Το καλάθι μου 0 Item (s)
Εναλλαγή Πλοήγησης

Λέτε το κρασί και η σοκολάτα να πωλούνται από τα ...φαρμακεία;

Λέτε το κρασί και η σοκολάτα να πωλούνται από τα ...φαρμακεία;
Πριν απ' όλα, το συμπέρασμα: Πίνετε κρασί, τρώτε σοκολάτα! Και αν χρειάζεται να τα συνδυάσετε, τα ελληνικά γλυκά κρασιά ταιριάζουν υπέροχα με σοκολάτα... Το τερπνόν μετά του ωφελίμου, ή πως να ...δικαιολογήσετε να τρώτε αυτά που σας αρέσουν!

Το κρασί και η σοκολάτα αποδεικνύονται και ισχυρά "φάρμακα" για τον διαβήτη!

Σύμφωνα λοιπόν με τους επιστήμονες του Πανεπιστημίου της East Anglia και του Kings College του Λονδίνου, η κατανάλωση τροφών ή ποτών με υψηλά επίπεδα φλαβονοειδών, όπως μούρα, τσάι, σοκολάτα και κόκκινο κρασί θα μπορούσε να προσφέρει προστασία από τον διαβήτη τύπου 2.

Σχεδόν 2.000 υγιείς γυναίκες κλήθηκαν να συμπληρώσουν ένα ερωτηματολόγιο τροφίμων για την εκτίμηση της συνολικής πρόσληψης φλαβονοειδών, τα οποία βρίσκονται σε βότανα και λαχανικά όπως ο μαϊντανός, θυμάρι και σέλινο, αλλά και ανθοκυανίνες, που βρέθηκαν σε μούρα, κόκκινα σταφύλια, κρασί και σε άλλα κόκκινο ή μπλε φρούτα και λαχανικά.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι τα άτομα με υψηλή πρόσληψη αυτών των τροφίμων είχαν μικρότερη αντίσταση στην ινσουλίνη και την καλύτερη ρύθμιση της γλυκόζης του αίματος.

Αυτά τα τρόφιμα βρέθηκαν επίσης ότι μειώνουν τη φλεγμονή η οποία - όταν είναι χρόνια - συνδέεται με τον διαβήτη, την παχυσαρκία, τα καρδιαγγειακά νοσήματα και τον καρκίνο, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που δημοσιεύθηκαν στην επιθεώρηση Journal of Nutrition.

Ο καθηγητής Aedin Cassidy, από την Ιατρική Σχολή του Norwich UEA που είναι ο επικεφαλής της έρευνας, δήλωσε : «Βρήκαμε ότι όσοι κατανάλωναν άφθονες ανθοκυάνες και φλαβόνες είχαν χαμηλότερη αντίσταση στην ινσουλίνη»

Η υψηλή αντίσταση στην ινσουλίνη συνδέεται με διαβήτη τύπου 2. Έτσι λοιπόν βλέπουμε ότι όσοι τρώνε τροφές πλούσιες σε αυτές τις δύο ενώσεις - όπως τα μούρα, τα βότανα, τα κόκκινα σταφύλια, το κρασί και η σοκολάτα, είναι λιγότερο πιθανό να αναπτύξουν τη νόσο.

Εμείς στο House of Wine, τι να πούμε; Έχουμε εκθέσει τόσες και τόσες φορές την ευεργετική επίδραση του κρασιού στην υγεία... Με τα τόσα "καλά" που κάνει το κρασί -ιδιαίτερα το κόκκινο- στην υγεία, μην απορήσετε αν οι φαρμακοποιοί διεκδικήσουν να πουλιέται -χωρίς συνταγή ακόμα- μόνο στα φαρμακεία!Μοιραστείτε το άρθρο: