Το καλάθι μου 0 Item (s)
Εναλλαγή Πλοήγησης

Ο Ferran Adrià ανακοινώνει την ...LaBullipedia

Ο Ferran Adrià ανακοινώνει την ...LaBullipedia! Ο μεγάλος chef  Ferran Adrià μπορεί να έκλεισε το περίφημο elBulli, αλλά δεν σταμάτησε από τότε να "κατεβάζει" ιδέες, να ανακοινώνει σχέδια, να γυρνά τον κόσμο μιλώντας για την μοριακή γαστρονομία.

Η τελευταία του ανακοίνωση, -και ασφαλώς η πιο ενδιαφέρουσα για το ευρύ κοινό- έγινε στην ομιλία του στο Cancun-Riviera Maya Wine & Food Festival όπου ήταν και το τιμώμενο πρόσωπο- αφορούσε στην ... LaBullipedia!

Είχε αναφερθεί σε αυτή τον περασμένο Φεβρουάριο, αποκαλώντας την τότε "Wikipedia υψηλής μαγειρικής με δωρεάν πρόσβαση σε όλο το περιεχόμενό της", αλλά αυτή είναι η πρώτη φορά που αποκάλυψε το επίσημο όνομά της. Η LaBullipedia θα χρησιμεύσει ως μια online πηγή διαθέσιμη σε όλους επικεντρωμένη στην σύγχρονη μαγειρική. 'Όπως ο ίδιος ο Adria είπε "...για παράδειγμα, θα μπορούσε κανείς να βρει μια συνταγή για σούπα με σπαράγγια. Αλλά όχι μόνο αυτό, η ιστοσελίδα θα έχει συνταγή για σούπα φτιαγμένη από λευκά σπαράγγια. Στη συνέχεια, μια περιγραφή του τι είναι τα σπαράγγια, τα είδη των σπαραγγιών, την ιστορία του σπαραγγιού, άλλους τρόπους για να μαγειρέψετε με σπαράγγια - λίγο πολύ οτιδήποτε θα θέλατε να γνωρίζετε για αυτό το λαχανικό".

Ο Adrià δεν είπε, ωστόσο, πότε θα ξεκινήσει η LaBullipedia.

Ο Adrià συνόψισε λέγοντας, «... αν έχετε ένα όνειρο, μπορείτε να το κάνετε πραγματικότητα. Ήμουν απλά ένα μέσο παιδί στην τάξη μου, από μια μεσοαστική οικογένεια. Δώστε έμφαση στην πορεία σας, ασχοληθείτε με κάτι που σας κάνει ευτυχισμένους και θα φτάσετε εκεί που επιδιώκετε. Προσπαθήστε να είστε ευτυχισμένοι. Εκείνοι που πετυχαίνουν είναι εκείνοι που είναι ευχαριστημένοι. Επιδιώξτε την ευτυχία και θα επιτύχετε. Μην αναζητάτε την επιτυχία, δεν θα είστε ευχαριστημένοι. Σκεφτείτε το."

Έχουμε γράψει αρκετές φορές για τον Ferran Adrià, το μυθικό εστιατόριο elBulli, για το τελευταίο δείπνο εκεί, γιατί είναι ασφαλώς η κορυφαία φυσιογνωμία του του σύγχρονου γαστροοινικού "γίγνεσθαι", αυθεντικός, ευφευρετικός, πρωτότυπος... ένας πραγματικός ερευνητής της γαστρονομίας.

Τώρα, με την LaBullipedia, ο κάθε ένας από εμάς θα μπορεί να αναπαράξει κάποιες (ασφαλώς όχι αυτές που απαιτούν ...υγρό άζωτο!) από τις περίφημες συνταγές του στο σπίτι...

Υπομονή λοιπόν και... καλή σας όρεξη!

Μοιραστείτε το άρθρο: