Το καλάθι μου 0 Item (s)
Εναλλαγή Πλοήγησης

Γνωρίζετε τα Spritzers;

Γνωρίζετε τα Spritzers;
Αν όχι είστε έξω από την καλοκαιρινή μόδα! Μια μόδα που έχει εξαπλωθεί εδώ και καιρό στην Ευρώπη και εφέτος φαίνεται να καταλαμβάνει "εξ' εφόδου" και την Αμερική! Μια μόδα που έχει ασφαλώς σχέση με το κρασί, αλλά που δεν απαιτείται να είστε φίλος του για να την απολαύσετε. Ίσως μάλιστα και το αντίθετο!

Spritzer (Spritzen) λοπόν είναι μια γερμανική λέξη που σημαίνει σπρέι ή παφλασμό. Η λέξη είναι περισσότερο γνωστή ως αναφορά για ένα ποτό, που αποτελείται από κρασί (συνήθως λευκό) αεριούχο (ανθρακούχο) νερό και παγάκια. Μπορεί να προστεθεί και χυμός από κάποιο φρούτο που ταιριάζει με το κρασί. Το ανθρακούχο νερό αναμειγνύεται με το κρασί και δημιουργείται ένα ελαφρύ, ανθρακούχο και δροσιστικό ποτό που είναι πολύ δημοφιλές στο εξωτερικό -και κυρίως στις Ευρωπαικές χώρες- για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού.

 Ναι, είναι το γνωστό μας κρασί με σόδα και παγάκια, που κάποιοι (δεν λέω οινόφιλοι οπωσδήποτε... μη με παρεξηγήσετε!) πίνουν το καλοκαίρι σαν ποτό-αναψυκτικό. Το ευρωπαϊκό του όνομα όμως του δίνει μια άλλη ...διάσταση, και ο χυμός φρούτων μια άλλη γεύση.

Πριν αρχίσετε ...γκριμάτσες, θυμηθείτε ότι καλοκαίρι είναι... επιτρέπονται κάποιες γευστικές δοκιμές (ή παρεκτροπές!). Αλλά δοκιμάστε πρώτα ένα spritzer, και μετά αποφασίζετε αν αυτό θα γίνει το ποτό των καλοκαιριών σας!

Καλοκαιρινό spritzer με καρπούζι και Μοσχάτο


  • 1/4 Μοσχάτο κρασί (καλύτερα αφρώδες- μην χαραμίσετε κάποιο πανάκριβο!!)
  • 1/4 χυμό καρπουζιού
  • 1/4 ανθρακούχο νερό ή σόδα
  • 1/4 χυμό λεμονιού
  • Παγωμένες μπαλίτσες από καρπούζι για γαρνιτούρα (όπως οι ελιές σε ένα μαρτίνι) ή λεπτές φετούλες καρπουζιού
  • .
  • Φύλλα μέντας για γαρνιτούρα
Προπαγώστε όλα τα υλικά στο ψυγείο σας για 12 ώρες πριν από την προετοιμασία των spritzers. Μετρήστε και αναμείξτε όλα τα συστατικά σε μια κανάτα ή σε μεμονωμένα ποτήρια. Ανακατεύετε κάθε ποτήρι με τις κατεψυγμένες μπαλίτσες καρπουζιού. Σερβίρετε αμέσως.

Πως μας φάνηκε; Δεν θα σας πούμε! Εξ' άλλου είναι τόσο εύκολο να το φτιάξετε και να το δοκιμάστε! Εμείς σας δίνουμε τη συνταγή... και σας υπενθυμίζουμε ότι το καλύτερο ποτό είναι αυτό που σας αρέσει!

Περιμένουμε τις δικές σας εντυπώσεις... και προβλέπουμε ότι σε κάποιους μπορεί να αρέσει πολύ!

Μοιραστείτε το άρθρο: