Το καλάθι μου 0 Item (s)
Εναλλαγή Πλοήγησης

"Ανοιχτές Πόρτες" στο Κτήμα Χατζημιχάλη

"Ανοιχτές Πόρτες" στο Κτήμα ΧατζημιχάληΔημιουργείστε τη γιορτινή σας κάβα
Το Κτήμα Χατζημιχάλη με την μακρά ιστορία του, τα εξαιρετικά κρασιά του, τον θαυμάσιο ιδιόκτητο αμπελώνα του των 2200 στρεμμάτων όπου καλλιεργούνται διεθνείς και Ελληνικές ποικιλίες, αλλά και το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για τις "Ανοιχτές Πόρτες" είναι ιδανικό για επίσκεψη, ιδιαίτερα από την Αθήνα από την οποία απέχει 90 μόλις λεπτά. Το House of Wine σας συνιστά ανεπιφύλακτα να το περιλάβετε στις οινικές σας "εξερευνήσεις" αυτό το διήμερο.

Το διήμερο 26 & 27 Μαΐου σας προσκαλούμε σε μια ανοιξιάτικη απόδραση, μόλις 1.30 ώρα από την Αθήνα που θα σας μείνει αξέχαστη! Ξενάγηση στο οινοποιείο & στις υπόγειες κάβες, περιήγηση στους ιδιόκτητους αμπελώνες, γευστική δοκιμή όλων των κρασιών του Κτήματος καθώς και το καθιερωμένο πλέον ‘Winemaker for a day’, δηλαδή ένα διαδραστικό σεμινάριο για το πώς να φτιάξετε το δικό σας κρασί, καθώς και πολλές ακόμα εκπλήξεις περιμένουν μικρούς και μεγάλους.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

11:00: Ανοίγουμε τις πόρτες μας και σας υποδεχόμαστε στην Κοιλάδα Αταλάντης, μόλις 1.30 ώρα από την Αθήνα, για να περάσετε ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο γεμάτο χρώματα, αρώματα, φύση, αμπέλια, και φυσικά μοναδικά κρασιά! Προτού ακολουθήσετε το πρόγραμμα της ημέρας απολαύστε μια μυρωδάτη κούπα καφέ ή χυμό στην είσοδο του FORUM.

12:00-12:45: Ξενάγηση στους χώρους παραγωγής και στις κάβες (έναρξη ξεναγήσεων απέναντι από τη γραμματεία εγγραφής)

13.00 - 14.00 & 16.00 – 17.00 (Σάββατο & Κυριακή):

α. ‘Winemaker for a day’ – ‘Οινοποιός για μια μέρα’ Οι οινολόγοι του Κτήματος Χατζημιχάλη εμπνεύστηκαν μια άκρως δημιουργική και διασκεδαστική δραστηριότητα – τη δημιουργία του δικού σας κρασιού με τη δική σας χειροποίητη ετικέτα! Θα σας καθοδηγήσουν στο να φτιάξετε το δικό σας χαρμάνι ανάλογα με τις γευστικές σας προτιμήσεις το οποίο θα μπορείτε να πάρετε μαζί σας φεύγοντας.

β. Περιήγηση στα αμπελοτόπια του Κτήματος Χατζημιχάλη. Επιβιβαστείτε στα ειδικά διαμορφωμένα λεωφορειάκια και εξερευνήστε τα ιδιαίτερα αμπελοτόπια των βουνών της Αταλάντης.

15.00 - 15.45: Ξενάγηση στους χώρους παραγωγής και στις κάβες (έναρξη ξεναγήσεων απέναντι από τη γραμματεία εγγραφής)

17.30 - 18.00 (Σάββατο): Παραδοσιακοί χοροί από το χορευτικό του Συλλόγου του Δήμου Λοκρών.

Ελεύθερες δραστηριότητες:

Τα κρασιά του Κτήματος Χατζημιχάλη θα είναι διαθέσιμα προς γευσιγνωσία καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του FORUM (κεντρικό κτήριο).

Για το σεμινάριο ‘Winemaker for a day’ και για την περιήγηση στα αμπελοτόπια , επειδή ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος, κλείστε έγκαιρα τις θέσεις σας τηλεφωνώντας στο 2108075512 (κα. Οικονομοπούλου)

Μπορείτε να ανακαλύψτε την ομορφιά της ανοιξιάτικης φύσης στην Αταλάντη με έναν περίπατο στους αμπελώνες που περιβάλλουν το οινοποιείο.

Οι μικροί μας φίλοι μπορούν να παρακολουθήσουν εκπαιδευτικές δραστηριότητες βασισμένες στην έκδοση του Κτήματος Χατζημιχάλη ‘Παιχνίδια του Κρασιού και της Αμπέλου’. Απευθύνεται σε παιδιά της Γ’-Δ’-Ε’-ΣΤ’ τάξης του δημοτικού.

Γευθείτε παραδοσιακά ρουμελιώτικα και τοπικά εδέσματα που θα προσφέρονται στο χώρο του BBQ πάντα βέβαια με τη συνοδεία κρασιού.

Επισκεφθείτε το πανέμορφο εκκλησάκι του Αγ. Λεωνίδα δίπλα στο οινοποιείο.


Δείτε τον Διαδραστικό Χάρτη

Οινοποιείο
: Κτήμα Χατζημιχάλη (Χουλέβαινα) Αταλάντη 352 00
Κεντρικά Γραφεία: 13 χλμ Εθνικής οδού Αθηνών Λαμίας Νέα Κηφισιά 145 64
Τηλ: 210 8075 512 210 8075 403
email: info@hatzimichalis.gr


Μοιραστείτε το άρθρο: