Όλα για τη Καθαρά Δευτέρα
Την Καθαρά Δευτέρα η παράδοση θέλει να γιορτάζουμε τα Κούλουμα!
Η ετυμολογία της λέξης όσο και η αρχή αυτού του εθίμου παραμένουν άγνωστες. Παρόλα αυτά μία από τις επικρατέστερες είναι πως προήλθε από τη λατινική λέξη cumulus που σημαίνει αφθονία ή φινάλε, περιγράφοντας έτσι το έντονο φαγοπότι, και τον πολύ χορό στο τέλος της εορταστικής περιόδου της αποκριάς.
Σήμερα μεταξύ άλλων η μέρα σημαίνει χαρταετός, εξοχή, γέλια, μουσικές και τραπέζια γεμάτα με νηστίσιμα εδέσματα.
Λαγάνα, χαλβάς, ταραμοσαλάτα, ντολμαδάκια γιαλαντζί, κάθε λογής θαλασσινά και όστρακα, όσπρια, σαλάτες, τουρσιά κι ελιές χρωματίζουν τα πιάτα μας και σκηνοθετούν την πρώτη μέρα της Σαρακοστής.
Αυτήν την ημέρα εσείς, φροντίστε να βρείτε τα πιο φρέσκα υλικά, τα πιο ιδιαίτερα καλούδια και τον χαρταετό που θα πετάξει ψηλότερα.
Για το τι θα πιείτε θα φροντίσει το House of Wine!
-
Κυδωνίτσα Θεοδωρακάκου 2023
Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Κυδωνίτσα, Πιείτε το τώρα, 12% alc.
11,50 € Φτάνει μέχρι 10,58 €Ένα κρασί φρέσκο, καθημερινό, φιλικό, με εντυπωσιακό αγουροπράσινο χρώμα, εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και πολύπλοκη μύτη, συναρπαστικά ανθικά αρώματα γιασεμιού και αγιοκλήματος, γευστική φινέτσα, ωραία οξύτητα, όμορφη διάρκεια στο στόμα... Πολύ κομψό, για οποιαδήποτε ώρα, που πίνεται σαν απεριτίφ, αλλά και συνοδεύει ιδανικά θαλασσινά στη σχάρα, μακαρονάδες με θαλασσινά αλλά και όλα τα ψαρικά στην σχάρα. -
Lexis Gris 2022
Ξηρός, Ήπιος, Ροζέ, Μοσχοφίλερο, Κρατήστε το 2-3 χρόνια
12,40 € Φτάνει μέχρι 11,41 €To ερυθρωπό Μοσχοφίλερο έχει πια καθιερωθεί και στην παραγωγή ροζέ κρασιών με εξαιρετικά αποτελέσματα όπως αυτή η sur lie (έχει παραμείνει με τις οινολάσπες του για 6 μήνες) εκδοχή από το οινοποιείο Ζαχαριά. Τα ζουμερά αρώματα και οι γεύσεις της ποικιλίας εκφράζονται πολύ όμορφα σε ένα ιδιαίτερα εξωστρεφές αλλά ταυτόχρονα και κομψό κρασί που θα κερδίσει όλους τους οινόφιλους. -
Ορειβάτης - Ερυθρός 2022
Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Pinot Noir, Κρατήστε το 2-3 χρόνια
12,30 € Φτάνει μέχρι 11,32 €Μία από τις ελάχιστες εκφράσεις του Pinot Noir στον ελληνικό αμπελώνα, με άφθονο φρούτο, αισθητή οξύτητα και μεταξένιες τανίνες. Η Βασιλική Ακριώτου παίρνει φρούτο από ορεινούς αμπελώνες στην Αιγιαλεία και δημιουργεί ένα πολύ ωραίο και πολύπλευρο κρασί που φέρει όλη την γοητεία αυτού του σπουδαίου σταφυλιού.