Το καλάθι μου 0 Item (s)
Εναλλαγή Πλοήγησης

5 ‘θέλω’ για την νέα χρονιά

5 ‘θέλω’ για την νέα χρονιά
Από την Μαριάννα Μακρύγιαννη AIWS

Αυτές οι τελευταίες ημέρες της χρονιάς και οι πρώτες του νέου έτους είναι αυτές που όλοι θέτουμε στόχους. Άλλες χρονιές τα ‘θέλω’ μας για την νέα χρονιά θα ήταν πιο ‘φαντασμαγορικά’. Το 2020 μας έκανε να εκτιμήσουμε τα απλά καθημερινά πράγματα, τα ‘θέλω’ που μπορούμε να τα πραγματοποιήσουμε χωρίς να πρέπει να κερδίσουμε το τζόκερ. Θεωρούμε δεδομένο ότι ευχή όλων είναι να είμαστε όλοι εδώ και υγιείς και του χρόνου! Και να μπορέσουμε να απολαύσουμε την παρέα φίλων και αγαπημένων μας προσώπων. Με αυτή την διάθεση μοιράζομαι τα 5 ‘θέλω’ μου για την νέα χρονιά! ‘Θέλω’ που δεν έχουν να κάνουν με υλικά όπως καινούρια αυτοκίνητα, ρολόγια αλλά κυρίως με την ‘παρέα’. Μέχρι όμως να μπορέσουν να πραγματοποιηθούν οι επιθυμίες μας ας προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε όμορφες στιγμές στο σπίτι, με ωραία κρασιά και τους λίγους αγαπημένους μας.

Γεύμα σε ένα εστιατόριο

Ποιος φανταζόταν ότι θα ήταν στόχος για το 2021 να πάμε για φαγητό σε ένα εστιατόριο. Άλλες χρονιές o στόχος θα ήταν να έχει το εστιατόριο τουλάχιστον ένα αστέρι Michelin. Τώρα μας αρκεί να πιούμε ένα ωραίο εμφιαλωμένο κρασί δίπλα σε νόστιμα καλοφτιαγμένα πιάτα παρέα με δυο - τρεις φίλους. Να υψώσουμε τα ποτήρια και να πούμε στην υγειά μας! Ακόμα και μεσημέρι για τσίπουρα με απλά μεζεδάκια σε ένα συνοικιακό καφενεδάκι μου ακούγεται αυτή την στιγμή πολύ όμορφο και το θέλω (αρκεί να έχει εμφιαλωμένο τσίπουρο)!

Ένα καλό κοκτέιλ σε μπαρ

Μάλλον 2-3 καλά κοκτέιλ σε μπαρ, γιατί τα έχουμε στερηθεί καιρό τώρα. Μπορεί προς το παρόν να είμαστε ευχαριστημένοι πίνοντας στο σπίτι τα έτοιμα κοκτέιλ όπως τα The Clumsies και τα NIO Cocktails όμως δεν είναι το ίδιο με το να μας τα φτιάχνουν και να μας τα σερβίρουν εκεί. Να ντυνόμαστε όμορφα, να ακούμε μουσική και να κουνιόμαστε στους ρυθμούς της, να βλέπουμε τους bartenders να δημιουργούν, τους φίλους μας να γελούν αλλά και να κάνουμε νέες γνωριμίες. Θέλω όλη αυτή την ατμόσφαιρα που δημιουργείται σε ένα μπαρ! Και η χώρα μας διαθέτει εξαιρετικά και πολυβραβευμένα μπαρ με χαρισματικούς bartenders που φτιάχνουν απολαυστικότατα κοκτέιλ.

Ένα Σαββατοκύριακο στο χωριό

Δεν είναι άσχημο να έχεις σπίτι σε χωριό 5 λεπτά από την θάλασσα και 30 από το ελατόδασος της Δίρφης και να μην μπορείς να πάρεις του φίλους σου και να πας για ένα Σαββατοκύριακο? Φαντάζομαι είμαστε πολλοί αυτοί που έχουν επιθυμήσει το ‘χωριό’. Αυτό λοιπόν θέλω, ένα Σαββατοκύριακο με φίλους στην Εύβοια. Να μπούμε όλοι μαζί σε ένα αυτοκίνητο (και όχι μόνο δύο-δυο) να φορτώσουμε το πορτπαγκάζ του με Αγιωργίτικα, Ξινόμαυρα, Μοσχοφίλερα και Ασύρτικα από το HOW, να ανάψουμε το τζάκι, και αφού κάνουμε τις βόλτες μας στην φύση, να τρώμε και να πίνουμε γύρω από την φωτιά. Δεν ζητάω πολλά ε? Εκδρομούλα, φίλους, καλό κρασί και φαγητό.

Ψώνια και winebar

Μας έχουν λείψει και τα ψώνια! Όχι όμως τα υλικά αγαθά, αλλά η φάση ‘βγαίνω για ψώνια’. Θέλω λοιπόν να περπατήσουμε στην Ερμού με τις φίλες μου να μπούμε στα μαγαζιά, να δοκιμάσουμε ρούχα και παπούτσια, να ψωνίσουμε και να καταλήξουμε με τις τσάντες στα χέρια σε ένα από τα wine bar του κέντρου. Σαν σκηνή από το sex and the city ακούγεται! Να πάρουμε μία ποικιλία αλλαντικών και τυριών και ότι άλλο καινούριο έχουν ετοιμάσει. Να ξεκινήσουμε με ένα ποτήρι αφρώδες κρασί όπως το Karanika Brut Rose ή την σαμπάνια Piper Heidsieck, να συνεχίσουμε με ένα χαρούμενο λευκό όπως το Lexis Κυδωνίτσα και στο τέλος με ένα ερυθρό όπως το Freedom (να μπορούμε και το φωνάξουμε αυτό εκτός από το να το πιούμε). Εννοείται ότι στο τέλος θα πάρουμε ταξί για να επιστρέψουμε σπίτι.

Ένα ταξίδι με φίλους στην Γαλλία

Βλέπουμε στις φωτογραφίες πολλών φίλων να γράφουν ‘θα ταξιδέψω’ ξανά. Ποιος δεν θέλει να φτιάξει βαλίτσα, να κλείσει εισιτήρια και να μπει σε ένα αεροπλάνο για έναν όμορφο προορισμό? Για φέτος ονειρεύομαι ένα ταξίδι στην Γαλλία. Να πάμε στην Beaune στην Βουργουνδία, στην Αλσατία ή στην Καμπανία? Όπου και να πάμε θα είναι πανέμορφα και θα απολαύσουμε φανταστικά κρασιά: Βουργουνδιές όπως το Cote de Beaune, Droujin, Αλσατικά όπως το Leon Beyer - Riesling και Σαμπάνιες όπως η Billecart-Salmon Brut Reserve. Λοιπόν αποφάσισα, θα επιλέξω την Καμπανία και ελπίζω τον Μάρτη ή τον Απρίλη να μπορούμε να ταξιδέψουμε εκεί


Στην υγειά σας!


Μαριάννα Μακρύγιαννη AIWS

Μοιραστείτε το άρθρο: