Το καλάθι μου 0 Item (s)
Εναλλαγή Πλοήγησης

Πόλεμος μεταξύ Μπύρας και ...νερού!

International Trophy για τον Αργυρό από το Decanter Ότι το 60% του ανθρώπινου σώματος είναι νεράκι, το ξέραμε όλοι... Ότι 6 με 7 ποτήρια νερό την ημέρα κάνουν καλό στον οργανισμό, μας το έχουν πει πολλές φορές και διάφοροι.

Να όμως που μια μελέτη χρηματοδοτημένη από δύο μεγάλες εταιρείες μπύρας, την Anheuser-Busch και την Molson-Coors αποκαλύπτει ότι μερικά συστατικά που υπάρχουν στο εμφιαλωμένο νερό, προκαλούν παχυσαρκία, και πιθανόν να είναι το κύριο αίτιο της αύξησης βάρους στον πληθυσμό!

Και ποιό είναι το φάρμακο ενάντια στο ...νερό; Μα... η μπύρα, βέβαια, τι άλλο! Αυτό μας λέει η μελέτη αυτή, συμπληρώνοντας ότι δεν έχει επηρεαστεί καθόλου από τις εταιρείες που την χρηματοδότησαν, αλλά ότι "Είναι πολύ γνωστό ότι το νερό περιέχει διάφορα χημικά και ορυκτά σε σημαντικές ποσότητες. Και βέβαια, κάθε τι που καταναλώνεται σε μεγάλη ποσότητα, προσθέτει σε μεγάλη ποσότητα και τα στοιχεία που κουβαλάει μαζί του. Και το εμφιαλωμένο νερό κουβαλάει αρκετά". Και συμπληρώνουν ότι "Λίγο νερό την ημέρα δεν βλάπτει, αλλά η μπύρα επιπλέον καταπολεμά και τις διάφορες τοξίνες του οργανισμού".

Το πόσο μπορείτε να βασιστείτε σε αυτή τη μελέτη και αντί νερό να πίνετε μπύρα, αυτό εμείς δεν το γνωρίζουμε. Να πούμε μόνο ότι η μελέτη αυτή ....δεν μας χαλάει κι' όλας! Να θυμηθούμε ότι τον μεσαίωνα κανείς δεν έπινε σκέτο νερό παρά μόνον οι πολύ φτωχοί, γιατί μετέδιδε μικρόβια που το οινόπνευμα της μπύρας αλλά και του κρασιού τα σκότωνε.

Τώρα.... αν βρίσκεστε σε δίλλημα τι να πίνετε, νερό ή μπύρα, θα σας θυμίσουμε ένα αρχαίο εβραϊκό ρητό: "Όταν πρέπει υποχρεωτικά να διαλέξεις μεταξύ δύο πραγμάτων, ΠΑΝΤΟΤΕ διάλεξε ...ένα τρίτο!"

Να προτείνουμε σαν τρίτο το κρασί, ή και εμείς θα θεωρηθούνε προκατειλημμένοι;


Μοιραστείτε το άρθρο: