Το καλάθι μου 0 Item (s)
Εναλλαγή Πλοήγησης

"Κρασί της Εβδομάδας" το Κτήμα Αργυρού 2009 από το Businessweek

"Κρασί της Εβδομάδας" το Κτήμα Αργυρού 2009 από το Businessweek Με τίτλο "A Sun-Soaked Wine from Santorini" ("Ένα κρασί μεμάτο ήλιο", σε ελεύθερη μετάφραση) και υπότιτλο "The delightful 2009 Estate Argyros from the Greek islands of Santorini combines a gravel-like minerality with notes of honey, lemon, and herbs" ("Το θαυμάσιο 2009 του Κτήματος Αργυρού από το Ελληνικό νησί της Σαντορίνης συνδυάζει την μεταλλικότητα με νότες μελιού, λεμονιού και βοτάνων"), η ηλεκτρονική έκδοση του Businessweeek ανακηρύσσει την Σαντορίνη του 2009 του Κτήματος Αργυρού σαν "Tο κρασί της Εβδομάδας" .

Αφού μιλήσει για την ιστορία της οινοποιίας στο νησί που πηγαίνει 5000 χρόνια πίσω, αλλά και για την έκρηξη του ηφαίστειου το 1500 π.Χ., μιλά για το έδαφος της Σαντορίνης που δίνει στο Ασύρτικο τα μεταλλικά του χαρακτηριστικά, αλλά και για την ικανότητα του Ασύρτικου να κρατά την υψηλή του οξύτητα παρά τον καυτό Σαντορινιό ήλιο. Και καταλήγει να δίνει σαν παράδειγμα όλων αυτών των χαρακτηριστικών ιδιοτήτων το Ασύρτικο 2009 του Κτήματος Αργυρού, χαρακτηρίζοντάς το "υπέροχο, γεμάτο και στρογγυλό, με μεγαλύτερη αίσθηση πληρότητας στο στόμα από άλλες εμφιαλώσεις κρασιών της Σαντορίνης, χαριτωμένο, λουσμένο στον ήλιο κρασί, ευλογημένο με την μεταλλικότητα του ηφαιστειογενούς εδάφους του νησιού, ενώ αναδεικνύει το μέλι και το λεμόνι που του εχουν μεταγγίσει τα Μεσογειακά βότανα".

Μια εξαιρετική κριτική αλλά και τιμή για το Ασύρτικο του Αργυρού, θα πούμε εμείς, ιδιαίτερα όταν έχει γραφτεί από τον πολύ γνωστό συγγραφέα και κριτικό Οίνου Nick Passmore. Θα συμφωνήσουμε απόλυτα με την κρίση του, λέγοντας μόνο ότι θα άξιζε να δοκιμάσει και άλλα Ασύρτικα της Σαντορίνης, γιατί πιστεύουμε ότι το νησί εμφανίζει μια πρωτοφανή για τόσο μικρή περιοχή συγκέντρωση εξαιρετικών κρασιών.

Δοκιμάστε το την Σαντορίνη 2009 του Κτήματος Αργυρού (Κτήμα Αργυρού - Λευκός 2009), αλλά και γνωρίστε (αν δεν τα ξέρετε ήδη) και τα υπόλοιπα  κρασιά του Κτήματος. Είναι όλα εξαιρετικά.

Μορείτε να διαβάσετε το σχόλιο στο businessweeek εδώ. .

Μοιραστείτε το άρθρο: