν θα πιστεύετε την εξέλιξη του στο χρόνο…
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  3. Domaine Jean-Paul Balland Sancerre
    Domaine Jean-Paul Balland Sancerre 2022
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Sauvignon Blanc, Κρατήστε το 2-3 χρόνια, 13% alc.
    Βαθμολογία:
    90%
    Μέχρι το Πάσχα ΤΡΙΠΛΟΙ πόντοι
    Δύο δυναμικές γυναίκες, η πολυβραβευμένη οινολόγος Isabelle και η αδερφή της Eliza, έχοντας πάρει τα σκήπτρα από τον πατέρα τους Jean - Paul που ίδρυσε το οινοποιείο στο φημισμένο Sancerre πριν από σχεδόν 50 χρόνια, δημιουργούν εξαιρετικά κρασιά από Sauvignon Blanc αποτυπώνοντας με σαφήνεια τόσο τα χαρακτηριστικά της ποικιλίας όσο και του terroir. Τα κρασιά τους διακρίνονται για την λεμονάτη οξύτητα, τον πολύ ωραία εκφρασμένο φυτικό χαρακτήρα αλλά και το ορυκτό προφίλ τους. Αν είστε fan του Sauvignon Blanc δοκιμάστε και αυτή τη σοφιστικέ εκδοχή!
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
ανά σελίδα

Best Sellers στην κατηγορία Πάσχα