| Αποσύνδεση | Σύνδεση | Επικοινωνία |

Το καλάθι μου 0 Item (s)
Εναλλαγή Πλοήγησης

House of Wine: Δίπλα στην Τέχνη...

Το House of Wine "Δίπλα στην Τέχνη" Δίπλα στην ΤέχνηΤο κρασί ταιριάζει με την τέχνη.

Με τον ίδιο τρόπο που συνοδεύει και βελτιώνει την απόλαυση της τροφής μας, βελτιώνει και την απόλαυση της πνευματικής μας τροφής, της Τέχνης, έχοντας ταυτόχρονα συμβάλλει έμμεσα και στην δημιουργία της.

Το κρασί αποτελεί το κύριο "εργαλείο" με το οποίο ο άνθρωπος φθάνει στην Διονυσιακή "μέθεξη", που μαζί με το Απολλώνιο στοιχείο αποτελούν το υπόβαθρο κάθε μορφής τέχνης. Εκεί, στην Τέχνη ενώνονται το Απολλώνιο πνεύμα, -ο κόσμος του φωτός, της γαλήνης, της λογικής, της ηθικής τάξης και το Διονυσιακό -ο κόσμος του έρωτα, του πάθους, της ηδονής, του γέλιου, του κρασιού, του οργασμικού ξεφαντώματος, της μουσικής, της μέθης.

Ο Νίτσε στο περίφημο βιβλίο του "Η γέννηση της τραγωδίας'' ορίζει την τραγωδία-τέχνη ως τόπο συνάντησης μεταξύ του απολλώνιου στοιχείου και του διονυσιακού. Σε αυτή την συνάντηση ο Νίτσε βλέπει στο διονυσιακό στοιχείο την πραγματική πηγή έμπνευσης.

Γύρω από το κρασί, στα Συμπόσια αναπτύχθηκαν οι βάσεις της παγκόσμιας φιλοσοφίας. Το κρασί βοήθησε την έμπνευση των καλλιτεχνών σε όλους τους αιώνες να δώσουν έργα απαράμιλλης αξίας, συγγραφείς και ποιητές να εκφραστούν, αυτό απελευθερώνει τη σκέψη, σπάει δεσμά, καταλύει αναστολές που εμποδίζουν και συγκρατούν το δημιουργό, αλλά και μεγιστοποιεί και διευκολύνει την πνευματική απόλαυση που προσφέρει στο θεατή ένα έργο τέχνης.

Δίπλα στην ΤέχνηΤο κρασί ταιριάζει με την τέχνη. Το House of Wine αγαπάει το κρασί και την Τέχνη, και θέλει να τα φέρει κοντά, όπως κοντά βρίσκονταν στην παράδοσή μας, τόσο στην αρχαία όσο και στη νεώτερη, να φέρει το κρασί δίπλα στην Τέχνη. Και έχει σαν στόχο να το φέρει στους χώρους και στις εκδηλώσεις Τέχνης κάθε μορφής, αλλά και να φέρει αντίστοιχα εκδηλώσεις οίνου στους χώρους της Τέχνης.

Στο πλαίσιο αυτής της λογικής, αλλά κυρίως του συναισθήματος, το House of Wine δημιούργησε το Πρόγραμμα "Δίπλα στην Τέχνη". Είναι ένα πρόγραμμα που στόχο έχει να βοηθήσει την προβολή και παρουσίαση έργων τέχνης Ελλήνων καλλιτεχνών, όσο και την αντίστοιχη προβολή ελλήνων παραγωγών Οίνου.

Μέσα από αυτό στηρίζει ήδη σαν Χορηγός θεατρικές παραστάσεις και εκθέσεις έργων τέχνης:

Στον Πολυχώρο Αθηναίς, στην παράσταση «Σιγά τα αίματα .... Oresteia the Next Generation" των Σταμάτη Κραουνάκη - Άκη Δήμου για τη σεζόν 2011-2012, προσφέρει το Μαύρο Πρόβατο του Νίκου Λαζαρίδη.

Στην Titanium Yiayiannos Gallery στην έκθεση ζωγραφικής της Μαρίας Σταμάτη με τίτλο «Μέσα στη Νύχτα, μέσα στη Μέρα» προσφέρει το ΚΤΗΜΑ ΑΒΑΝΤΙΣ Syrah

Στην SKOUFA Gallery στην έκθεση του Τάσου Μαντζαβίνου με τίτλο «Ο Καραγκιόζης και εγώ».

Κάθε μήνα θα σας προσκαλούμε στα εγκαίνια σημαντικών εκθέσεων που θα γίνονται τόσο στις TITANIUM YIAYIANNOS GALLERY και SKOUFA GALLERY, όπου το House of Wine είναι ήδη Χορηγός, όσο και σε άλλες εκδηλώσεις τέχνης, θεατρικές παραστάσεις, παρουσιάσεις βιβλίων αλλά και άλλων πολλαπλών μορφών τέχνης, για να θαυμάσετε έργα των ελλήνων δημιουργών και να τα απολαύσετε με τη βοήθεια εξαιρετικών οίνων Ελλήνων Παραγωγών.

Μοιραστείτε το άρθρο: