Spring Cocktails
- Γράφει η/ο Αλέξανδρος Σουρμπάτης
- 2 Απρ 2021
Από τον Aλέξανδρο Σουρμπάτη
Brand Ambassador στην εταιρεία Tsaknakis Premium brands
Βar and Beverage manager στο Casablanca Social Club
Επίσημα η άνοιξη μπήκε στις 20 Μαρτίου φέτος και ξεκινάει σιγά σιγά να μεγαλώνει η μέρα. Περισσότερο φως, περισσότερη ζέστη και συνάμα καλύτερη διάθεση. Διάθεση για κάτι δροσερό, ανθικό και φρουτώδες. Όπως οι προτάσεις μας παρακάτω για κοκτέιλ με έντονα «λουλουδάτο» χαρακτήρα, φρεσκάδα και σπιρτάδα.
Κάποιος θα’λεγε πως σε όλα τα παραπάνω δεν ταιριάζει επουδενί ένα παλαιωμένο απόσταγμα όπως το ουίσκι, αλλά ίσως εκπλαγείτε! Εννοείται βέβαια πως την τιμητική τους έχουν το τζιν, η λευκή τεκίλα και το λευκό ρούμι κυρίως.
Χτυπάμε όλα τα υλικά στο σέικερ και διπλοσουρώνουμε σε ένα χαμηλό ποτήρι με πάγο. Γαρνίρουμε με μια φλούδα πορτοκαλιού.
Προσθέτουμε όλα τα υλικά σε ψηλό ποτήρι με πολύ πάγο και γαρνίρουμε με μια φέτα ροζ γκρέιπφρουτ.
Αναμένετε σύντομα στην ελληνική αγορά το gin Citadelle jardin d'été
Χτυπάμε όλα τα υλικά στο σέικερ και διπλοσουρώνουμε σε (ιδανικά παγωμένο) ποτήρι martini χωρίς πάγο.
Προσθέτουμε όλα τα υλικά σε ψηλό ποτήρι με πάγο και απογεμίζουμε με σόδα. Γαρνίρουμε με μια φλούδα πορτοκαλιού.
Brand Ambassador στην εταιρεία Tsaknakis Premium brands
Βar and Beverage manager στο Casablanca Social Club
Επίσημα η άνοιξη μπήκε στις 20 Μαρτίου φέτος και ξεκινάει σιγά σιγά να μεγαλώνει η μέρα. Περισσότερο φως, περισσότερη ζέστη και συνάμα καλύτερη διάθεση. Διάθεση για κάτι δροσερό, ανθικό και φρουτώδες. Όπως οι προτάσεις μας παρακάτω για κοκτέιλ με έντονα «λουλουδάτο» χαρακτήρα, φρεσκάδα και σπιρτάδα.
Κάποιος θα’λεγε πως σε όλα τα παραπάνω δεν ταιριάζει επουδενί ένα παλαιωμένο απόσταγμα όπως το ουίσκι, αλλά ίσως εκπλαγείτε! Εννοείται βέβαια πως την τιμητική τους έχουν το τζιν, η λευκή τεκίλα και το λευκό ρούμι κυρίως.
Whiskey cocktail
- 50ml. Teeling single malt
- 20ml. Elderflower syrup
- 20ml. φρέσκος χυμός λεμονιού
- 3-4drops grapefruit bitters
Χτυπάμε όλα τα υλικά στο σέικερ και διπλοσουρώνουμε σε ένα χαμηλό ποτήρι με πάγο. Γαρνίρουμε με μια φλούδα πορτοκαλιού.
Gin cocktail
- 60ml. Gin
- 120ml. tonic water
- 2-3drops herbal honey bitters
Προσθέτουμε όλα τα υλικά σε ψηλό ποτήρι με πολύ πάγο και γαρνίρουμε με μια φέτα ροζ γκρέιπφρουτ.
Αναμένετε σύντομα στην ελληνική αγορά το gin Citadelle jardin d'été
Rum cocktail
- 50ml. Plantation Fiji 2009
- 15ml. pineapple syrup
- 10ml. white chocolate syrup
- 25ml. φρέσκος χυμός lime
Χτυπάμε όλα τα υλικά στο σέικερ και διπλοσουρώνουμε σε (ιδανικά παγωμένο) ποτήρι martini χωρίς πάγο.
Vodka cocktail
- 20ml. Crystal Head vodka
- 15ml. rhubarb liqueur
- 10ml. rhubarb syrup
- 40ml. aperitivo liquer
- Top up with soda
Προσθέτουμε όλα τα υλικά σε ψηλό ποτήρι με πάγο και απογεμίζουμε με σόδα. Γαρνίρουμε με μια φλούδα πορτοκαλιού.