Το Piemonte μετακομίζει (για μια μέρα) στην Αθήνα!
- Γράφει η/ο House of Wine
- 8 Ιαν 2012
.style1 {
margin: 10px;
}
Από τον Θ. Λέλεκα
Η οικογένεια Bava έχει ιστορία πέντε γενεών στη διάσημη
οινο-γαστρονομική περιοχή του Piemonte. Αν και οι ιδιόκτητοι αμπελώνες της
οικογένειας στο όμορφο χωριό Cocconato παράγουν τα εξαιρετικά τους σταφύλια από
το 1600, το οινοποιείο τους δημιουργήθηκε πολύ αργότερα, στις αρχές του 20
αιώνα.
Το οινοποιείο Bava σήμερα απολαμβάνει διεθνούς φήμης. Τα κρασιά
του εξάγονται σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη, και κοσμούν τις λίστες
μεγάλων και σημαντικών εστιατορίων. Οι ετικέτες του καλύπτουν όλες τις μεγάλες
ζώνες του Piemonte, συμπεριλαμβανομένου του Barolo,
του Barbaresco, του Gavi, και βέβαια της
Barbera και του Moscato d’ Asti