Το καλάθι μου 0 Item (s)
Εναλλαγή Πλοήγησης

Τα Ελληνικά μετάλλια του Διαγωνισμού "Les Citadelles du Vin"

Τα Ελληνικά μετάλλια του Διαγωνισμού "Les Citadelles du Vin"
Τα βραβεία που απενεμήθησαν στον 14ο διαγωνισμό "Les Citadelles du Vin" που μεταφράζεται επί λέξει σε "Ακροπόλεις του κρασιού", που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Bourg ( Gironde ) από 17 έως 19 Μαΐου 2014 θα παρουσιαστούν στην Vinexpo Ασίας-Ειρηνικού (Asia-Pacific), που άρχισε ήδη στο Χονγκ Κονγκ .

Το 2014 ήταν μια καλή χρονιά για τις "Ακροπόλεις του κρασιού". 1.081 κρασιά συμμετείχαν, 134 χρυσά, 183 αργυρά απονεμήθηκαν, η Βραζιλία ήταν η τιμώμενη χώρα ...

Η τελετή απονομής των βραβείων πραγματοποιείται στη Vinexpo Ασίας-Ειρηνικού, η οποία "τρέχει" μέχρι τις 29 Μαΐου.

Χρυσά μετάλλια απονέμονται σε κρασιά με βαθμολογία 88/100 ή μεγαλύτερη, αργυρά από 85/100. Δείγματα από 28 χώρες αξιολογήθηκαν από πενήντα επαγγελματίες γευσιγνώστες, Γάλλους και ξένους ( μεταξύ των οποίων οινοποιοί, σομελιέ, αγοραστές, κριτικοί οίνου, δημοσιογράφοι ). Επιλεγμένα ανάμεσα στα χρυσά μετάλλια, απονεμήθηκαν διάφορα είδη ειδικών βραβείων. Αυτή τη χρονιά, η Γαλλία κατάφερε ένα double: Μοιράζεται ένα ειδικό βραβείο Malbec με τη Χιλή. όπως επίσης και το ειδικό βραβείο για γλυκό κρασί που απονεμήθηκε στο γλυκό λευκό Ruhlmann - Schutz - Late Harvest 2011 ( AOC / AOP Αλσατία Gewurztraminer ) .

Ο διαγωνισμός "Les Citadelles du Vin" οργανώνεται σύμφωνα με τα πρότυπα που καθορίζονται από τον Διεθνή Οργανισμό Αμπέλου και Οίνου ( OIV). " "Έχουμε εξασφαλίσει τους κορυφαίους δοκιμαστές και ελέγχουμε αυστηρά την ποιότητα των κρασιών του διαγωνισμού", εξηγεί ο Hervé Romat , οινολόγος από το Μπορντώ και πρόεδρος του Διαγωνισμού.

H Βραζιλία αποτελεί φέτος το "αστέρι" του Διαγωνισμού.

Για να επιλεγεί η Βραζιλία ως τιμώμενη χώρα, "ίσως ασυνείδητα το Παγκόσμιο Κύπελλο να έπαιξε κάποιο ρόλο", αστειεύεται ο Hervé Romat . Η Βραζιλιάνικης αντιπροσωπεία παρουσίασε τη χώρα σε σχέση με την παραγωγή κρασιού: Με 82.000 εκτάρια αμπελώνων και κατ 'εκτίμηση 330 εκατομμύρια λίτρα παραγωγής κρασιού, η Βραζιλία είναι η πέμπτη μεγαλύτερη παραγωγός χώρα στο νότιο ημισφαίριο. Σε αυτό το 14ο Διαγωνισμό, μετείχαν 31 κρασιά της Βραζιλίας . Μεταξύ αυτών, τρία έχουν λάβει χρυσά μετάλλια και πέντε αργυρά. Η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων και Συγγραφέων Οίνου και Οινοπνευματωδών Ποτών ( FIJEV ) απένειμε το χρυσό μετάλλιο για την κατηγορία των αφρωδών οίνων στο κρασί Casa Valduga Naturelle 2013.

Όσον αφορά στα Ελληνικά βραβεία του Διαγωνισμού, 1ο με Χρυσό Βραβείο και με ειδικό βραβείο ο Όβηλος 2013 της Βιβλίας Χώρας. Συνολικά η Ελλάδα έλαβε 8 μετάλλια: 1 Ειδικό Βραβείο, 2 Χρυσά μετάλλια και 5 αργυρά.

Το House of Wine συγχαίρει τη Βιβλία Χώρα για μια ακόμα σημαντική επιτυχία, και όλους τους τιμηθέντες με μετάλλια έλληνες οινοπαραγωγούς.

Και εις ανώτερα!

 Τα Ελληνικά Μετάλλια
    
Ειδικό Βραβείο
OVILOS 2013VIN DE PAYS DE PANGEONBLANCKTIMA BIBLIA CHORA
Χρυσά Μετάλλια
         
SIGALAS SANTORINI 2011SANTORINBLANCDOMAINE SIGALAS SA        
THEMA 2011DRAMAROUGEKTIMA PAVLIDIS SA      
Αργυρά Μετάλλια
BIBLIA CHORA 2013VIN DE PAYS DE PANGEONROSEKTIMA BIBLIACHORA       
BIBLIA CHORA 2011VIN DE PAYS DE PANGEONROUGEKTIMA BIBLIA CHORA
THEMA 2013DRAMAROSEKTIMA PAVLIDIS SA
EMPHASIS SYRAH 2010DRAMAROUGEKTIMA PAVLIDIS SA
THEMA 2013DRAMABLANCKTIMA PAVLIDIS SA


Μοιραστείτε το άρθρο: