Το καλάθι μου 0 Item (s)
Εναλλαγή Πλοήγησης

Η βαρόνη Philippine de Rothschild "έφυγε" χθες σε ηλικία 80 ετών

Η βαρόνη Philippine de Rothschild "έφυγε" χθες σε ηλικία 80 ετών
Η παγκόσμια οινική κοινότητα υποκλίνεται με σεβασμό στη σορό μιας γυναίκας-θρύλου: Η βαρόνη Philippine de Rothschild, ιδιοκτήτρια του μυθικού Château Mouton-Rothschild στο Bordeaux στο έφυγε χθες 23 Αυγούστου 2014 σε ηλικία 80 ετών εξ’ αιτίας επιπλοκών σε εγχείρηση.

Η Βαρόνη Philippine ανέλαβε τη λειτουργία των οικογενειακών κτημάτων της, η οποία περιλαμβάνει επίσης τα châteaus Clerc-Μίλων και d'Armailhac, καθώς και το εξαιρετικά επιτυχημένο παγκοσμίως Mouton Cadet, μετά το θάνατο του πατέρα της το 1988. Ως πρόεδρος του Baron Philippe de Rothschild SA, οδήγησε τόσο το Mouton όσο και τις άλλες ιδιοκτησίες της σε νέα ποιοτικά ύψη και ήταν μία από τις πιο εξέχουσες προσωπικότητες του Μπορντό. Έπαιξε επίσης έναν ηγετικό ρόλο στο Opus One, το οινοποιείο στη Napa Valley που ο πατέρας της είχε αρχίσει σε συνεργασία με τον Αμερικανό οινοποιό Robert Mondavi και την οικογένειά του.

Η βαρόνη Filipppine Mathilde Camille de Rothschild γεννήθηκε στις 22 Νοεμβρίου του 1933 στο Παρίσι. Ως νεαρή γυναίκα, έχτισε μια επιτυχημένη καριέρα στο θέατρο με το όνομα Filipppine Pascal. Ο πρώτος γάμος της ήταν με τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Jacques Sereys. Το ζευγάρι είχε δύο παιδιά. Ο δεύτερος γάμος της ήταν με τον Jean-Pierre de Beaumarchais, με τον οποίο απέκτησε έναν γιο.

Εισήλθε επιχείρηση κρασιού της οικογένειάς της στις αρχές της δεκαετίας του 1980, μετά το θάνατο του πατέρα της το 1988, και άσκησε την εξουσία της με πυγμή αλλά και ευαισθησία. Ενώ συνέχισε την επιτυχημένη παράδοση του Mouton στο να παίρνει ένα διαφορετικό καλλιτέχνη για να σχεδιάσει την ετικέτα σε κάθε νέα σοδειά, έφερε επίσης σημαντικές αλλαγές: Εισήγαγε μια δεύτερη ετικέτα κρασιού στην παραγωγή Mouton, το Le Petit Mouton, στις αρχές της δεκαετίας του 1990. Είχε ξεκινήσει μια νέα εταιρική σχέση στη Χιλή, στη Viña Almaviva, με το Χιλιανό οινοποιείο Concha y Toro. Το 1998, αγόρασε ένα κτήμα 250 στρεμμάτων σε Limoux, στην περιοχή Languedoc της Γαλλίας, και to μετονόμασε se Domaine de Baron'arques.

Το 2003, προσέλαβε ton Philippe Dhalluin ως γενικός διευθυντής του Mouton, και οι δύο βοήθησαν στην ανάκαμψη του κτήματος προς νέα ποιοτικά ύψη, εφαρμόζοντας ανεπαίσθητες αλλαγές στην οινοποίηση για να τονιστεί περισσότερο η καθαρότητα και όχι ωμή δύναμη στο κρασί.

Αφήνει πίσω της τον σύζυγό της και τα τρία της παιδιά: Την Camille, τον Philippe και τον Julien. Και οι δύο γιοι της κατέχουν θέσεις στην εταιρεία.

Το Video που ακολουθεί δείχνει την τελευταία της συνέντευξη στο περιοδικό Wine Spectator (από όπου και τα στοιχεία του άρθρου)Μοιραστείτε το άρθρο: