Glenkinchie 27yo The Floral Treasure Special Release 2023

399,90 €
Διαθεσιμότητα: Άμεσα Διαθέσιμο (1)
SKU
614_SR2023
58.3% alc.
Μία από τις παλαιότερες εκδόσεις Glenkinchie που έχουν ποτέ εμφιαλωθεί, με σαφή χαρακτηριστικά αισθητά τονισμένα από την παλαίωση. Πλούσιος πικάντικος χαρακτήρας και χλοερή καρδιά.
Οι φωτογραφίες που εμφανίζονται είναι ενδεικτικές

Ένα μοναδικό λουλουδένιο μπουκέτο,πλούσιο και φωτεινό όπως ένα λεπτεπίλεπτο αριστούργημα.

Παλαιώνει σε αμερικάνικα και ευρωπαικά βαρέλια Οι λεπτές πινελιές καταγράφουν κάθε λεπτομέρεια άνθη,ρείκι και φρούτα του οπωρώνα που έπεσαν από πλούσια εδάφοι κατά τη διάρκεια της βασιλείας μιας μεγάλης δυναστείας, δημιουργώντας ένα ζωντανό μπουκέτο. Ένα πολύτιμο αριστούργημα, φτιαγμένο με λεπτότητα από έμπειρα χέρια, σαν ένα πορσελάνινο βάζο.Μια ποιητική ενσάρκωση της πλούσιας αφθονίας των λουλουδιών.

Αναλογιζόμενοι τη λεπτή και ευθραυστη φύση του, ο Malt Master Stuart Morrison μας άντλησε έμπνευση από την εξαιρετικής κινέζικης πορσελάνης, αυτή των μεγάλων δυναστείων της Κίνας για να δημιουργήσει την παλαιότερη εμφιάλωση Glenkinchie απευθείας από το αποστακτήριο.

Ακριβώς όπως χρειάστηκαν αμέτρητες ώρες για να δημιουργηθούν τα πολύτιμα βάζα των μεγάλων αυτοκρατόρων, αυτό το σπάνιο ουίσκι ωριμάζει σιγά σιγά εδώ και είκοσι επτά χρόνια για να επιτύχει μια επιβλητικά εκλεπτυσμένη έκφραση –ωδή στα άνθη.

Μια νότα φρούτου καθώς ανοίγει η μύτη φέρνει στο νου μια εικόνα ενός οπωρώνα με μήλα, που σύντομα ενώνεται με ελαφριές πινελιές αμυγδάλου και βανίλιας, προτού τα πλούσια αρώματα γρασιδιού αναπτύξουν το λουλουδένιο προφίλ . Απαλή και ευχάριστη σε υφή, η πλούσια και στρογγυλεμένη γεύση αρχίζει ελαφρώς να γλυκαίνει και στεγνώνει κομψά, με μια έντονη δρύινη πικάντικη γεύση.

 

Special Releases 2023

Διασχίζοντας ωκεανούς, κουλτούρες και ηπείρους εδώ και αιώνες, το σκοτσέζικο ουίσκι είναι ένα από τα πρώτα, πραγματικά διεθνή αλκοολούχα ποτά. Καθώς κατακτούσε νέους προορισμούς, η γεύση του κέντριζε τον ουρανίσκο, κάνοντας όσους το δοκίμαζαν να το ερωτευτούν. Έκτοτε, η Σκοτία αποτελεί πηγή έμπνευσης για αυτόνομες κουλτούρες ουίσκι ανά τον κόσμο. Η συλλογή Spirited Xchange γιορτάζει την πολιτισμική συνεργασία με μια σειρά εκφάνσεων single malt που είναι εμπνευσμένες από χώρες όλου του κόσμου. Παρουσιάζεται με έναν τρόπο που εκφράζει ζωντανά την τοποθέτηση των κορυφαίων προϊόντων μας μέσα από πολιτισμικές συνεργασίες. Αυτή η σειρά πρώτων εκφάνσεων των αποστακτηρίων απαθανατίζει τον χαρακτήρα των εμβληματικών μας ουίσκι με ζωηρή περιέργεια, πάθος και καλαισθησία. Τιμούμε την ανταλλαγή ιδεών, την ανακάλυψη και την έμπνευση του σκοτσέζικου ουίσκι και των παραγωγών του, καθώς έφτανε σε νέους προορισμούς, αλλά και την απήχηση που έχει σήμερα.

Περισσότερες Πληροφορίες

Φιάλη 0.7lt
Παραγωγός Glenkinchie Distillery
Τύπος Ουίσκι Malt
Αλκοόλ 58.3%
Ηλικία Άνω των 25 ετών
Ποσότητα 700ml
Χώρα Σκωτία
Περιοχή Lowlands
Γευστικός Χαρακτήρας Γλυκόπιοτο
Γράψτε τη Δική σας Αξιολόγηση
Μόνο οι εγγεγραμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν αξιολογήσεις. Παρακαλώ, συνδεθείτε ή δημιουργήστε ένα λογαριασμό

Δείτε Παρόμοιες Επιλογές