| Αποσύνδεση | Σύνδεση | Επικοινωνία |

Το καλάθι μου 0 Item (s)
Εναλλαγή Πλοήγησης
Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι οι άνθρωποι στους οποίους δόθηκαν 2 ερυθρά κρασιά να δοκιμάσουν, είπαν ότι δοκίμασαν πολύ μεγαλύτερη ευχαρίστηση από το κρασί που τους είπαν είχε κοστίσει περισσότερο. Εγκεφαλογραφήματα επιβεβαίωσαν ότι τα κέντρα ευχαρίστησης του εγκεφάλου τους διεγέρθηκαν πολύ περισσότερο από τις... υψηλότερες τιμές του οίνου, άσχετα με την πραγματική ποιότητα του κάθε ενός.

Τα ευρήματα θα μπορούσαν να βοηθήσουν να εξηγήσουμε γιατί πλούσιοι οινόφιλοι είναι συχνά πρόθυμοι να πληρώσουν εκατοντάδες Ευρώ για ένα μπουκάλι καλό κρασί. Φαίνεται ότι το μεγαλύτερο μέρος της απόλαυσης δημιουργείται από την υψηλή τιμή που καταβάλλεται και όχι από την ποιότητα του οίνου.

Γι' αυτό, μην παρασύρεστε από την τιμή μιας φιάλης κρασιού, ότι ακριβότερο δεν είναι απαραίτητα και καλύτερο, παρά το γεγονός ότι, συνήθως, ότι καλύτερο είναι και ακριβότερο...

Αυτό ισχύει σήμερα που η αγορά του οίνου είναι παγκοσμιοποιημένη: Ένα φθηνό Cabernet Sauvignon της Χιλής μπορεί να κοστίζει 6-10 Ευρώ, και να είναι πολύ καλύτερο από ένα αντίστοιχο Γαλλικό που κοστίζει αρκετές φορές περισσότερο.

Γι' αυτό... δοκιμάστε!. Διαμορφώστε την ΔΙΚΗ σας άποψη για το κρασί που προτιμάτε, και μη βασίζεστε μόνο στη διαφορά τιμής. Σήμερα, αυτή είναι κριτήριο που συνεχώς φθίνει. Το αποδεικνύουν, άλλωστε, και οι διεθνείς βαθμολογήσεις των οίνων.

Ποιότητα και Τιμή