Tagged with 'Εκδηλώσεις Οίνου'

Το Piemonte μετακομίζει (για μια μέρα) στην Αθήνα!

.style1 { margin: 10px; } Από τον Θ. Λέλεκα  Η οικογένεια Bava έχει ιστορία πέντε γενεών στη διάσημη οινο-γαστρονομική περιοχή του Piemonte. Αν και οι ιδιόκτητοι αμπελώνες της οικογένειας στο όμορφο χωριό Cocconato παράγουν τα εξαιρετικά τους σταφύλια από το 1600, το οινοποιείο τους δημιουργήθηκε πολύ αργότερα, στις αρχές του 20 αιώνα. Το οινοποιείο Bava σήμερα απολαμβάνει διεθνούς φήμης. Τα κρασιά του εξάγονται σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη, και κοσμούν τις λίστες μεγάλων και σημαντικών εστιατορίων. Οι ετικέτες του καλύπτουν όλες τις μεγάλες ζώνες του Piemonte, συμπεριλαμβανομένου του Barolo, του Barbaresco, του Gavi, και βέβαια της Barbera και του Moscato d’ Asti

Διαβάστε Περισσότερα

Δείπνο: Τα κρασιά του Νεου Κόσμου

Μιά πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση-δείπνο διοργανώθηκε γιά τους φίλους και απόφοιτους του Σεμιναρίου Απόλαυσης του Κρασιού του Θ. Λέλεκα, με την υποστήριξη του House of Wine, που προσέφερε όλα τα κρασιά.

Το δείπνο, με θέμα τα κρασιά του Νέου Κόσμου έλαβε χώρα στο γνωστό Bizart,...

Διαβάστε Περισσότερα

Πρόβα Χριστουγέννων - Το menu

Πρόβα Χριστουγέννων- Το menu .style1 { font-size: medium; } .style2 { text-align: center; } Από τον Θ. Λέλεκα 





Αν σας ζητούσαν να περιγράψετε το τέλειο εορταστικό μενού, τι θα απαντούσατε; Πάρτε μολύβι και χαρτί - ή καλύτερα μαχαίρι και πιρούνι - και ελάτε να κάνουμε μαζί μία... Πρόβα Χριστουγέννων.   Καθόμαστε στο τραπέζι με ένα όμορφο welcome. Θα είναι δροσερό, ευχάριστο, και θα έχει μπόλικες φυσαλλίδες. Με την πρώτη γουλιά, η ατμόσφαιρα είναι ήδη εορταστική.   - Το πρώτο πιάτο έρχεται και προκαλεί αίσθηση. Είναι ένα *καπνιστό στήθος πάπιας με μους κάστανο και brandy, που σερβίρεται με φρέσκια σαλάτα με vinaigrette μελιού*

Διαβάστε Περισσότερα

Ανοιχτές Πόρτες οινοποιείων σε όλη την Ελλάδα

Οι «Ανοιχτές Πόρτες» αποτελούν μια πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Δικτύου Πόλεων του Κρασιού με στόχο η κάθε πόλη που συμμετέχει στο δίκτυο να δημιουργήσει ένα γεγονός γύρω από το κρασί προκειμένου να φέρει τον καταναλωτή κοντά στο χώρο παραγωγής του. Πιο συγκεκριμένα, για δύο ημέρες σε όλη την Ευρώπη όλα τα οινοποιεία διοργανώνουν εκδηλώσεις για το κρασί.

Διαβάστε Περισσότερα

Κυριακη στην Οινότρια Γη: Περάσαμε όμορφα και τούτη τη φορά!

100 φίλοι του House of Wine με τα παιδιά τους, τους φίλους τους πέρασαν μια ευχάριστη Κυριακή στην Οινότρια Γη του Κώστα Λαζαρίδη, το κτήμα-οινοποιείο στο Καπανδρίτι, μακρυά από την πολύβουη πόλη, τις έγνοιες, το ΔΝΤ...

Από τις 11:30 μέχρι αργά το απόγευμα, οι φίλοι μας επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις του οινοποιείου, το μουσείο οίνου με τα οινοποιητικά μηχανήματα του 19ου αιώνα, τους χώρους παλαίωσης των κρασιών, τα κελάρια του κτήματος, για να καταλήξουν στην εξαιρετική αίθουσα γευσιγνωσίας του κτήματος, όπου ο Θόδωρος Λελεκας, Διευθυντής του House of Wine Club χάρισε σε όλους μια μοναδική γευσιγνωστική εμπειρία, δοκιμάζοντας μαζί με τους φίλους μας τα κρασιά του κτήματος, αλλά και παρουσιάζοντας -για του αμύητους- τις βασικές αρχές μιας σωστής γευσιγνωσίας...

Διαβάστε Περισσότερα

Ημερίδα/γευσιγνωσία ελληνικών κρασιών στο Παρίσι

Μια μεγάλη γευσιγνωσία Ελληνικών κρασιών έγινε στις 29 Νοεμβρίου στο Παρίσι, μία ημερίδα/γευσιγνωσίαw ελληνικών κρασιών που οργανώθηκε με πρωτοβουλία της Ελληνικής Πρεσβείας σε συνεργασία με τον Παγκόσμιο Oργανισμό Oίνου, με την στήριξη της Aegean και ελληνικών εταιριών που εδρεύουν στην Γαλλία.

... Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν μόνο κρασιά από ελληνικές ποικιλίες με κύριο άξονα τις ζώνες Ονομασίας Προέλευσης. Συνολικά συμμετείχαν δεκαεννέα οινοποιεία από κάθε γωνιά της χώρας μας με δύο-τρεις ετικέτες περίπου το κάθε ένα....

Διαβάστε Περισσότερα

Η βραδιά μας με το Κατώγι-Στροφιλιά

Οι 100 φίλοι του House of Wine και του κρασιού που έκλεισαν έγκαιρα τις θέσεις τους, απόλαυσαν μια  βραδιά αφιερωμένη στην αρμονία γεύσεων και οίνων:  Tη Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011 από τις 8:30 μ.μ. μέχρι και την 1:00 το πρωί  παραβρέθηκαν στην εκδήλωση "Μια Βραδια με το Κατώγι-Στροφιλιά" που διοργάνωσε το House of Wine στο εστιατόριο Pausa, στο Μαρούσι, με επίκεντρο την κάθετη γευσιγνωσία 5 παλαιών εσοδειών του κορυφαίου κρασιού του Οινοποιείου που ξεκίνησε ουσιαστικά την ιστορία του εμφιαλωμένου Οίνου στην Ελλάδα: Το "Κτήμα Αβέρωφ" μας αποκάλυψε την εξέλιξή του μέσα στο χρόνο, και στη συνέχεια, στο πλούσιο δείπνο που ακολούθησε απολάυσαμε τα θαυμάσια κρασιά του κτήματος "Κατώγι-Στροφιλιά" συνδυασμένα με τις γαστρονομικές συνθέσεις του Chef του Pausa που δημιουργήθηκαν ειδικά για να αναδείξουν τα κρασιά αυτά... Ήταν μια πολύ ευχάριστη βραδιά για τους φίλους του Οίνου και του House of Wine.

Διαβάστε Περισσότερα

Το Forum 'WineFuture 2011' τον Νοέμβριο στο Hong Kong

Η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει για το δεύτερη διοργάνωση του μεγαλύτερου Forum για την παγκόσμια αγορά Οίνου που θα γίνει στο Hong Kong, του WineFuture 2011.

Από τις 6 έως και τις 8 Νοεμβρίου 2011 το Hong Kong θα γίνει το επίκεντρο του παγκόσμιου Οίνου, με περισσότερους από 2000 συνέδρους από όλο τον κόσμο, και αναμένεται να ξεπεράσει την πρώτη διοργάνωση στην Rioja της Ισπανίας, που υπήρξε το μεγαλύτερο συνέδριο στην ιστορία της παγκόσμιας βιομηχανίας Οίνου.

Διοργανώτρια -όπως και στο πρώτο Forum το 2009- η Ακαδημία οίνου της Ισπανίας που ήδη 6 μήνες πριν την έναρξη έχει εξασφαλίσει την συμμετοχή των μεγαλυτέρων προσωπικότήτων του διεθνούς οινικού στερεώματος, με προεξάρχοντες τoν μεγαλύτερο σήμερα κριτικό οίνου, τον Ρobert Parker, την Jancis Robinson MW, συγγραφέα και κριτικό οίνου, που θα διευθύνουν μοναδικές δοκιμές κρασιών, καθώς και των σημαντικών κριτικών και συγγραφέων μεταξύ των οποίων οι Robert Joseph, Miguel Torres, Michel Rolland, Angelo Gaja, Pierre Lurton, Christian Seely, Randall Grahm, Steven Spurrier, και Nigel Greening.

Διαβάστε Περισσότερα

«Ανοιχτές Πόρτες» των Οινοποιείων σε όλη την Ελλάδα

Οι «Ανοιχτές Πόρτες» αποτελούν μία πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Δικτύου Πόλεων του Κρασιού που καθιερώθηκε και στην Ελλάδα, με στόχο φέρει τον καταναλωτή κοντά στο χώρο παραγωγής του.

Όπου και αν βρίσκεστε λοιπόν το επόμενο Σαββατοκύριακο 14 και 15 Μαίου, κάποια Οινοποιεία θα βρίσκονται κοντά σας με ορθάνοιχτες τις πόρτες τους για να σας υποδεχτούν από τις 11 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα, να σας ξεναγήσουν,  αλλά και να σας προσφέρουν τα κρασιά τους για να τα δοκιμάστε! Και όχι μόνο... στα περισσότερα από αυτά γίνονται και εξαιρετικά ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις, συναυλίες, προβολές ταινιών, θεατρικές παραστάσεις.

Διαβάστε Περισσότερα

Οι εκδηλώσεις στις "Ανοιχτές Πόρτες" των οινοποιείων της Ελλάδας

Το Σάββατο 14/5 και την Κυριακή 15/5 έγιναν στα οινοποιεία όλης της Ελλάδας οι εκδηλώσεις "Ανοικτές Πόρτες 2011" με τεράστια επιτυχία. Τα οινοποιεία που συμμετείχαν οργάνωσαν εκδηλώσεις τόσο γύρω από τον Οίνο όσο και πολιτιστικές εκδηλώσεις, μουσικές βραδιές, θεατρικές παραστάσεις, παιδικά πάρτι. Η προσέλευση του κοινού ήταν εφέτος πολύ μεγάλη, σε όλα τα οινοποιεία της χώρας που συμμετείχαν.

Το Κτήμα Γεροβασιλείου στην Επανομή Θεσσαλονίκης μάλλον ξεπέρασε κάθε άλλο, τόσο σε πλήθος εκδηλώσεων όσο και σε προσέλευση φίλων του Κτήματος: Το Σάββατο 14/5 350 άτομα επισκέφτηκαν το Κτήμα και την Κυριακή 2.200 (!) άτομα.

Διαβάστε Περισσότερα