Το καλάθι μου 0 Item (s)
Εναλλαγή Πλοήγησης

Το κρασί μας κάνει και... εξυπνότερους!

Το κρασί μας κάνει και... εξυπνότερους!
O Robert Parker βαθμολογεί 114 κορυφαία ελληνικά κρασιάΥπάρχουν άνθρωποι που τους αρέσει το κρασί και άνθρωποι που πραγματικά ΑΓΑΠΟΥΝ το κρασί!

Σε οποιαδήποτε κατηγορία από τις δύο και αν ανήκετε, υπάρχουν πιά σοβαρές ενδείξεις ότι το να πίνετε κρασί μπορεί να σας κάνει… εξυπνότερο άτομο!

Η κατανάλωση του κρασιού -και ιδιαίτερα του κόκκινου κρασιού- έχει συνδεθεί τα τελευταία κυρίως χρόνια με έρευνες που αποδεικνύουν τα πολλαπλά οφέλη αυτής της πολύ ευχάριστης συνήθειας με οφέλη στην υγεία. Ανάμεσά τους η μείωση της πιθανότητας εμφάνισης καρκίνου, η αποφυγή της άνοιας, τα πολλαπλά οφέλη στην καρδιά. Πρόσφατα, μια σοβαρή μελέτη δείχνει ότι αυτά τα οφέλη περιλαμβάνουν και το μυαλό.

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Frontiers in Human Neuroscience, το μυαλό των master sommeliers είναι μεγαλύτερο(!) από αυτό των ανθρώπων που πίνουν λιγότερο κρασί ή που σκέπτονται λιγότερο για το κρασί! «Ανακαλύψαμε ότι ο ενδορινικός φλοιός, μια περιοχή σχετική με οσφρητική επεξεργασία, και πιο συγκεκριμένα την οσφρητική μνήμη, είναι και σχετικά μεγαλύτερη σε όγκο σε οινοχόους σύγκριση με τους «κοινούς θνητούς», και ότι είναι το πάχος της (στο δεξιό ημισφαίριο του μυαλού) σχετίζεται με την εμπειρία», εξηγούν οι ερευνητές.

Αυτό σημαίνει ότι η συνεχής ενασχόληση των οινοχόων και των «ειδικών» του κρασιού με διαδικασίες σαν τις γευσιγνωσίες και με ότι συνεπάγονται αυτές -μυρωδιά, γεύση, αναγνώριση κρασιών κλπ- συμβάλλει στην ανάπτυξη του εγκεφάλου αλλά και των περιοχών εκείνων που έχουν σχέση με την οσφρητική μνήμη και την απόλαυση. Και μπορεί το γεγονός αυτό να μην φαίνεται τόσο σημαντικό, αλλά είναι αποδεδειγμένο γεγονός ότι η μεγαλύτερη μάζα εγκεφάλου βοηθά στην αντιμετώπιση ασθενειών όπως Alzheimer και Parkinson.

Εμείς στο House of Wine είμαστε βέβαιοι ότι συμβαίνει αυτό! Εξ’ άλλου, όλοι όσοι πίνουμε κρασί και απολαμβάνουμε τη διαδικασία, έχουμε παρατηρήσει ότι οι φίλοι του κρασιού είναι έξυπνοι, ευχάριστοι και κοινωνικοί άνθρωποι! Είμαστε βέβαιοι ότι αυτό θα το… επιβεβαιώσουν με χαρά οι δύο Έλληνες Μaster of Wine!

Μοιραστείτε το άρθρο: