Fine Wines

Fine Wines
Κρασιά τα οποία συνεπάγονται κορυφαία ποιότητα… Ισορροπία, πολυπλοκότητα, διάρκεια, συμπύκνωση, ακρίβεια, τυπικότητα, κομψότητα ακόμα και δύναμη είναι λέξεις που χρησιμοποιούνται για να τα περιγράψουν. Αποτελούν σύμβολα κύρους, διαθέτουν εντυπωσιακό ιστορικό, αντίστοιχα υψηλή τιμή και αποτελούν αντικείμενο πόθου για συλλέκτες και οινόφιλους ανά το κόσμο. Κρασιά για τα οποία θα ευχόμασταν να αποκτήσουμε μεγαλύτερη εμπειρία από εκείνη που ήδη διαθέτουμε.
Προβολή ως Λίστα Πλέγμα

Στοιχεία 61-75 από 98

Φθίνουσα ταξινόμηση
  1. Chateau Palmer
    Chateau Palmer 2021
     
    Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Cabernet Sauvignon, Merlot, Επιδέχεται Παλαίωση, 12.5% alc.
    537,50 €
    Ένα μεγάλο ερυθρό του Bordeaux, που μας έρχεται παλαιωμένο και μας προ(σ)καλεί να το απολαύσουμε. Εντυπωσιάζει πραγματικά λόγω των πικάντικων αρωμάτων του, της σφικτής τανικής του δομής και της μεγάλης του διάρκειας. Έχει πολύ χρόνο παλαίωσης μπροστά του, ένας δεινός λάτρης των μεγάλων ερυθρών του Bordeaux όμως δύσκολα θα καταφέρει να του αντισταθεί. Μην το χάσετε!
  2. Château Pape Clément
    Chateau Pape Clement 2018
     
    Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Cabernet Sauvignon, Merlot, Επιδέχεται Παλαίωση, 12.5% alc.
    155,90 €
    Ένα δυνατό και καλοφτιαγμένο Μπορντωλέζικο ερυθρό σε μία πολύ ενδιαφέρουσα χρονιά. Η μύτη του μας κερδίζει με δυνατά φριυτώδη αλλά και ζωικά αρώματα, ενώ στο στόμα ο χαρακτήρας γίνεται πολύ πιο φιλικός και οικείος. Ένα κρασί με μεγάλες δυνατότητες παλαίωσης, που βαθμολογήθηκε από τον Robert Parker με 94/100.
  3. Château Haut Brion
    Chateau Haut Brion 2021
     
    Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Cabernet Sauvignon, Merlot, Επιδέχεται Παλαίωση, 14% alc.
    942,40 €
    Είστε έτοιμοι για έναν λαμπρό εκπρόσωπο της "ελίτ" των ερυθρών του Μπορντώ; Το Château Haut Brion του 2006 δεν ντρέπεται να επιδείξει το μεγάλο τζάκι από το οποίο κατάγεται με την πλούσια, τυπική αρωματικότητά του, τις γεμάτες τανίνες του και την υποδειγματική δομή του. Η συμβουλή μας: αντισταθείτε (δεν είναι εύκολο, το γνωρίζουμε καλά...) στον πειρασμό να το ανοίξετε γρήγορα. Όσο το παλαιώνετε, τόσο θα επιβραβεύει την υπομονή σας με αρώματα και γεύσεις "από άλλο πλανήτη"...
  4. Brunello di Montalcino "Cerretalto"
    Brunello di Montalcino "Cerretalto" 2018
     
    Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Sangiovese, Επιδέχεται Παλαίωση, 14.5% alc.
    489,80 €
    Ένα μεγάλο Brunello από έναν από τους πιο ονομαστούς οίκους του Montalcino. Πλούσιο, γεμάτο, σύνθετο, με δυνατές τανίνες και μεγάλη διάρκεια, είναι κρασί που δεν... χαρίζεται σε κανένα κομμάτι κρέας, όσο δυνατό και πλούσιο κι αν είναι. Αν αγαπάτε τα Brunello, αυτό είναι ένα κρασί που δεν πρέπει με τίποτα να χάσετε...
  5. Valbuena 5o
    Valbuena 5o 2019
     
    Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Malbec, Merlot, Tempranillo, Επιδέχεται Παλαίωση, 13.5% alc.
    184,10 €
    Από τα πιο εντυπωσιακά ερυθρά κρασιά του παλαιού κόσμου που μπορεί να δοκιμάσει κανείς στην Ελληνική αγορά. Το αδερφάκι της Vega Sicilia έχει όμορφη, πικάντικη μύτη με μεγάλο βάθος, ενώ στο στόμα είναι γεμάτο και πλούσιο με εξαιρετική ισορροπία οξύτητας-τανινών και μακρά επίγευση.
  6. Cote Rotie
    Cote Rotie 2020
     
    Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Syrah, Viognier, Επιδέχεται Παλαίωση, 13.5% alc.
    101,70 €
    Μεγαλοπρεπές ερυθρό από τα απότομα αμπελοτόπια στις "ψημένες" πλαγιές πάνω από το Ροδανό. Το πικάντικο Syrah κυριαρχεί, χαρίζοντας δύναμη, πάθος και τανίνες, ενώ η ελάχιστη ποσότητα Viognier στο χαρμάνι σταθεροποιεί το χρώμα, σμιλεύει την αρωματικότητα και αυξάνει την οξύτητα. Το αποτέλεσμα είναι απλά μαγικό.
    *Διατίθεται σε ξύλινη συσκευασία 12 φιαλών
  7. Duckhorn Cabernet Sauvignon
    Duckhorn Cabernet Sauvignon 2019
     
    Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Cabernet Sauvignon, Merlot, Επιδέχεται Παλαίωση, 14.5% alc.
    85,60 €
    Περιορισμένη διαθεσιμότητα
    Με 83% Cabernet Sauvignon στην σύνθεση του και 16% Merlot, αυτό το υπέροχο ερυθρό κρασί αντικατοπτρίζει τις μεγάλες δυνατότητες αυτών των δύο σταφυλιών στην Napa Valley. Με εκλεπτυσμένα και σύνθετα αρώματα και φανταστική δομή στο στόμα είναι σίγουρα ένα από τα καλύτερα Καλιφορνέζικα Cabernet Sauvignon για τα οποία φημίζεται η περιοχή. Αν και έχει μεγάλη δυνατότητα παλαίωσης, είναι πολύ απολαυστικό και σε νεαρή ηλικία.
  8. Beaune Premier Cru “Clos des Ursules”
    Beaune Premier Cru “Clos des Ursules” 2017
     
    Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Pinot Noir, Επιδέχεται Παλαίωση
    83,00 €
    Ο αμπελώνας από όπου προέρχεται το κρασί είναι ένα περιτειχισμένο μέρος του Premier Cru αμπελώνα Vignes Franches, που αγοράστηκε το 1826 και παραμένει έκτοτε αποκλειστική ιδιοκτησία της οικογένειας Jadot. Ακόμα και τα δρύινα βαρέλια μέσα στα οποία ωριμάζει το κρασί, κατασκευάζονται στο δικό τους βαρελοποιείο. Μία σπουδαία ερυθρή Βουργουνδία που συνδυάζει άριστα την δύναμη με την κομψότητα και μπορεί να εξελιχθεί πολύ όμορφα στον χρόνο και να βγάλει ιδιαίτερα πολύπλοκο χαρακτήρα.
  9. Barolo Scarrone
    Barolo Scarrone 2015
     
    Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Nebbiolo, Επιδέχεται Παλαίωση, 13.5% alc.
    70,20 €
    Στιβαρό ερυθρό από το Barolo που τιμά την παράδοση και την καταγωγή του. Όμορφα τανικό και με μεγάλη διάρκεια, χαρίζει απόλαυση με διάρκεια, χωρίς ακρότητες ή ανισορροπίες. Είναι ιδανικό για παλαίωση, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι θα είχε πρόβλημα να συνοδεύσει τα πλούσια κρεατικά μας ανά πάσα στιγμή!
  10. Barolo Scarrone
    Barolo Scarrone 2011
     
    Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Nebbiolo, Επιδέχεται Παλαίωση, 13.5% alc.
    100,70 €
    Στιβαρό ερυθρό από το Barolo που τιμά την παράδοση και την καταγωγή του. Όμορφα τανικό και με μεγάλη διάρκεια, χαρίζει απόλαυση με διάρκεια, χωρίς ακρότητες ή ανισορροπίες. Είναι ιδανικό για παλαίωση, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι θα είχε πρόβλημα να συνοδεύσει τα πλούσια κρεατικά μας ανά πάσα στιγμή!
  11. Clos de Vougeot
    Clos de Vougeot 2019
     
    Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Pinot Noir, Επιδέχεται Παλαίωση, 13.5% alc.
    536,80 €
    Ο Lucien Le Moine είναι ένας μικρός οίκος που παράγει Grands Crus κρασιά στην Beaune της Βουργουνδίας και στην σύντομη πορεία του έχει κερδίσει διθυραμβικά σχόλια και διακρίσεις. Το Clos de Vougeot είναι ένα κρασί ασύλληπτης ποιότητας και το όνειρο κάθε οινόφιλου και λάτρη του Pinot Noir. «Ένας εξαιρετικός micro negociant στην Beaune. Πολύ σοβαρή ποιότητα.» γράφει η Jancis Robinson. «Αυτός ο λαμπρός, εργατικός, εξωστρεφής άνθρωπος έχει δημιουργήσει σε λίγα χρόνια μια από τις καλύτερες ανεξάρτητες εταιρείες negociant στην Βουργουνδία» γράφει το Wine Advocate. Δεν είναι τυχαίο!
  12. Guado al Tasso
    Guado al Tasso 2020
     
    Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot, Syrah, Επιδέχεται Παλαίωση
    Βαθμολογία:
    80%
    187,20 €
    Η ναυαρχίδα του Tenuta Guado al Tasso, που εκφράζει απολύτως τη περιοχή Bolgheri στη δομή, την κομψότητα και την πολυπλοκότητά του. Ένα μεγάλο κρασί από έναν μεγάλο Ιταλό παραγωγό.
  13. Sassicaia
    Sassicaia 2020
     
    Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot, Επιδέχεται Παλαίωση, 15% alc.
    544,10 €
    Εξαιρετικά περιορισμένη διαθεσιμότητα
    To μεγαλειώδες Τοσκανέζικο Sassiccaia είναι το πρώτο κρασί που απέκτησε δική του Ονομασία προέλευσης την DOC Bolgheri Sassicaia. Το όνομα του σημαίνει «μέρος με πολλούς λίθους». Πρόκειται για ένα από τα πιο περιζήτητα Cabernet Sauvignon του πλανήτη που μαγεύει με την δομή του, την κομψότητα, την διάρκεια του αλλά και τα εκφραστικά και σύνθετα αρώματα του.
  14. Brunello di Montalcino Valdicava
    Brunello di Montalcino Valdicava 2013
     
    Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Sangiovese, Επιδέχεται Παλαίωση, 13.5% alc.
    Βαθμολογία:
    70%
    127,40 €
    Μεγάλο Brunello από ένα οινοποιείο με ιστορία και αφοσίωση στο Montalcino και τα κρασιά του. Τόσο η τοποθεσία του, όσο και η δυνατή ομάδα που το υπογράφει, συντελούν στη δημιουργία ενός κρασιού γεμάτου, τυπικού, ολοκληρωμένου και με προϋποθέσεις για βαθιά παλαίωση.
  15. Ornellaia
    Ornellaia 2021
     
    Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot, Επιδέχεται Παλαίωση, 15% alc.
    Βαθμολογία:
    87%
    368,50 €
    Περιορισμένη διαθεσιμότητα
    Πολύπλοκο και μεστό ερυθρό κρασί που είναι ιδιαίτερα φιλικό λόγω της ιδιαίτερα ζεστής χρονιάς της εσοδείας της. Ώριμα αρώματα σκούρων φρούτων εναλάσσονται με νότες γλυκών μπαχαρικών, σε ένα σύνολο απόλυτης γευστικής αρμονίας.
ανά σελίδα

Best Sellers στην κατηγορία Κρασί