ROYAL TOKAJI Single Vineyard Collection 2017 2017

738,60 €
Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο εντός 3 εργάσιμων ημερών
SKU
5211
Γλυκός, Ήπιος, Λευκός, Furmint, Επιδέχεται Παλαίωση, 10,5% - 11% alc.
H Royal Tokaji δημιουργεί μια συλλογή 6 φιαλών με 4 από τα καλύτερα αμπελοτόπια του φημισμένου Tokaj και τις κλασσικότατες gold και blue label να τις πλαισιώνουν. Κρασιά aszu από ένα αμπελοτόπι φτιάχνονται μόνο σε εξαιρετικές χρονιές για κορυφαία σταφύλια, όπως αυτή του 2017. Τα επηρεασμένα από βοτρύτη σταφύλια συλλέγονται με αμέριστη προσοχή και προστίθενται στον εν ζυμώση μούστο για να εκχυλίσουν όλο το άρωμα και τον πλούτο που έχουν αποκτήσει. Μια πολυτελής κασετίνα με ιδιαίτερη συλλεκτική προς παλαίωση αξία.
Οι φωτογραφίες που εμφανίζονται είναι ενδεικτικές
Εντάσεις βοτρύτη εκφρασμένες μέσα από ξύσμα πορτοκαλιού, μέλι, κηρήθρα αλλά και ανθικές νύξεις όπως αγιόκλημα, μαζί με μία υπόνοια φυτικότητας που θυμίζει πράσινο τσάι μέντας. Τα αποξηραμένα ροδάκινο και βερίκοκο κυριαρχούν, ενώ επίσης ξηροί καρποί μαζί με νότες βανίλιας δίνουν το παρόν. Όλα αυτά ξεκινούν από το blue label των 5 puttonyos ενώ στο gold label των 6, το αρωματικό βάθος αναμφίβολα πυκνώνει. Τα single vineyard των 6 puttonyos αναδεικνύουν το μεγαλείο του κάθε αμπελώνα ξεχωριστά και αναβιώνουν το μύθο του Tokaj.

Περισσότερες Πληροφορίες

Παραγωγός Royal Tokaji
Χρώμα Λευκός
Διεθνής Ποικιλία Furmint
Σοδειά 2017
Χώρα Ουγγαρία
Φιάλη 0.5lt
Ξηρότητα Γλυκός
Κατάσταση Ήπιος
Αλκοόλ 10,5% - 11%
Πότε να το πιείτε Επιδέχεται Παλαίωση
Ταιριάζει εξαιρετικά με Φουά γκρα, αυθεντικό ροκφόρ, gorgonzola cremoso, τάρτες λεμονιού, μους λευκής σοκολάτας, μηλόπιτες και αλμυρά τυριά
Ταιριάζει με Γλυκά Λευκά, Τυρί Blue Cheese
Γράψτε τη Δική σας Αξιολόγηση
Μόνο οι εγγεγραμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν αξιολογήσεις. Παρακαλώ, συνδεθείτε ή δημιουργήστε ένα λογαριασμό

Αναζητήστε παρόμοια κρασιά