You have chosen to translate our site. Please note that House of Wine has an international section with a vast collection of Greek wines and spirits specially designed for our international cutomers. You can visit our international section or your can proceed with translating our main site:
Κάθε ημέρα, δοκιμάστε στο #inthehouse bar του House of Wine8 διαφορετικά κρασιά που αλλάζουν κάθε εβδομάδα, και μια σειρά απο εξαιρετικά ουίσκι εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!
Αρκετά παρεξηγημένο λόγω της ταπεινής του καταγωγής, το κλασικό σταφύλι της Αττικής γης, ‘διεκδικεί’ ξανά τα τελευταία χρόνια την προσοχή μας. Φρέσκος, ‘τραγανός’ χαρακτήρας, με αρώματα τροπικών φρούτων και ροδάκινου από το εξαιρετικό Σαββατιανό Μυλωνά, σε μία προσπάθεια που ανεβάζει κατακόρυφα το προφίλ της ποικιλίας, δημιουργώντας ταυτόχρονα προσδοκίες για το μέλλον.
Η Χρυσαλλίς αποτελεί ένα εξαιρετικό ημίγλυκο ερυθρό κρασί με έντονο ρουμπινί χρώμα ,απαλή γεύση και αρώματα φραγκοστάφυλλου και άγριου φρεσκοκομμένου μούρου. Απολαύστε το μόνο του ή συνοδεύεστε το με κόκκινα κρέατα στα οποία κυριαρχούν γλυκές ή γλυκόξινες σάλτσες. Σερβίρετε ιδανικά στο τέλος ενός γεύματος πλάι σε κόκκινα φρούτα και γλυκά σοκολάτας. Απολαύστε το στους 10 βαθμούς.
Chrysallis is an exceptional semisweet red wine, with intense ruby colour, soft sweet flavor, and aromas of gooseberries and wild berries.
Enjoy it alone or accompany it with red meats with sweet or sour sweet sauce. It is ideally served at the end of your dinner with red fruits and chocolate deserts.
Το Μαυρούδι, μια από τις αρχαιότερες Ελληνικές ποικιλίες αποτελεί ήδη από το 1995 πεδίο μελέτης για τη οικογένεια Τσάνταλη η οποία αναγνωρίζοντας το ποιοτικό της δυναμικό, αναβιώνει το σταφύλι στο Μαρωνίτικο αμπελώνα. Ο Αδάμαστος αποτελεί μια σπάνια μονοποικιλιακή έκφραση της ποικιλίας με έμφαση στο κόκκινο φρούτο, τα γλυκά μπαχαρικά και το μαλακό, σχεδόν βελούδινο στόμα.
O Σιδερίτης είναι μία ερυθρωπή γηγενής ποικιλία της Πελοποννήσου, που αντιστέκεται στην εξαφάνιση της μέσα από προσπάθειες παραγωγών όπως αυτή του οινοποιείου Αχαιών. Μία πολύ ωραία έκφραση της ποικιλίας, που θα μπορούσε να ορίσει την έννοια του ΄ευκολόπιοτου’ κρασιού. Φρεσκάδα, φρούτο και νοστιμιά! Ότι χρειάζεται ένα κρασί για να πάρει θέσει στο καθημερινό μας τραπέζι.
Η Μαυροδάφνη εξελίσσεται σε σπουδαία και πολυδυναμική ποικιλία. Εκτός από τα γλυκά κρασιά την έχουμε δει σε πλούσια και με δυναμικό παλαίωσης ερυθρά, σε χαρμάνια, σε ροζέ κρασιά! Τώρα την βλέπουμε και σε μία φρέσκια, δροσερή και φρουτένια εκδοχή, που δεν αφήνει πολλά περιθώρια αντίστασης. Είναι από τα κόκκινα που τα δροσίζουμε ελαφρώς και τα πίνουμε πολύ ευχάριστα μέσα στο κατακαλόκαιρο συνοδεύοντας ακόμα και πιάτα βασισμένα στα ψάρια. Η Σωσσάνα και ο Λουκάς Κατσικώστας ποντάρουν στα κρασιά ‘δεξαμενής’ όχι μόνο όταν πρόκειται για λευκά αλλά και για τα κόκκινα και από ότι φαίνεται από αυτό την Μαυροδάφνη κάνουν πολύ καλά!
Ένα κρασί φρέσκο, καθημερινό, φιλικό, με εντυπωσιακό αγουροπράσινο χρώμα, με εξαιρετικά ενδιαφέρουσα, πολύπλοκη μύτη, συναρπαστικά ανθικά αρώματα γιασεμιού και αγιοκλήματος, γευστική φινέτσα, ωραία οξύτητα, όμορφη διάρκεια στο στόμα... ένα κρασί πολύ κομψό, για οποιαδήποτε ώρα, που πίνεται σαν απεριτίφ, αλλά συνοδεύει ιδανικά θαλασσινά στη σχάρα, μακαρονάδες με θαλασσινά αλλά και όλα τα ψαρικά στην σχάρα.
Το Βιδιανό, που μερικά χρόνια πριν κινδύνευε με εξαφάνιση, τώρα έχει κατακλύσει τους αμπελώνες της Κρήτης και έχει δώσει σπουδαία λευκά κρασιά! Το Βιδιανό από το ανερχόμενο οινοποιείο Διαμαντάκη στην περιοχή του Ηρακλείου είναι ένα από τα καλύτερα παραδείγματα που έχει να επιδείξει το νησί, με συνεχείς διακρίσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό.
Κωνσταντινούπολη. Τόπος συνάντησης πολιτισμών, αρωμάτων και γεύσεων. Τόπος γέννησης του Ούζο 12. Από εδώ άρχισαν όλα.
Εδώ και 125 χρόνια, εκλεκτοί καρποί και βότανα από την Ανατολή παντρεύονται αρμονικά με την ίδια μυστική συνταγή και δίνουν, μετά από διπλή απόσταξη, το αγαπημένο Ούζο των Ελλήνων.
Το μοναδικό άρωμα, την πλούσια γεύση και την έντονη επίγευση του λικέρ μαστίχα "ΟΜΗΡΙΚΟ", έρχεται να εμπλουτίσει η βελούδινη γεύση του τριαντάφυλλου, δημιουργώντας έναν ιδιαίτερο συνδυασμό.
Το Κτήμα Σιγάλα δεν περιορίζεται στα κρασιά. Μετά το θαυμάσιο Τσίπουρο, τώρα το εκλεκτό απόσταγμα Σαντορινιού Φραγκόσυκου εντυπωσιάζει με την ισορροπία αρωμάτων και γεύσεων, αλλά και με τη βελούδινη υφή του και την μακρά του επίγευση.
Τσίπουρο μικρής παραγωγής που αποστάζεται στην αμπελουργική ζώνη της περιοχής των Μετεώρων. Αρώματα κανέλας, γαρύφαλλου σαν υποβαθρο και μπροστά εσπεριδοειδή και ευκάλυπτος, έρχονται να υποστηρίξουν γεύσεις αποξηραμένων φρούτων και μπαχαρικών με χαρακτήρα μαλακό και ισορροπημένο.
Από το 2000 που πρώτο-κυκλοφόρησε, το Tanqueray No. TEN έχει κερδίσει το βραβείο του Καλύτερου Λευκού Οινοπνευματώδους Ποτού στον κόσμο, στον Διεθνή Διαγωνισμό Οινοπνευματωδών Ποτών του Σαν Φρανσίσκο για τρείς συνεχόμενες φορές. Κανένα άλλο ποτό δεν έχει επιτύχει στο παρελθόν παρόμοια τιμή και αναγνώριση με αποτέλεσμα το Tanqueray No. TEN να Να δημιουργήσουν προς τιμή του μια νέα κατηγορία το Πάνθεον των Αποσταγμάτων.
Το N.O.S. (No Ordinary Spirit) είναι ένα ιδιαίτερο ποτό, που δεν μοιάζει με κανένα άλλο.
Διακρίνεται για τη σύνθετη και ισορροπημένη γεύση του, σε συνδυασμό με το απαλό και ντελικάτο αρωματικό του προφίλ.
Για την παραγωγή του χρησιμοποιούνται μόνο τα καλύτερα συστατικά, από τις καλύτερες περιοχές, μαζεμένα με το χέρι την καλύτερη στιγμή του χρόνου.
Το N.O.S. φέρνει τα αρώματα της μεσογείου στο ποτήρι σου, αρωματικά λάιμ, γευστικά γκρέιπφρουτ, δροσιστικές νότες από φύλλα μέντας συμπληρώνουν την μοναδικότητα της σπάνιας μαστίχας συνθέτοντας ένα εξαιρετικό και συναρπαστικό αποτέλεσμα που όμοιο του δεν υπάρχει.
Κατάλληλο για να το πιείς σκέτο, με πάγο ή να το αναμίξεις με το αγαπημένο σου τόνικ ή λεμονάδα.
Η μυστική συνταγή του Finsbury περιλαμβάνει 10 διαφορετικά φυσικά συστατικά –αρωματικά βότανα και εξωτικά φρούτα - από διάφορες περιοχές του κόσμου: Ανάμεσά τους βασικό ρόλο παίζουν, φυσικά, οι καρποί της αρκεύθου, αλλά και ο κόλιανδρος και το κίτρο. Το αποτέλεσμα είναι ένα «τραγανό» και ιδιαίτερο τζιν με απαλές νότες από κίτρο και ένα πικάντικο, φρουτώδες τελείωμα.
Αρώματα ροδάκινου, βύνης, κριθαριού, ενώνονται αρμονικά και σηματίζουν ένα σπουδαίο μείγμα. Στον ουρανίσκο, έκρηξη απο γλυκές γεύσεις πορτοκαλιού με συνοδεία τυρφώδους καπνού. Πραγματικά υπέροχο blend.
Η διαχρονική πολυτελή φιάλη του με τις ανάγλυφες καμπύλες, αναπαραγωγή φιάλης του 19ου αιώνα, το παραδοσιακό πώμα από φελλό και η επιβλητική ετικέτα του αναδεικνύουν την μοναδικότητά του και υπογραμμίζουν τον εκλεπτυσμένο χαρακτήρα του.
Ο μοναδικός συνδυασμός γεύσεων του Southern Comfort οφείλεται στην καλά ισορροπημένη ανάμειξη των βασικών συστατικών Whiskey-Φρούτα–Μπαχαρικά. Η πλούσια γεύση τους έχει χαρακτηριστικά που θυμίζουν whiskey, λικέρ ακόμα και μαύρο ρούμι λόγω των έντονων πλούσιων αρωμάτων του. Προϊόν με γεμάτη γεύση και ευχάριστα αρώματα, ιδανικό για να το πιούμε σκέτο ή με cola, χυμό πορτοκάλι, σόδα & lιme.
Ουίσκι που ωριμάζει σε βαρέλια που φιλοξενούσαν γλυκό, απαλό bourbon με γλυκές νότες βανίλιας και μπαχαρικών. Η νέα έκφραση του περίφημου Cardhu Distillery στο Speyside παίρνει το όνομα της απο το χρώμα του υγρού και τη μετάφραση του Cardhu που στα Gaelic σημαίνει "μαύρος βράχος".
Το Raven Rare είναι ένα New Age Premium blended Scotch Whisky το οποίο προέρχεται από το συνδυασμό Speyside Malts ενός από τα πλέον ιστορικά αποστακτήρια της Σκωτίας, του Glen Moray, με Grain Whiskies που προέρχονται από το Glen Turner που θεωρείται το πιο σύγχρονο αποστακτήριο της Σκωτίας.
Ένα χαρμάνι προσεκτικά επιλεγμένων ρούμι από την Κούβα με 3ετή παλαίωση σε δρύινα βαρέλια. Περίπλοκο αλλά ταυτόχρονα βελούδινο. Με ντελικάτες νότες τροπικών φρούτων οι οποίες συμπληρώνονται από το κομψό άγγιγμα των μπαχαρικών και τις δρυός. Ιδανικό για να το απολαύσεις σκέτο, με πάγο ή σε ένα εξαιρετικό Cuba Libre.
Πρόκειται για ένα ρούμι από την Τζαμάικα, από τα αποστακτήρια Clarendon και Long Pond, που πλέον ανήκουν στον οίκο Plantation. Η πρώτη ύλη είναι η μελάσα, η οποία υπόκεινται σε διαδικασία ζύμωσης έως τρεις εβδομάδες. Η διαδικασία της απόσταξης, συντελείται σε χάλκινο άμβυκα. Το ρούμι που προκύπτει, έχει μια πλούσια μύτη με όμορφες νότες από ανανά και καψαλισμένη μπανάνα, ενώ καθώς το γευόμαστε αντιλαμβανόμαστε τροπικά φρούτα, γλυκόριζα και καπνό.
Το ρούμι Clement προέρχεται από το γαλλόφωνο νησί της Καραϊβικής, που λέγεται Μαρτινίκα. Η ιδιαιτερότητα του συγκεκριμένου ρουμιού είναι ότι σαν πρώτη ύλη, χρησιμοποιείται ο φρέσκος χυμός ζαχαροκάλαμου, και υπόκεινται 48ωρη διαδικασία ζύμωσης, πριν οδηγηθεί στον αποστακτήρα στήλης ώστε να ευοδωθεί η παραγωγή του. Παλαιώνει σε διαλεγμένα ex-bourbon βαρέλια για 3 χρόνια. Τα αρώματα της βανίλιας, της καρύδας, του γρασιδιού και των λουλουδιών, γίνονται πλήρως αντιληπτά τόσα στην μύτη όσο και στον ουρανίσκο μας καθώς ‘’σβήνει’’ με μια ντελικάτη επίγευση με έντονες τις νότες ξύλου.
Η Lake Bartężek είναι δροσερή και εκλεπτυσμένη. Αποκαλύπτει τα πιο ξεχωριστά χαρακτηριστικά της σίκαλης και είναι ιδανική για ποτά με λεπτή γεύση που σερβίρονται παγωμένα.