Θαλασσίτης (Βυθισμένος) 2019

212,80 €
Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο εντός 3 εργάσιμων ημερών
SKU
71_2017_SEA
Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Ασύρτικο, Επιδέχεται Παλαίωση, 13% alc.
Για Exclusive Μέλη
Ένα αγαπημένο και ιδιαίτερα επιτυχημένο brand στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ο Θαλασσίτης είναι ένα κρασί με μακρά και επιτυχημένη πορεία, που συνδυάζει τέλεια την τυπικότητα και την αυθεντικότητα του Ασύρτικου της Σαντορίνης με τον μοντέρνο χαρακτήρα ενός κρασιού με διεθνές προφίλ.
Οι φωτογραφίες που εμφανίζονται είναι ενδεικτικές
Το Ασύρτικο είναι η λευκή ποικιλία που τείνει να γίνει η "σημαία" της οινικής Ελλάδας στο εξωτερικό. Ταυτόχρονα, οι φαν της ποικιλίας στην Ελλάδα ολοένα και αυξάνονται, καθώς δίνει το κρασί που αναδεικνύει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον γαστρονομικό πλούτο της θαλασσινής και νησιώτικης κουζίνας μας.

Περισσότερες Πληροφορίες

Παραγωγός Gaia Wines
Περιγραφή Παραγωγού Ο «Θαλασσίτης» παράγεται από Ασύρτικο, την παραδοσιακή λευκή ποικιλία κρασοστάφυλων της Σαντορίνης. Ίσως πρόκειται για τη μοναδική ποικιλία στον Μεσογειακό χώρο που καταφέρνει κάτω από αυτές τις κλιματολογικές συνθήκες να συνδυάσει την ικανοποιητική ωριμότητα των σταφυλιών με μία σχετικά υψηλή οξύτητα, χαρακτηριστικό ιδιαίτερα σημαντικό για τη γευστική ισορροπία των λευκών ξηρών οίνων.
Το Ασύρτικο που επιλέγουμε για το «Θαλασσίτη» προέρχεται αποκλειστικά από τους αυτόριζους αμπελώνες της Επισκοπής, του Ακρωτηρίου και του Πύργου. Η δε μέση ηλικία αυτών των αμπελώνων υπολογίζεται σε 70 με 80 χρόνια περίπου.
Η ιδιαίτερα χαμηλή στρεμματική απόδοση, που σπάνια ξεπερνά τα 350 kg (26hl/ha), σε συνδυασμό με το έδαφος και την ποικιλία, δίνει ένα κρασί πληθωρικό, νευρικό, με έντονη προσωπικότητα.
Ο «Θαλασσίτης» αναδεικνύεται καλύτερα κατά τη διάρκεια ενός γεύματος και ιδιαίτερα με θαλασσινά, ψάρια και οστρακόδερμα αλλά και αρνάκι λεμονάτο. Γενικά με γεύσεις μέτριας αρωματικής έντασης όπου κυριαρχούν το αλμυρό, το ξινό ή το λιπαρό.
Μία ιδιαιτερότητα των περισσότερων Ασύρτικων από την Σαντορίνη είναι ότι, ενώ πρόκειται για λευκά κρασιά, έχουν "συμπεριφορά" ερυθρών! Δοκιμάστε να παλαιώσετε τον «Θαλασσίτη» σας για 2-3 χρόνια, αυστηρά όμως με θερμοκρασία που ποτέ δεν θα ξεπεράσει τους 12-14 °C. Ο «Θαλασσίτης» θα αλλάξει. Η μεταλλική του διάσταση θα υποχωρήσει ενώ αρώματα φρούτων και μελιού θα ντύσουν το σώμα του.
Τέλος θυμηθείτε να περάσετε τον «Θαλασσίτη» σας (τον νέο ή τον παλαιωμένο) σε μία φαρδιά καράφα (decanting) περίπου μισή ώρα πριν τον απολαύσετε. Θα εκπλαγείτε…!
Χρώμα Λευκός
Ελληνική Ποικιλία Ασύρτικο
Κατηγορία Ποιότητας ΠΟΠ Σαντορίνη
Σοδειά 2019
Χώρα Ελλάδα
Περιοχή Κυκλάδες/Σαντορίνη
Ποσότητα 750ml
Φιάλη 0.75lt
Ξηρότητα Ξηρός
Κατάσταση Ήπιος
Αλκοόλ 13%
Πότε να το πιείτε Επιδέχεται Παλαίωση
Γευστικός Χαρακτήρας Λευκά αυστηρά με ένταση
Ταιριάζει εξαιρετικά με Θαλασσινά τηγανητά, πλατό θαλασσινών.
Ταιριάζει με Κιμάδες Μαγειρευτοί, Πουλερικά Μαγειρευτά Λευκά, Ψάρι Άπαχο Ψητό Σχάρας, Ψάρι Παχύ Ψητό Σχάρας, Ψάρι Τηγανητό
Διακρίσεις 2013
Thalassitis 2012
GOLD MEDAL- Decanter Word Wine Awards 2013 2007
Thalassitis 2006
REGIONAL TROPHY-Greece White Single Varietal Over £10, Decanter Word Wine Awards 2007
Γράψτε τη Δική σας Αξιολόγηση
Μόνο οι εγγεγραμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν αξιολογήσεις. Παρακαλώ, συνδεθείτε ή δημιουργήστε ένα λογαριασμό

Αναζητήστε παρόμοια κρασιά