Το καλάθι μου 0 Item (s)
Εναλλαγή Πλοήγησης

Ο πρώτος Οινικός προορισμός του κόσμου τα Ελληνικά νησιά!

Ο πρώτος Οινικός προορισμός του κόσμου τα Ελληνικά νησιά!
Τα νησιά του Αιγαίου στην Ελλάδα επελέγησαν για πρώτη φορά σαν ένας από τους 10 καλύτερους Οινικούς προορισμούς του κόσμου για το 2014 από το περιοδικό Wine Enthusiast στο τεύχος του Ιανουαρίου 2014.

Και το σημαντικότερο ίσως: Κατέχουν την 1η θέση στις αναφορές των 10 πρώτων του περιοδικού.

Κάθε χρόνο, το περιοδικό επικεντρώ νεται από τις εκατοντάδες των παγκόσμιων αμπελουργικών περιοχών που επισκέπτονται οι συντάκτες του σε μόλις 10 για αυτό τον ετήσιο "best of" κατάλογο .

Η Ελλάδα περιλαμβάνεται για πρώτη φορά σε αυτό τον κατάλογο των "Top 10".

Αναφορικά με τα νησιά του Αιγαίου , οι συντάκτες του Wine Enthusiast Mike DeSimone και Jeff Jenssen σημειώνουν : "Με τα ασβεστωμένα χωριά που προσκολλώνται σε απότομες πλαγιές , οι οποίες πέφτουν απότομα προς την καταγάλανη θάλασσα , λίγοι άνθρωποι σκέφτονται τα νησιά του Αιγαίου σαν προορισμό για το κρασί. Αλλά αν κοιτάξετε προσεκτικά , θα δείτε ότι το νησί της Σαντορίνης είναι ουσιαστικά ένα μεγάλο αγρόκτημα, η Σάμος διαθέτει αμπελώνες στο όρος Άμπελος, και η Κρήτη είναι το σπίτι μιας μεγάλης ποικιλίας από λευκά και κόκκινα σταφύλια. Και τα τρία νησιά έχουν άριστες επιλογές για διαμονή και εξαιρετικό φαγητό, και το δίκτυο των πλοίων και πτήσεις των μικρών αεροπλάνων κάνουν μια επίσκεψη σε ένα ή περισσότερα από αυτά βολική και απλή."

Το περιοδικό Wine Enthusiast παρέχει επίσης πληροφορίες σχετικά με το τι έχουν να προσφέρουν τα ελληνικά νησιά του Αιγαίου: "Όσοι επισκέφθηκαν τη Σαντορίνη γρήγορα μαθαίνουν ότι το Ασύρτικο είναι η πιο σημαντική ποικιλία στο νησί . Τραγανή, καθαρή και ευχάριστα όξινη , είναι το ιδανικό κρασί για να ταιριάξει με ψητό χταπόδι και ντοματοκεφτέδες - η απόλυτη τελειότητα σε κάθε μπουκιά. Άλλες ποικιλίες περιλαμβάνουν το Αηδάνι, ένα ελαφρύ ανθικό λευκό κρασί, το Βοιδομάτη και το Μαυροτράγανο, γήινα, με μέτριο σώμα κόκκινα που πηγαίνουν υπέροχα με την τοπική κουζίνα. Η Σάμος είναι γνωστή για το νόστιμο γλυκό κρασί φτιαγμένο από σταφύλια της ποικιλίας Μοσχάτο, και η Κρήτη προσφέρει μια ποικιλία από κρασιά, συμπεριλαμβανομένης της πικάντικης Βηλάνας και το Βιδιανό, με θαυμάσιο άρωμα βερύκοκου. Το Μαντηλάρι θεωρείται ένα από τα καλύτερα κρητικά κόκκινα κρασιά, αρωματικό, και ταιριάζει απόλυτα με αρνί" .

Μεταξύ των επιλεγμένων περιοχών κρασιού είναι η Valle de Guadalupe / Μπάχα στην Καλιφόρνια ( Μεξικό) , το Texas Hill Country ( USA ) , η Μεντόζα ( Αργεντινή ) , η Sonoma ( USA ), το Baden ( Γερμανία ) , η Κοιλάδα Barossa ( Αυστραλία ), η Walla Walla ( USA ), το Languedoc ( Γαλλία) και η Ούμπρια ( Ιταλία).

Η επιλογή είναι σίγουρα μια μεγάλη τιμή αλλά και αναγνωριση των ελληνικών κρασιών, που μπορούμε να πούμε ότι ταιριάζουν απόλυτα με τις ελληνικές ομορφιές.


Μοιραστείτε το άρθρο: