Το καλάθι μου 0 Item (s)
Εναλλαγή Πλοήγησης

Αναδείχθηκαν τα 50 Great Greek Wines

Αναδείχθηκαν τα 50 Great Greek Wines
Ένας ακόμα Διαγωνισμός Οίνου, -Ελληνικός αυτός- με συντονιστή και διοργανωτή τον Έλληνα Master of Wine Γιάννη Καρακάση, φιλοδοξεί να μας δίνει κάθε χρόνο την λίστα των 50 καλύτερων Ελληνικών κρασιών. Μια επιτροπή ξένων κυρίως κριτών επέλεξε από τα 420 κρασιά, από 140 οινοποιεία και 74 ποικιλίες που υποβλήθηκαν, τα 50 κορυφαία. Παράλληλα βραβεύθηκαν τα τρία πρώτα κρασιά στις κατηγορίες που είχαν επιλεγεί από τους διοργανωτές.

Πολυνίκη Οινοποιεία ανάλογα με τις συμμετοχές τους στον κατάλογο των 50 κορυφαίων Ελληνικών κρασιών αναδείχθηκαν τα ακόλουθα:


Με μιά εκδήλωση προσαρμοσμένη στους περιορισμούς λόγω COVID-19, παρουσιάστηκαν την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου τα 50 Great Greek Wines, μετά το διαγωνιστικού σκέλους από τις 9 έως τις 12 Σεπτεμβρίου.

Ο Γιάννης Καρακάσης, Master of Wine και εμπνευστής του 50 Great Greek Wines δήλωσε μετά την απονομή: «Το πρώτο βήμα για να βάλουμε ένα επιπλέον λιθαράκι στο οικοδόμημα του ελληνικού κρασιού ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία. Πολλά συγχαρητήρια σε όσους παραγωγούς κατάφεραν να δουν το κρασί τους στη λίστα του πρώτου 50 Great Greek Wines. Επιπλέον, θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς τους όλους τους παραγωγούς που συμμετείχαν στη διαγωνιστική διαδικασία, δίνοντας ψυχή στο όραμά μας, τους συνεργάτες μου και τους χορηγούς μας που πίστεψαν σε αυτή την πρωτοβουλία».

Σχετικά με τα επόμενα βήματα του καινοτόμου οινικού project 50 Great Greek Wines, ο Γιάννης Καρακάσης MW, επεσήμανε: «Δεν σταματάμε εδώ! Θα συνεχίσουμε μεθοδικά τις ενέργειές μας ώστε να καταφέρει παγκοσμίως το ελληνικό κρασί να αποτελεί δική του κατηγορία, να καταφέρει να βγει από τα «The Others». Έτσι, σε λίγες μέρες θα σας παρουσιάσουμε αναλυτικά το πλάνο των ενεργειών που σχεδιάζουμε εδώ και καιρό για την περαιτέρω προώθηση και προβολή του ελληνικού κρασιού».

Ο Πρόεδρος της ΕΔΟΑΟ Δρ. Γιάννης Βογιατζής παρευρέθηκε στην απονομή και έδωσε και το πρώτο βραβείο. Ανάμεσα σε όσα είπε ανέφερε: «Στην Διεπαγγελματική πιστεύουμε ότι προσπάθεια αυτή εντάσσεται μέσα σε όλες αυτές τις προσπάθειες που κάνουμε για την εξωστρέφεια του Ελληνικού κρασιού. Συγχαρητήρια σε όλους και εύχομαι κάθε χρόνο όλο και περισσότερα κρασιά, και περισσότερη ευκολία να έχουμε για να γίνουν όλα σωστά

To House of Wine συγχαίρει τα οινοποιεία των οποίων τα κρασιά βρίσκονται στον κατάλογο των 50 καλύτερων Ελληνικών κρασιών.

Δείτε εδώ το Video από την διαδικασία κρίσης

Ta 50 Κορυφαία Ελληνικά κρασιά είναι τα ακόλουθα:Τα κορυφαία 3 στις επιμέρους κατηγορίες είναι τα ακόλουθα:Μοιραστείτε το άρθρο: