Το καλάθι μου 0 Item (s)
Εναλλαγή Πλοήγησης

Εκδηλώσεις Οίνου στις αρχές Οκτωβρίου

Οι Εκδηλώσεις Οίνου στις αρχές Οκτωβρίου Φίλοι παραγωγοί, δεν σας προλαβαίνουμε τον Οκτώβριο! Πολλές οι εκδηλώσεων, την Κυριακή 2 Οκτωβρίου και το Σαββατοκύριακο 8 και 9 Οκτωβρίου 2011!

Την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011 οι Φίλοι του Ξινόμαυρου θα μαζέψουν το αμπέλι που κλαδέψανε τον Μάρτιο στη Λάκκα Γιαννακοχωρίου. Θα βρεθούν στις 10.30, θα μαζέψουν το αμπέλι και θα μεταφέρουν τα σταφύλια στο οινοποιείο Αγρατία. Φυσικά θα φάνε και θα πιούν το Ξινόμαυρο του 2008 που θα αρχίσει πλέον να διατίθεται στους φίλους του Ξινόμαυρου.

Δεν νομίζουμε ότι θα έχουν αντίρρηση για όσους δεν κλαδέψανε το αμπέλι το Μάρτιο να συμμετάσχουν στη συγκομιδή. Γι' αυτό, αν βρεθείτε κοντά στο Γιαννακοχώρι, μην διστάσετε να πάτε να μαζέψετε τα σταφύλια. Η ανταμοιβή είναι ...πολύ καλή!

Εάν δυσκολευτείτε να φθάσετε τηλεφωνήστε στο 6978890530 για οδηγίες.

Το Κτήμα Βασιλείου που -όπως κάθε χρόνο- με το τέλος του τρύγου οργανώνει το «ΚΑΡΠΟΘΕΡΙ 2011» το Σάββατο 8 και την Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011, με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης του τρύγου. Έτσι λοιπό το οινοποιείο του κτήματος στο Κορωπί (1ο χλμ. Λεωφ. Κορωπίου – Μαρκοπούλου, τηλ. 210.66.27.686) θα είναι ανοιχτό στο κοινό και τις δύο ημέρες, από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα, για να δεχτεί όλους τους φίλους με:

- Τα Starbucks που θα προσφέρουν μυρωδάτο καφέ από τις 11 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι
- Την εξαιρετική Γραβιέρα Κρήτης ΜΙΝΩΣ της ΕΑΣ Ρεθύμνης που θα συνοδεύει όλες τις γευσιγνωσίες των κρασιών
- Γευστικές δοκιμές όλων των κρασιών του Κτήματος Βασιλείου και του Κτήματος Νέμειον
- Ξεναγήσεις στις εγκαταστάσεις του οινοποιείου και στις διαδικασίες παραγωγής
- Προβολή ντοκυμαντέρ για το κρασί και την οινική παράδοση της περιοχής των Μεσογείων
- Έκθεση βιβλίων οίνου και διατροφής γνωστών συγγραφέων του χώρου καθώς και εξειδικευμένων αξεσουάρ κρασιού
Ειδικά το Σάββατο 8 Οκτωβρίου στις 4:30 το απόγευμα θα μυηθείτε στον κόσμο του κρασιού με τις «Βασικές Αρχές Γευσιγνωσίας» που θα παρουσιάσει ο Ανδρέας Ματθίδης AIWS, ιδρυτικό μέλος και Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Οινοχόων και μέλος του Δ.Σ. της Παγκόσμιας Ένωσης Οινοχόων

Για όσους συμμετάσχουν την Κυριακή 9 Οκτωβρίου, στις 11 το πρωί μικροί και μεγάλοι θα ανακαλύψτε τα μυστικά του μούστου σε ένα γευστικό μάθημα ζαχαροπλαστικής από την κα Ρούλα Βασιλείου.

Την Κυριακή 9 Οκτωβρίου από τις 11 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα σας το Κατώγι-Στροφiλιά σας περιμένει στο οινοποιείο της Στροφιλιάς στην Ανάβυσσο για να δοκιμάσετε το μούστο της φετινής χρονιάς και για να καλωσορίσετε το φθινόπωρο.

Η μέρα θα αρχίσει στις 11.00 με τον Γιάννη Μαλτέζο να κάνει μια "Προσέγγιση στη Βιοδυναμική Καλλιέργεια" στο πλαίσιο της ΙΔ Επιστημονικής Συνάντησης Νοτιοανατολικής Αττικής. Στη συνέχεια θα γινει η μουσταλευριά από το μούστο που θα βρίσκεται στις δεξαμένες. Παράλληλα στο χώρο γευσιγνωσίας θα μπορείτε να δοκιμάσετε όλα τα κρασιά της Κατώγι & Στροφιλιά και να μοιραστείτε τις οινικές σας προτιμήσεις.

Εμείς προτείνουμε να πάτε στην εκδήλωση του Κτήματος Βασιλείου το Σάββατο και στην Στροφiλιά την Κυριακή! Εμείς από το House of Wine αυτό θα κάνουμε. Τι καλύτερο για τους φίλους του κρασιού από ένα οινικό Σαββατοκύριακο!

Μοιραστείτε το άρθρο: