Τα κρασιά του Bordeaux
- Γράφει η/ο Tom Cannavan
- 8 Ιαν 2012
Untitled 1
.style1 {
color: #000000;
}
.style2 {
color: #000000;
font-style: italic;
}
Bordeaux
Από τον Tom Cannavan
Τα κόκκινα Bordeaux (ή "Claret", όπως ανάκαθεν τα αποκαλούσαν οι Βρεττανοί) μπορεί να είναι η επιτομή του λεγόμενου Fine Wine - του εξαιρετικού κρασιού. Τα καλύτερα από αυτά εμφανίζουν μιά θαυμάσια πολυπλοκότητα αρωμάτων και γέυσεων, μεγάλη κομψότητα και λεπτότητα, και την ικανότητα να "γερνούν" με χάρη - μερικά από αυτά γιά εκατό χρόνια.Οπως σε όλη την Γαλλία, η παραγωγή των κρασιών ποιότητας στο Bordeaux
οριοθετείται από μιά σειρά κανόνων, γνωστών σαν "Appellation Contrôlée", συχνά
σε συντομία "AC". To AC καλύπτει μιά συγκεκριμμένη γεωγραφική περιοχή και
καθορίζει τους κανόνες παραγωγής των οίνων μέσα στην περιοχή αυτή.