Το καλάθι μου 0 Item (s)
Εναλλαγή Πλοήγησης

Η ώρα της χάρτινης φιάλης οίνου ...πλησιάζει!

Η ώρα της χάρτινης φιάλης οίνου ...πλησιάζει! Με βάρος μόλις 60 γραμμάρια - σε σύγκριση με περισσότερο από 400 γραμμάρια για ένα γυάλινο μπουκάλι - και αποτελούμενες από 100% λιπασματοποιήσιμο χάρτινο περίβλημα, οι φιάλες κρασιού από χαρτί, με βιδωτό καπάκι, αναμένεται να φτάσουν στα ράφια μέχρι το τέλος του έτους. Κατασκευαστής της επαναστατικής φιάλης η εταιρεία GreenBottle, που εξειδικεύεται σε χάρτινες συσκευασίες υγρών προιόντων.

Χρησιμοποιώντας την ίδια σύνθεση με τις χάρτινες φιάλες για γάλα της εταιρείας, που άρχισαν να διατίθενται το περασμένο έτος, η τελευταία δημιουργία της εταιρίας αποτελείται από ένα χάρτινο κέλυφος που κατασκευάζεται από σκληρές και μαλακές ίνες, σε συνδυασμό με πρόσθετα που εξασφαλίζουν την πλήρη αδιαβροχοποίηση της φιάλης.

Τα χάρτινα περιβλήματα, τα οποία παράγονται από την GreenBottle στο εργοστάσιο στο St Helen του Merseyside χρησιμοποιώντας μια πατενταρισμένη διαδικασία γνωστή ως «χύτευση θερμοδιαμορφωμένου χαρτοπολτού» (thermoformed pulp moulding), περιέχουν μια ξεχωριστή πλαστική επένδυση που η εταιρεία ισχυρίζεται οτι αποτελείται από λιγότερο από το ένα τρίτο του πλαστικού των συμβατικών πλαστικών φιαλών. Μηχανήματα που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για την παραγωγή των φιαλών αυτών μπορούν να παράγουν περίπου πέντε φιάλες ανά λεπτό.

Οι επιφάνειες των φιαλών ταιριάζουν σε μια μεγάλη ποικιλία επιλογών για εκτύπωση, είτε απ' ευθείας επάνω στη φιάλη κυρίως για τις σύνθετες φιάλες και για τις κυρτές επιφάνειες, είτε μπορούν να διακοσμηθούν με χάρτινες που επικολλούνται στη φιάλη, κατά τις επιθυμίες του πελάτη.

Ο εφευρέτης της χάρτινης φιάλης και ιδιοκτήτης της GreenBottle, ο Martin Myerscough δήλωσε ότι η εταιρεία έχει την ικανότητα να παράγει έως και δύο εκατομμύρια φιάλες ετησίως.

Και πρόσθεσε: «Δεν βλέπω κανένα λόγο γιατί η ιδέα αυτή δεν θα είναι πραγματικά επιτυχής. Ο κόσμος γελούσε πριν από πέντε χρόνια, όταν το βιδωτό καπάκι βγήκε στην αγορά και δείτε σήμερα πόσο μεγάλο είναι το ποσοστό της αγοράς που κατέχει.»

Εμείς να πούμε ότι η αντικατάσταση του γυαλιού με υλικό απόλυτα φιλικό προς το περιβάλλον όπως το χαρτί, αλλά και η ελάφρυνση της φιάλης -μικρότερα μεταφορικά στις αποστολές- είναι ευπρόσδεκτες, εφ' όσον καλύπτουν τις ίδιες προδιαγραφές με τη γυάλινη φιάλη. Αλλά βέβαια, είναι νωρίς να κάνουμε οποιαδήποτε πρόβλεψη.

Εκείνο που είναι βέβαιο είναι ότι, και στον οίνο και τα περί αυτόν, τόσο η τεχνολογία όσο και η εφευρετικότητα καλπάζουν!

Μοιραστείτε το άρθρο: