Το καλάθι μου 0 Item (s)
Εναλλαγή Πλοήγησης

ΕΔΟΑΟ, ΚΕΟΣΟΕ, ΣΕΟ, ΕΝΟΑΠ... μα τι σημαίνουν όλα αυτά;

ΕΔΟΑΟ, ΚΕΟΣΟΕ, ΣΕΟ, ΕΝΟΑΠ... μα τι σημαίνουν όλα αυτά; 
Αντιγράφουμε: "Στο τελευταίο διοικητικό συµβούλιο της ΕΔΟΑΟ µας διενεµήθη η συνηµµένη επιστολή της ΚΕΟΣΟΕ (συνηµµένο 1) µε ηµεροµηνία 21/06/2011. Όπως διακρίνετε το ύφος και το περιεχόµενο της επιστολής ... για τα οινοποιεία-µέλη του ΣΕΟ, απέχουν πολύ από τη σύγχρονη πραγματικότητα του αµπελουργικού τοµέα της χώρας µας. Οι παρατηρήσεις του ΕΝΟΑΠ..."

Καταλάβατε τίποτα; Ούτε εμείς... μέχρις ότου ψάξαμε για χάρη σας, και... ανακαλύψαμε τι σημαίνουν όλα αυτά τα αρχικά στον χώρο του Ελληνικού κρασιού... Πρέπει να τα γνωρίζετε; Τωρα... τι να σας πούμε... Εξαρτάται. Αν θέλετε να εντυπωσιάσετε κάποιο αρχάριο οινόφιλο ή την παρέα σας. ναι. Θα πρέπει να τα αποστηθίσετε. Από άποψη ουσίας, όχι βέβαια!

Εμεις τα παραθέτουμε εδώ, απλά γιατί όταν διαβάζετε κάτι για το κρασί, θα πρέπει να αποκρυπτογραφείτε όλα αυτά τα απίθανα αρχικά, για να καταλαβαίνετε το νόημα

Καλή τύχη λοιπόν, καλή μνήμη, και αν είστε πάνω από 55 ετών... καλύτερα να σταματήσετε εδώ!

ΕΔΟΑΟ: Η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Αμπέλου και Οίνου είναι ο κορυφαίος φορέας στην Ελλάδα για το αμπέλι και το κρασί. Συγκροτήθηκε και απαρτίζεται από εκπροσώπους της παραγωγής, της μεταποίησης και της εμπορίας προϊόντων αμπέλου και οίνου. Πρόκειται για συνεταιριστικές και ιδιωτικές αμπελουργικές και οινοποιητικές επιχειρήσεις οι οποίες αντιπροσωπεύονται αντίστοιχα από την Κεντρική Συνεταιριστική Ένωση Αμπελοοινικών Προϊόντων (ΚΕΟΣΟΕ) και το Σύνδεσμο Ελληνικού Οίνου (ΣΕΟ). Τα μέλη ή τα μέλη των μελών των δύο αυτών φορέων (ΚΕΟΣΟΕ και ΣΕΟ) ασχολούνται με αμπελοοινικές εργασίες και κατέχουν αμπελώνες ή οινοποιητικές εγκαταστάσεις, είτε και τα δύο.

ΚΕΟΣΟΕ: H Κεντρική Συνεταιριστική Ένωση Αμπελοοινικών Προϊόντων (ΚΕΟΣΟΕ), αποτελεί σε ανώτατο επίπεδο τον φορέα της συλλογικής εκπροσώπησης των συνεταιρισμένων Ελλήνων αμπελουργών και των οινοποιητικών συνεταιρισμών. Κλαδική Συνεταιριστική Οργάνωση τρίτου βαθμού, έχει σαν βασικούς σκοπούς μέσα από επιτελικές δραστηριότητες, την προάσπιση των συμφερόντων των αμπελουργών, των οινοποιητικών συνεταιρισμών και την προαγωγή της ιδιωτικής τους οικονομίας. Εξ΄ ορισμού συνεπώς, αποτελεί το ανώτατο όργανο εκπροσώπησης του κλάδου της αμπελοοινικής οικονομίας, ενός κλάδου όπου δραστηριοποιούνται 200.000 ελληνικές οικογένειες. Σήμερα στο δυναμικό της περιλαμβάνει 35 μέλη, πρωτοβάθμιες, δευτεροβάθμιες συνεταιριστικές οργανώσεις και κοινοπραξίες, διεσπαρμένες σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια.

ΣΕΟ: Ο Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου (ΣΕΟ) ιδρύθηκε το 1995, μετά τον διαχωρισμό των δραστηριοτήτων του ιστορικού Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Οίνων και Ποτών (ΣΕΒΟΠ από το 1949) σε δύο τομείς: της Οινοποιίας και της Ποτοποιίας. Ως αμιγώς οινοποιητικός φορέας ήλθε να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες της ελληνικής οινοποιίας ως προς την υποστήριξη των συμφερόντων της στον ελληνικό και διεθνή χώρο.

ΕΝΟΑΠ: Η Ένωση Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Πελοποννήσου είναι μια αστική μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα εταιρεία. Στόχος της είναι η βελτίωση και προώθηση της εικόνας των Πελοποννησιακών κρασιών, μαζί με την ανάπτυξη και αξιοποίηση της τουριστικής διάστασης του Πελοποννησιακού αμπελώνα. Προς επίτευξη αυτού του στόχου, προάγει και στηρίζει δράσεις που συνδέουν το κρασί με την Ελληνική πολιτισμική κληρονομιά και διαδίδουν τα Πελοποννησιακά κρασιά, τόσο στο εσωτερικό όσο και εκτός συνόρων.

Νομίζετε ότι... τελειώσαμε; Κάθε άλλο! Συνεχίζουμε λοιπόν:

ΕΝΟΑΒΕ: Ενωση Οινοπαραγωγών Αμπελώνα Βορείου Ελλάδος

ΕΝΟΑΑ: Ενωση Οινοπαραγωγών Αμπελώνα Αττικής

ΕΝΟΑΠ: Ενωση Οινοπαραγωγών Αμπελώνα Πελοποννήσου

ΕΝΟΑΝ: Ενωση Οινοπαραγωγών Αμπελώνα Νεμέας

ΕΝΟΑΚΕ: Ενωση Οινοπαραγωγών Αμπελώνα Κεντρικής Ελλάδας

ΔΟΝΗ: Δίκτυο Οινοποιών Νομου Ηρακλείου

ΕΟΕ: Ενωση Οινοποιών Ελλάδος

ΣΕΑΟΠ: Σύνδεσμος Ελληνικών Αποσταγμάτων και Οινοπνευματωδών Ποτών

ΕΔΕΟΠ Ενωση Διακινητών Εμπόρων Οίνων & Ποτών

ΕΛΔΟΙΝ: Ενωση Ελλήνων Δημοσιογράφων Οίνου

ΕΕΟ: Ενωση Ελλήνων Οινολόγων ()

ΠΑΝΕΠΟ: Πανελλήνια Ενωση Πτυχιούχων Οινολόγων

Τα θυμάστε; Τι ρωτάμε τώρα... Μην ανησυχείτε όμως. Ούτε εμείς τα θυμώμαστε... Μάλλον, ούτε οι ίδιοι!

Και να είστε βέβαιοι ότι υπάρχουν πολλές περισότερες ενώσεις κλπ που δυστυχώς παραλείψαμε...

 

Μοιραστείτε το άρθρο: