Το καλάθι μου 0 Item (s)
Εναλλαγή Πλοήγησης

Έρευνα: Το αλκοόλ στο κρασί αποτελεί σημαντικό κριτήριο αγοράς!

Έρευνα: Το αλκοόλ στο κρασί αποτελεί σημαντικό κριτήριο αγοράς!

Σε έρευνα που ανατέθηκε από την γερμανική έκθεση κρασιού Prowein, οι αναλυτές της εταιρείας Wine Intelligence συνέλεξαν τα ερωτηματολόγια από 1000 οινόφιλους και τακτικούς καταναλωτές κρασιού από τις ΗΠΑ, την Κίνα, τη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Σημαντικός αριθμός των ερωτηθέντων σε κάθε χώρα δήλωσε ότι το ιδανικό κρασί τους θα έπρεπε να έχει περιεκτικότητα σε αλκοόλ μικρότερη του 12%.

Στην Κίνα το φαινόμενο ήταν εντονότερο, με το 91% των οινόφιλων να δηλώνουν ότι το επιθυμητό επίπεδο τους θα ήταν 8,5-10,5% αλκοόλ (κατ' όγκο).

Στη Βρετανία, το 22% δήλωσε ότι το ιδανικό κρασί θα έπρεπε να περιέχει 10,5% ή λιγότερο αλκοόλ, με παρόμοιο πλήθος ατόμων τόσο στη Γερμανία όσο και τις ΗΠΑ να δηλώνουν το ίδιο.

Η προτίμηση για χαμηλότερο αλκοόλ είναι πιο έντονη στη νεότερη γενιά. Στην Κίνα, η έρευνα διαπίστωσε ότι οι γυναίκες και τα άτομα ηλικίας 18-39, είχαν περισσότερες πιθανότητες να δηλώσουν σαν προτιμώμενο επίπεδο αλκοόλ το 5,5% έως 8%

Και στη Βρετανία, το 27% των ατόμων ηλικίας 18-39 δήλωσαν σαν ιδανική περιεκτικότητα σε αλκοόλ το 10,5% ή και λιγότερο.

Όσον αφορά στα "οργανικά" κρασιά, το 67% στη Γερμανία και 86% στην Κίνα δήλωσαν ότι τα προτιμούν.

Σε όλο τον κόσμο, η ποικιλία των σταφυλιών αναφέρεται ως ο πιο σημαντικός παράγοντας κατά την επιλογή και την αγορά κρασιού. Περισσότερο από το 80% των ερωτηθέντων στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Κίνα και τη Γερμανία και το 93% στις ΗΠΑ δήλωσαν ότι η ποικιλία των σταφυλιών σαφώς επηρεάζει την απόφαση αγοράς.

Το ένα τέταρτο των ερωτηθέντων στο Ηνωμένο Βασίλειο, δήλωσε ότι το Merlot και το Pinot Grigio ήταν οι αγαπημένες τους ποικιλίες, ενώ στις ΗΠΑ και την Κίνα προτιμούν τα Cabernet Sauvignon και Chardonnay, οι δε Γερμανοί προτιμούν τα Dornfelder και τα Riesling.


Μοιραστείτε το άρθρο: