Την Καθαρά Δευτέρα το κατάστημά μας στο Χαλάνδρι θα είναι ανοικτό 10:00-18:00

Άνοιξη στο σπίτι με κρασί και ‘μέτρο’

Άνοιξη στο σπίτι με κρασί και ‘μέτρο’
Από την Μαριάννα Μακρύγιαννη AIWS

H άνοιξη είναι εδώ και μας έχει βρει σε μία πολύ δύσκολη συγκυρία. Αντί να βγούμε και να χαρούμε την φύση, πρέπει – για το καλό - μας να μείνουμε σπίτι! Δεύτερη εβδομάδα περιορισμού! Αλήθεια, πόσοι από εμάς που τώρα γκρινιάζουμε από την πρώτη εβδομάδα, δεν θα χαιρόμασταν αν μας έλεγαν κάποια άλλη ‘κανονική’ περίοδο, καθίστε σπίτι σας μία εβδομάδα να ξεκουραστείτε? Νομίζω ότι όλοι θα το θέλαμε! Τώρα βέβαια τα πράγματα είναι διαφορετικά, είμαστε ‘αναγκαστικά’ μέσα, με την αβεβαιότητα του πόσο θα κρατήσει αυτός ο περιορισμός και με το άγχος να είμαστε εμείς, οι δικοί μας άνθρωποι, αλλά και όλος ο κόσμος, καλά! Δεν μας αρέσει αυτό που συμβαίνει και είναι λογικό. Προσπαθούμε όμως να το αντιμετωπίσουμε, να προσαρμοστούμε με αυτό. Να το περάσουμε όσο πιο ανώδυνα γίνεται.

Εγώ μόλις κανόνισα καφέ με τις φίλες μου! Η καθεμία από το σπίτι της, βάζουμε την ‘καλή’ μας φόρμα, φτιάχνουμε τον καφέ μας, συνδεόμαστε online και λέμε τα νέα μας! Θα ανταλλάξουμε και συνταγές! Είδαμε αμέτρητες αναρτήσεις στα social media με φαγητά και κρασιά. Το καλό φαγητό και το κρασί είναι ένας πολύ ωραίος τρόπος να αντιμετωπίσουμε αυτό που μας συμβαίνει! Αρκεί όπως έχουμε τονίσει να απολαμβάνουμε με μέτρο!

Όπως γράψαμε, η Άνοιξη είναι εδώ! Η φύση ομορφαίνει όπως βλέπουμε από τις φωτογραφίες που κυκλοφορούν στα social media. Η μέρα μεγαλώνει, ο καιρός ελπίζουμε ότι θα γλυκάνει! Ο ήλιος έτσι και αλλιώς κάνει πολύ πιο συχνά την εμφάνιση του! Με αυτή την διάθεση λοιπόν θα διαλέξουμε 4 ανοιξιάτικα εξωστρεφή κρασιά αλλά και ένα τσίπουρο, που θα μας αναπτερώσουν το ηθικό! Κρασιά που θα άρχιζαν να μπαίνουν στην καθημερινότητα μας αν όλα κυλούσαν φυσιολογικά!

Τομή Μαντινεία

Μου αρέσει πολύ το Μοσχοφίλερο! Είναι από τις ποικιλίες που μου φτιάχνουν την διάθεση! Που φέρνω πολλές φορές το ποτήρι γύρω γύρω για να βγουν τα υπέροχα αρώματα των φρέσκων φρούτων και των λουλουδιών! Το απολαμβάνω όλο τον χρόνο, αλλά με το που μπει η Άνοιξη το λιγουρεύομαι ακόμα περισσότερο! Και η Τομή είναι ένα από τα πιο αγαπημένα μου Μοσχοφίλερα! Η νόστιμη γεύση του και η ένταση του θα συνοδεύσουν ευχάριστα πιάτα με λαχανικά, θαλασσινά, ψαράκια τηγανητά αλλά και με λεμονάτο κοτόπουλο! Πίνεται πολύ ευχάριστα και σκέτο!

Φιλέρι Ροζέ

Ροζέ αρωματικό κρασί από Φιλέρι και από την περιοχή της Μεσσηνίας. Με άφθονα αρώματα τριαντάφυλλου αλλά και γλυκών φρούτων είναι αυτό ακριβώς που χρειαζόμαστε όχι μόνο για να συνδυάσουμε με ελαφριά κοκκινιστά πιάτα, λαδερά και θαλασσινά αλλά και για την καλή μας ψυχολογία. Μπορούμε να το απολαύσουμε και με τον μπακαλιάρο που παραδοσιακά θα τρώγαμε την 25η Μαρτίου. Δεν είναι βέβαια πρέπον σε αυτή την περίοδο να πάμε όλοι στα σούπερ μάρκετ για να προμηθευτούμε τον μπακαλιάρο, μπορούμε να τον απολαύσουμε και οποιαδήποτε άλλη μέρα.

Κτήμα Αβαντίς – Syrah

Η ένταση και η φρεσκάδα του φρούτου αυτού του Syrah αλλά και οι λουλουδένιες νύξεις το κατατάσσουν σίγουρα στα εξωστρεφή κρασιά, σε αυτά που θα μας φτιάξουν την διάθεση. Το ίδιο και οι πολύ καλά δουλεμένες τανίνες που προκαλούν ευγενικά τον ουρανίσκο και μπορούν να συνδυαστούν πολύ ωραία τόσο με ψητά λευκά και κόκκινα κρέατα, όσο και με ζυμαρικά με κόκκινες σάλτσες αλλά και πίτσες!

BiancoNero Sparkling - Λευκός

Μπορεί να το έχουμε ρίξει στο φαγητό, όμως κάποια στιγμή θα μας βάλει φρένο η ζυγαριά και η ακινησία! Θα χρειαστεί να περάσουμε μερικά βράδια τρώγοντας φρούτα σκέτα ή παρέα με ένα γιαουρτάκι! Για να μην πέσει όμως η ψυχολογία μας (που είναι πιο εύθραυστη αυτή την περίοδο) μπορούμε να επιστρατεύσουμε ένα παιχνιδιάρικο, ημιαφρώδες, αρωματικό κρασί με λίγη ζαχαρίτσα! Αυτό το ηδονιστικό Μοσχάτο Αμβούργου που βγαίνει και σε ατομική συσκευασία, θα κάνει την δουλειά του και με το παραπάνω!

Τσίπουρο Κανένας

Επειδή τα τσιπουράκια που θα ξεκινούσαμε σε ανοιχτά μαγαζιά και στην εξοχή θα αργήσουν λιγάκι, μπορούμε να οργανώσουμε τσιπουράκια στο σπίτι μεταξύ μας ή και μόνοι μας! Με νόστιμα μεζεδάκια και υλικά όπως μία ντοματούλα, λίγες ελίτσες, κάποιο παστό ψαράκι, λίγο αυγοτάραχο, χταποδάκι, έναν τόνο Αλοννήσου, ένα λουκάνικο, κάποια γραβιέρα αλλά και πολλά άλλα υλικά που θα βρούμε στο ψυγείο ή στο ντουλάπι μας. Ένα αρωματικό και βελούδινο τσίπουρο όπως το κανένας που μας μεταφέρει όλη την γοητεία της Μαλαγουζιάς, είναι σίγουρο ότι θα μας κάνει να ξεχάσουμε ότι είμαστε στο σαλόνι ή το μπαλκόνι μας και όχι σε κάποιο μαγαζάκι δίπλα στην θάλασσα!



Στην υγειά σας!


Μαριάννα Μακρύγιαννη AIWS

Μοιραστείτε το άρθρο: