Την Καθαρά Δευτέρα το κατάστημά μας στο Χαλάνδρι θα είναι ανοικτό 10:00-18:00

Κυρα Σαρακοστή - week 6 - Νηστίσιμα Γλυκά

Κυρα Σαρακοστή - week 6 - Νηστίσιμα Γλυκά

Κυρα Σαρακοστή - week 6

Νηστίσιμα Γλυκά

Ποίος είπε πως η Σαρακοστή δε μπορεί να έχει γλυκιά γεύση;

Κατά τη διάρκεια της νηστείας μπορούμε να απολαύσουμε γλυκές δημιουργίες και μικρούς πειρασμούς. Είτε παραδοσιακές νηστίσιμες γλυκές γεύσεις που μας ταξιδεύουν στις γεύσεις των γιαγιάδων μας, ή συγχρονές και ευφάνταστες που μας κάνουν να θέλουμε να φορέσουμε την ποδιά μας και να πασπαλιστούμε με αλεύρι και ζάχαρη!

Χαλβάς σιμιγδαλένιος

Ένα από τα πιο κλασικά γλυκά είναι ο σιμιγδαλένιος χαλβάς. Συνταγή η οποία μπορεί να έχει την τιμητική της, τις ημέρες νηστείας αλλά βρίσκει τη θέση της στο τραπέζι καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Για εσάς που ποτιμάτε το χαλβά πιο ήπιο δοκιμάστε το πλάι στο Μοσχάτο Λήμνου ενώ με τον Αποσπεριτη αν σας αρέσει πιο ‘καβουρδισμένος’.

Μηλόπιτα

Η μηλόπιτα έχει μια νοστιμιά συνυφασμένη με την παιδικότητα και στη θέα της προκαλεί μόνο χαμόγελα και ανυπομονησία για απόλαυση. Όταν δε, συνδυάζεται με το Χρυσογέρακα από το Κτήμα Κυρ Γιάνη ή το Sole από το Κτήμα Βιβλία Χώρα η εμπειρία απογειώνεται

Νηστίσιμο κέικ με σοκολάτα και ταχίνι

Κέικ νηστίσιμο με υπέροχη γέμιση από ταχίνι και κουβερτούρα σοκολάτας. Η σοκολατένια νοστιμιά μπλέκεται με την πολυπλοκότητα που έχει το ταχίνι αναζητώντας ένα γλυκό κρασί με ιδιαίτερη ένταση. Δοκιμάστε το sherry Deluxe Cream Capataz Andres από Bodegas Lustau για ένα συνδυασμό με μεγάλο ενδιαφέρον ή επιλέξτε το Princess από το Κτήμα Αβαντίς για νοστιμιά όλη Syrah.

Νηστίσιμο τσουρέκι

Πως μπορεί κανείς να περάσει το Πάσχα χωρίς να απολαύσει τσουρέκι; Στη νηστίσιμη εκδοχή του μπορεί κανείς να το χαρεί από τη Σαρακοστή. Απογειώστε το τσουρέκι σας με το Moscato d'Asti, I Vignaioli di Santo Stefano και δώστε του λουλουδένια γλύκα με το Μelias από το Κτήμα Παπαγιαννάκου.

Προβολή ως Λίστα Πλέγμα

12 είδη

Φθίνουσα ταξινόμηση
  1. Moschato D’Asti Umberto Fiore
    Moschato D’Asti Umberto Fiore 2021
     
    Ημίγλυκος, Αφρώδης, Λευκός, Moscato, Πιείτε το τώρα, 12.5% alc.
    Βαθμολογία:
    80%
    Ευχάριστο και λαχταριστό Moschato D’Asti, με υπέροχο φρουτώδες προφίλ και εκπληκτική σχέση τιμής ποιότητας που θα συνοδεύσει φανταστικά όλα τα ελαφριά γλυκά και τις φρουτοσαλάτες που θα βρεθούν στο τραπέζι σας! Ιδανικό και για πάρτι αλλά και για την παραλία.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  2. Αποσπερίτης
    Αποσπερίτης 2014
     
    Γλυκός, Ήπιος, Ερυθρός, Φωκιανό, Επιδέχεται Παλαίωση
    Βαθμολογία:
    87%
    Δυο φίλοι, ο Μανώλης Βαβουλάς και Νίκος Γρύλλης δημιουργούν την οινοποιητική Λειψών με σκοπό να αναβιώσουν την τοπική ερυθρή ποικιλία Φωκιανό, που φημίζεται για την ικανότητα της να παράγει εξαιρετικά γλυκά κρασιά. Το γλυκό αυτό κρασί παράγεται ‘όπως παλιά’ με το λιάσιμο των υπερώριμων σταφυλιών με το κρασί στην συνέχεια να ωριμάζει σε δρύινα βαρέλια για τουλάχιστον δύο χρόνια αποκτώντας πολύπλοκο χαρακτήρα. Υπέροχο επιδόρπιο κρασί με πολύ καλή σχέση τιμής ποιότητας.
  3. Moscato d'Asti, I Vignaioli di Santo Stefano 0.75lt
    Moscato d'Asti, I Vignaioli di Santo Stefano 0.75lt 2022
     
    Γλυκός, Αφρώδης, Λευκός, Moscato, Πιείτε το τώρα, 5.5% alc.
    Βαθμολογία:
    87%
    Ένα πολύ αξιόλογο Moscato d'Asti που αποτυπώνει τέλεια την ομορφιά της ποικιλίας και του ιδιαίτερου στυλ της δημοφιλούς Ιταλικής ζώνης. Λεπτές γεύσεις φρούτων και λουλουδιών, όμορφη οξύτητα, δροσιστικός αφρισμός και χαμηλό αλκοόλ το κάνουν μία εξαιρετική επιλογή για πριν ή και μετά το φαγητό, όπως και για οποιαδήποτε άλλη ώρα.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  4. Sole Φυσικός Γλυκύς 500ml
    Sole Φυσικός Γλυκύς 500ml 2018
     
    Γλυκός, Ήπιος, Λευκός, Gewurztraminer, Semillon, 13% alc.
    Βαθμολογία:
    65%
    27,30 €
    Το Sole είναι ένα φανταστικό λευκό γλυκό κρασί από το Semillon μία ποικιλία που φημίζεται για την παραγωγή σπουδαίων γλυκών κρασιών, με την μικρή συνδρομή του Gewurtzraminer που χαρίζει απλόχερα τον εξωτικό του χαρακτήρα. Το αποτέλεσμα είναι σαγηνευτικό και παίρνει αμέσως θέση στα κορυφαία επιδόρπια κρασιά της χώρας μας.
  5. Melias
    Melias 2022
     
    Γλυκός, Ήπιος, Λευκός, Μαλαγουζιά, Επιδέχεται Παλαίωση
    Βαθμολογία:
    77%
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  6. Μοσχάτος Λήμνου
    Μοσχάτος Λήμνου 2021
     
    Γλυκός, Ήπιος, Λευκός, Μοσχάτο Αλεξάνδρειας, Επιδέχεται Παλαίωση, 14% alc.
    Βαθμολογία:
    82%
    Κορυφαία έκφραση του Ελληνικού γλυκού Μοσχάτου της Λήμνου. Καθαρή λουλουδάτη μύτη, μελωμένα αρώματα που συνεχίζονται στο στόμα, όμορφη οξύτητα και άψογη διάρκεια.
    Κέρδος στο κιβώτιο 10%
  7. Ηφαίστου Γνώση
    Ηφαίστου Γνώση 2011
     
    Γλυκός, Ήπιος, Λευκός, Μοσχάτο Αλεξάνδρειας, Επιδέχεται Παλαίωση, 14% alc.
    Βαθμολογία:
    93%
    Δημοφιλές λευκό κρασί από το κορυφαίο οινοποιείο της Λήμνου. Το παλαιωμένο Μοσχάτο βγάζει όλη την ωριμότητά του και μας επιφυλάσσει μια όμορφη έκπληξη μελωμένων ανθικών αρωμάτων.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  8. Χρυσογέρακας
    Χρυσογέρακας 2017
     
    Γλυκός, Ήπιος, Λευκός, Gewurztraminer, Μαλαγουζιά, Επιδέχεται Παλαίωση
    Βαθμολογία:
    85%
    31,00 €
    Ένα εξαιρετικό γλυκό κρασί που συμπληρώνει την ήδη πλούσια γκάμα κρασιών του Κτήματος Κυρ Γιάννη. Σταφύλια από το εξωτικό Gewurtzraminer και την ακαταμάχητη Μαλαγουζιά που τρυγιόνται όψιμα, μέσα στον Δεκέμβρη δίνουν ένα ισορροπημένο, κομψό και γεμάτο φρούτο, κρασί, που θα αγαπηθεί από τους λάτρεις των γλυκών κρασιών και όχι μόνο. Ένα σπάνιο είδος γερακιού, ο Χρυσογέρακας χαρίζει το όνομα του στο κρασί, του οποίου η ετικέτα έχει φιλοτεχνηθεί από την Λίλα Μπουτάρη, κόρη του Στέλλιου Μπουτάρη που βρίσκεται στο τιμόνι του Κτήματος.
  9. Malvasia 10 years old
    Malvasia 10 years old
     
    Γλυκός, Ήπιος, Λευκός, Malvasia, Επιδέχεται Παλαίωση, 205 alc.
    22,70 €
    H Malvasia, αποκαλούμενη από κάποιους νεωτεριστές και Malmsey, είναι η πιο γλυκιά από τις τέσσερεις ευγενείς ποικιλίες, ενώ οι ίδιοι οι Μαδεριανοί λένε πως το ολόκληρό της όνομα είναι Malvasia di Candia, δηλαδή Μαλβαζία της Κρήτης! Κρασί που έχει παλαιώσει για περίπου δέκα χρόνια, κυρίως σε canteiros, και που εντυπωσιάζει με τον μοναδικό συνδυασμό γλύκας, κοφτερής οξύτητας και πλούτου. Σχεδόν από μόνο του ένα εντυπωσιακό επιδόρπιο.
  10. Finest Full Rich 5 years old Madeira
    Finest Full Rich 5 years old Madeira
     
    Γλυκός, Ήπιος, Λευκός, Bual, Malmsey, Sercial, Tinta Negra Mole, Επιδέχεται Παλαίωση, 19% alc.
    Βαθμολογία:
    100%
    17,10 €
    Από τα πιο απλά προϊόντα μέχρι τα πιο σπάνια, η ποιότητα των κρασιών Henriques & Henriques είναι συγκλονιστική. Η Finest Full Rich 5y.o. Madeira δε θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση. Η παλαίωση σε δρύινα βαρέλια έχει ως αποτέλεσμα ένα κρασί με μεγάλη συμπύκνωση και πλούσια γεύση. Στην όψη είναι σκούρο χρυσαφί ενώ ξεχωρίζουν έντονα αρώματα και γεύσεις ώριμων φρούτων όπως τα δαμάσκηνα και οι σταφίδες. Γλυκό και πολύ πλούσιο στον ουρανίσκο, μπορεί να συνδυαστεί με πολλές γεύσεις αλλά και να κλείσει ένα δείπνο με άρωμα Πορτογαλίας.
  11. Deluxe Cream  Capataz Andres
    Deluxe Cream Capataz Andres
     
    Γλυκός, Ήπιος, 20% alc.
    19,30 €
    Κάθε κρασί αυτού του blend παλαιώνει ξεχωριστά στην δική του solera. Ακολουθώντας τη διαδρομή που θα έπρεπε έχουν ως Oloroso & Pedro Ximenez αντίστοιχα, φτάνει η στιγμή που συναντούνται και δημιουργούν ένα υπέροχο γευστικό αποτέλεσμα. Το ποσοστό του Pedro Ximenez είναι μικρότερο αλλά αρκετό – εξαιτίας της συμπύκνωσης που έχει σαν κρασί- για να προσδώσει και να καθορίσει το τελικό γευστικό αποτέλεσμα της κατηγορίας των Cream. Σκούρο στην όψη με χρώμα που θυμίζει ξύλο μαόνι. Αποξηραμένα δαμάσκηνα και σταφίδες πλάι σε κακάο και σοκολάτα ενισχύονται από μία καπνιστή αίσθηση και φίνο ξύλο. Ένα νόστιμο κρασί με ισορροπημένη γλύκα, βελούδινη αίσθηση και δροσιστική οξύτητα. Πλούσιο, γλυκό και μαλακό στο στόμα, με καθαρή και ντελικάτη οξύτητα.
  12. Κτήμα Αβαντίς - Princess
    Κτήμα Αβαντίς - Princess 2019
     
    Γλυκός, Ήπιος, Ερυθρός, Syrah, Επιδέχεται Παλαίωση, 14% alc.
    Βαθμολογία:
    87%
    21,10 €
    Είναι γνωστό πως το Syrah είναι η αγαπημένη και πολυβραβευμένη ποικιλία του Κτήματος Αβαντίς. Στο Sweet Princess χρησιμοποιήθηκε το πιο ορεινό κομμάτι του αμπελώνα με μια ιδιαίτερα κοστοβόρα και δύσκολη μέθοδο οινοποίησης. Προς τέλος του περκασμού περνούν οι τρυγητές και τσακίζουν ελαφρώς το μίσχο των σταφυλιών με αποτέλεσμα να έχουν σταδιακή υπερσυμπήκνωση! Ένα Syrah στον υπερθετικό βαθμό. Δίπλα σε Black Forest ή σε bitter σοκολάτα είναι αξέχαστη εμπειρία.
ανά σελίδα

Best Sellers στην κατηγορία Προτάσεις