Όλα για τη Καθαρά Δευτέρα
Την Καθαρά Δευτέρα η παράδοση θέλει να γιορτάζουμε τα Κούλουμα!
Η ετυμολογία της λέξης όσο και η αρχή αυτού του εθίμου παραμένουν άγνωστες. Παρόλα αυτά μία από τις επικρατέστερες είναι πως προήλθε από τη λατινική λέξη cumulus που σημαίνει αφθονία ή φινάλε, περιγράφοντας έτσι το έντονο φαγοπότι, και τον πολύ χορό στο τέλος της εορταστικής περιόδου της αποκριάς.
Σήμερα μεταξύ άλλων η μέρα σημαίνει χαρταετός, εξοχή, γέλια, μουσικές και τραπέζια γεμάτα με νηστίσιμα εδέσματα.
Λαγάνα, χαλβάς, ταραμοσαλάτα, ντολμαδάκια γιαλαντζί, κάθε λογής θαλασσινά και όστρακα, όσπρια, σαλάτες, τουρσιά κι ελιές χρωματίζουν τα πιάτα μας και σκηνοθετούν την πρώτη μέρα της Σαρακοστής.
Αυτήν την ημέρα εσείς, φροντίστε να βρείτε τα πιο φρέσκα υλικά, τα πιο ιδιαίτερα καλούδια και τον χαρταετό που θα πετάξει ψηλότερα.
Για το τι θα πιείτε θα φροντίσει το House of Wine!
-
Μεθυμναίος Ερυθρός 2022
Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Χιδηριώτικο, Κρατήστε το 2-3 χρόνια, 12% alc.
16,20 € Φτάνει μέχρι 14,90 €Ο Γιάννης Λάμπρου που βρίσκεται πίσω από τον Μεθυμναίο Οίνο, είναι ο μόνος παραγωγός που οινοποιεί το σπάνιο Χυδηριώτικο δημιουργώντας κρασιά σε τρία διαφορετικά χρώματα. Εδώ έχουμε το ερυθρό κρασί, που παράγεται με την κλασική ερυθρή οινοποίηση, από σταφύλια που καλλιεργούνται βιολογικά στα ηφαιστειογενή εδάφη της Λέσβου. Δώστε του χρόνο στο ποτήρι για να ανοίξει αρωματικά και να ξεδιπλώσει την ξεχωριστή του προσωπικότητα. -
Αγιωργίτικο Boutari Naturally 2022
Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Αγιωργίτικο, Κρατήστε το 2-3 χρόνια
16,10 € Φτάνει μέχρι 14,81 €Περιορισμένης παραγωγής κρασί από την ποικιλία Αγιωργίτικο που παράγεται χωρίς την προσθήκη θειώδους με πολύ καλή σχέση τιμής ποιότητας. Ένα πολύ κομψό και βελούδινο ερυθρό κρασί από αμπελώνες στην Νεμέα που διακρίνεται για την καθαρότητα του φρούτου και το φρέσκο χαρακτήρα του. Ταιριάζει τόσο σε χειμωνιάτικα όσο και σε καλοκαιρινά γεύματα.