Κρασί

Προβολή ως Λίστα Πλέγμα

Στοιχεία 16-30 από 70

Φθίνουσα ταξινόμηση
  1. Illivio
    Illivio 2021
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Pinot Bianco, Επιδέχεται Παλαίωση, 13.5% alc.
    Άλλη μια ευφάνταστη δημιουργία του Livio Felluga, που συγκεντρώνει διαφορικές ποικιλίες σε ένα σύνολο ενορχηστρωμένο με εξαιρετική μαεστρία. Εδώ έχουμε το Pinot Bianco, με διαφορά το πιο αδικημένο μέλος της οικογένειας των Pinot, το απανταχού παρών Chardonnay και το σπάνιο Picolit, που συνήθως το βρίσκουμε σε ελάχιστες ετικέτες γλυκών κρασιών. Το αποτέλεσμα θέλει τουλάχιστον τέσσερα χρόνια στο μπουκάλι για να αρχίσει να ξεδιπλώνει το ποιοτικό του δυναμικό.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  2. Yalumba The Virgilius
    Yalumba The Virgilius 2019
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Viognier, Κρατήστε το 2-3 χρόνια, 13.5% alc.
    Περιορισμένη διαθεσιμότητα
    Μπορεί το Viognier να έχει πια ξεφύγει από τα στενά όρια του Ροδανού στην Γαλλία, αλλά λίγα Viognier υπάρχουν εκεί έξω που να μπορούν να κοιτάξουν στα μάτια το χωριό Condrieu (την Μέκκα όλων των εραστών της ποικιλίας). Η Yalumba τόλμησε με το Virgilius και έδωσε μαθήματα ακόμα και στους Γάλλους, αφού εδώ έχουμε ένα σπάνιο Viognier, με άψογη ωρίμαση σε βαρέλι, που μπορεί να παλαιώσει στην φιάλη μέχρι και οκτώ χρόνια.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  3. Gosset Extra Brut
    Gosset Extra Brut
     
    Ξηρός, Αφρώδης, Λευκός, Chardonnay, Pinot Noir, Κρατήστε το 2-3 χρόνια, 12% alc.
    Βαθμολογία:
    80%
    Ευγενής Σαμπάνια από έναν παλαιό και εκλεκτό οίκο της Καμπανίας. Κομψή και διακριτική, με όμορφο αφρισμό, δροσίζει και συνοδεύει λεπτές γεύσεις και ιδιαίτερες στιγμές.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  4. Γαία S - Syrah & Αγιωργίτικο Magnum
    Γαία S - Syrah & Αγιωργίτικο Magnum 2019
     
    Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Syrah, Αγιωργίτικο, Επιδέχεται Παλαίωση, 14% alc.
    Βαθμολογία:
    70%
    45,90 €
    Ζωηρό, γεμάτο ερυθρό κρασί, που παντρεύει το φρουτένιο Αγιωργίτικο με το πικάντικο Syrah. Το αποτέλεσμα είναι ένα εκλεκτό ερυθρό κρασί με όμορφη αρωματική πολυπλοκότητα που εστιάζει στα σκούρα φρούτα και τα μπαχαρικά, στις δυνατές τανίνες και στην μακρά επίγευση. Σημείωση: εμφιαλώνεται αφιλτράριστο, οπότε καλό είναι να μεταγγιστεί πριν από το σερβίρισμα.
  5. Piodilei Chardonnay
    Piodilei Chardonnay 2020
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Chardonnay, Επιδέχεται Παλαίωση, 14% alc.
    Βαθμολογία:
    66%
    Οι οινοποιοί είναι περίεργα πλάσματα. Ακόμη και αν έχεις γεννηθεί σε μια από τις πιο κλασσικές περιοχές του πλανήτη, όπως είναι το Piemonte, θέλεις να φυτέψεις μια άλλη ποικιλία, ξενική για εσένα, μόνο και μόνο για να αποδείξεις ότι μπορείς να τους κερδίσεις στο δικό τους γήπεδο. Στο Piodilei, ένα από τα καλύτερα Chardonnay της περιοχής που προσεγγίζει απειλητικά τον χαρακτήρα και την ποιότητα των μεγάλων λευκών Βουργουνδιών, δεν μπορούμε παρά να βγάλουμε το καπέλο μας…
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  6. Βίβλινος Ροζέ Magnum
    Βίβλινος Ροζέ Magnum 2023
     
    Ξηρός, Ήπιος, Ροζέ, Syrah, Κρατήστε το 2-3 χρόνια, 13.5% alc.
    Βαθμολογία:
    91%
    40,30 €
    Αναβίωση τοπικής ποικιλίας που βρέθηκε στην περιοχή του Παγγαίου και δίνει ένα εξαιρετικό ροζέ κρασί το οποίο το κτήμα Βιβλία χώρα εμφιάλωσε σε magnum φιάλη. Πολύ τραγανό, φρέσκο κόκκινο φρούτο στη μύτη, φυτικότητα και φρεσκάδα που απέχει από τα κλασικά ελληνικά ροζέ και στόμα γεμάτο ενέργεια, ένταση και διάρκεια.
  7. Λυρικός Petit Verdot
    Λυρικός Petit Verdot 2005
     
    Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Petit Verdot, Επιδέχεται Παλαίωση, 14.5% alc.
    Βαθμολογία:
    83%
    Ευγενές ερυθρό από έναν μεγάλο Πελοποννήσιο οινοποιό, που καταπιάνεται με μία άγνωστη για τα Ελληνικά δεδομένα ποικιλία. Καλοδουλεμένο και πληθωρικό με μεγάλες δυνατότητες παλαίωσης, είναι ένα κρασί που έχει ήδη αρχίσει να αποκτάει ένθερμους οπαδούς.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  8. Cloudy Bay - Pinot Noir
    Cloudy Bay - Pinot Noir 2020
     
    Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Pinot Noir
    Μια ισορροπημένη και ζωντανή έκφραση του Pinot Noir από την περιοχή του Marlborough.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  9. Καλή Ρίζα Magnum
    Καλή Ρίζα Magnum 2016
     
    Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Ξινόμαυρο, Επιδέχεται Παλαίωση, 13% alc.
    45,90 €
    Έχοντας ‘κατανοήσει’ πλήρως το Ξινόμαυρο, το επόμενο βήμα για το οινοποιείο κυρ-Γιάννη φαίνεται να είναι η εξερεύνηση και η ανάδειξη της ποικιλίας μέσα από τα διαφορετικά διαθέσιμα ‘terroirs’. Η Καλή Ρίζα δεν είναι άλλη μία ‘Ράμνιστα’, αλλά ένα διαφορετικό Ξινόμαυρο από παλαιά κλήματα στο Αμύνταιο, με πιο ελαφρύ σώμα, άφθονο για τα δεδομένα της ποικιλίας φρούτο, λιγότερες τανίνες και περισσότερη ‘φινέτσα’ παρά ‘δύναμη’.
  10. Διάπορος
    Διάπορος 2019
     
    Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Syrah, Ξινόμαυρο, Επιδέχεται Παλαίωση, 14.5% alc.
    Βαθμολογία:
    86%
    Πήρε τη θέση του ανάμεσα στα μεγάλα Ελληνικά ερυθρά αμέσως μόλις βγήκε στην αγορά...και συνεχίζει αφού τον Αύγουστο 2016 πήρε την κορυφαία βαθμολογία 95/100 από το eRobertParker.com! Ένα δυνατό κόκκινο κρασί για πολύ ιδιαίτερες στιγμές, αλλά και για πολύ εκλεκτές γεύσεις.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  11. Δύο Ελιές Magnum
    Δύο Ελιές Magnum 2018
     
    Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Merlot, Syrah, Επιδέχεται Παλαίωση, 14.5% alc.
    Βαθμολογία:
    87%
    Δημοφιλές πολυποικιλιακό ερυθρό κρασί με εκλεπτυσμένο ύφος που κερδίζει τις εντυπώσεις. Είναι κρασί φαγητού που πίνεται εύκολα και ευχάριστα, ωστόσο, η αναμονή της παλαίωσης αξίζει τον κόπο.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  12. Μπλε Αλεπού
    Μπλε Αλεπού 2020
     
    Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Merlot, Syrah, Ξινόμαυρο, Επιδέχεται Παλαίωση, 14.5% alc.
    47,10 €
    Ένα ερυθρό κρασί μεγάλων αξιώσεων το οποίο έρχεται να πάρει τη θέση του στα καλύτερα κελάρια του κόσμου, δίπλα σε μεγάλα ερυθρά Bordeaux και Βουργουνδίες. Όπως καθετί άγριο και σπάνιο, θα εξαφανιστεί αστραπιαία, αφήνοντας ωστόσο το μπλε ‘αποτύπωμα’ της. Είναι μαγεία το πώς διαθέτει τέτοια δύναμη και ενέργεια. Μια ‘Μπλε Αλεπού’ σπάνιας ράτσας και κλάσης.
  13. Κτήμα Βιβλία Χώρα - Ερυθρός
    Κτήμα Βιβλία Χώρα - Ερυθρός Magnum 2021
     
    Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Cabernet Sauvignon, Merlot, Επιδέχεται Παλαίωση, 13.5% alc.
    Βαθμολογία:
    80%
    42,80 €
    Το ερυθρό κρασί-σημαία ενός από τα πιο δημοφιλή κτήματα στην Ελλάδα. Πίσω από το επιτυχημένο brand, όμως, βρίσκονται δύο κορυφαίοι οινοποιοί (Γεροβασιλείου και Τσακτσαρλής) και ένα κρασί αντάξιο του ονόματος και της επιτυχίας του.
  14. Kokotos Estate
    Kokotos Estate 2020
     
    Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Cabernet Sauvignon, Επιδέχεται Παλαίωση, 13% alc.
    Βαθμολογία:
    76%
    Το Kokotos Estate αποτελεί την εξέλιξη μιας ιστορικής ετικέτας για τον Αττικό αμπελώνα και η δυναμική επιστροφή του Γιώργου Κοκοτού στην Ελληνική οινική σκηνή, μας υπενθυμίζει πόσο όμορφα το Cabernet Sauvignon προσαρμόστηκε στη περιοχή της Σταμάτας, δίνοντας ένα κρασί με ένταση αρωμάτων, στιβαρό χαρακτήρα και αν κρίνουμε από τον προκάτοχο του, αντοχή στο χρόνο.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  15. Κτήμα Βιβλία Χώρα - Όβηλος Ερυθρός
    Όβηλος - Ερυθρός 2020
     
    Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Cabernet Sauvignon, Επιδέχεται Παλαίωση, 15% alc.
    Βαθμολογία:
    86%
    45,90 €
    Ένα μεγάλο και μεστό κρασί από τους μαίτρ του είδους, Βαγγέλη Γεροβασιλείου και Βασίλη Τσακτσαρλή. Ένα ερυθρό που εκπροσωπεί τακτικά το οινοποιείο της Καβάλας, αλλά και το Ελληνικό κρασί γενικά, σε διεθνείς διαγωνισμούς με μεγάλη επιτυχία. Έχει οινοποιηθεί με γνώμονα την παλαίωση και μέχρι τώρα έχει αποδείξει ότι παλαιώνοντας γίνεται ακόμα πιο μαγικό. Εσείς θα αντέξετε στον πειρασμό να το απολαύσετε σε ένα εκλεκτό δείπνο;
ανά σελίδα

Best Sellers στην κατηγορία Κρασί