Αμόλα Καλούμπα

Στη ζωή πρέπει να έχουμε χιούμορ και να μην παίρνουμε τους εαυτούς μας πολύ σοβαρά. Οφείλουμε όμως να παίρνουμε στα σοβαρά το κρασί μας και το φαγητό μας γιατί με αυτά ως props σκηνοθετούμε μερικές από τις πιο αξιομνημόνευτες στιγμές μας. 

 

Ας μην κρυβόμαστε πως οι περισσότερες από αυτές τις στιγμές έχουν μπόλικο κόσμο. Συνήθως μαζεμένο γύρω από τραπέζια όπου οι φωνές, τα γέλια και το τσούγκρισμα των ποτηριών κάνει έναν μεθυστικό θόρυβο. Την Καθαρά Δευτέρα λοιπόν γιατί να μη κάνουμε τη διαφορά και να αφήσουμε τη μέρα να έχει τη ροή που πρέπει με magnum φιάλες στις παρέες μας; Αμόλα καλούμπα λοιπόν όχι μόνο στους χαρταετούς αλλά και στο κρασί!

 

Μετά το συμβατικό μέγεθος φιάλης κρασιού, η αμέσως πιο διαδεδομένη επιλογή είναι η φιάλη Magnum 1,5L κι όχι άδικα.  Γιατί όμως να επιλέξουμε magnum φιάλες;

  • Καλύπτει τέλεια τις ανάγκες μιας μεγάλης παρέας.
  • Μία φιάλη magnum μπορεί να εντυπωσιάσει στο τραπέζι και να κλέψει τις εντυπώσεις λόγω μεγέθους.
  • Σε επίπεδο βιωσιμότητας ξοδεύουμε σίγουρα λιγότερο γυαλί (κάτι περισσότερο από το μισό) με τις magnum απ’ότι με την αντιστοιχία τους στις φιάλες 750ml
  • Το μέγεθος αυτό προσφέρει εξαιρετικές συνθήκες παλαίωσης και εξέλιξης καθώς το οξυγόνο έχει την ιδανική αναλογία με την ποσότητα του κρασιού

 

Αυτά είναι 4 κρασιά που θα αφήσουν τις καλύτερες εντυπώσεις  στο τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας πλάι στις σαρακοστιανές λιχουδιές.

 

Idylle dAchinos

Ο Κύρος Μελάς έχει δημιουργήσει ένα κρασί που έχει καταφέρει να προκαλέσει φρενίτιδα στους καταναλωτές. Το ελληνικό provencal ωστόσο δεν ενδύκνειται μόνο ως απεριτίφ αλλά και ως απίθανο ταίριασμα για λιχουδιές όπως οι ψητές γαρίδες, τα καβούρια και οι αστακοί. Χαρακτηρίζεται από ζουμερά και ζωηρά αρώματα λουλουδιών, νεαρών κόκκινων φρούτων και εσπεριδοειδών σε ένα δροσερό και κρυσταλλένιο φόντο.

 

Βίβλινος ροζέ

Η αναβίωση της τοπικής ποικιλίας που βρέθηκε στην περιοχή του Παγγαίου από το Κτήμα Βιβλία Χώρα μας χάρισε ένα εξαιρετικό ροζέ κρασί το οποίο μπορούμε να απολαύσουμε σε  magnum φιάλη. Τραγανό και νόστιμο με κυρίαρχα τα κόκκινα φρούτα και με μία διάχυτη φρεσκάδα που το συνοδεύει σε όλη του την ένταση. Λαδερά, θαλασσινά και κόκκινες σάλτσες μόλις βρήκαν το κρασί τους.

 

Σαντορίνη Αργυρού

Μία από τις κορυφαίες Σαντορίνες που εξυμνεί τα χαρίσματα της ποικιλίας στο νησί καρτερά υπομονετικά τα φρούτα της θάλασσας που θα απολαύσετε την Καθαρά Δευτέρα. Φινετσάτη και έντονη, φρέσκια, με δροσιστική οξύτητα, η Σαντορίνη του Αργυρού είναι υπόδειγμα οινοποίησης κι ένα από τα ιδανικότερα για όστρακα αλλά και θαλασσινά στο τηγάνι.

 

Αρμύρα

Το Chardonnay με μία πινελιά Μαλαγουζιάς από το Κτήμα Σκούρα χαρίζει ένα λαχταριστό κρασί με με τροπικό χαρακτήρα, πλούσιο σώμα και τραγανή οξύτητα. Αρώματα τροπικών φρούτων όπως ο ανανάς και το ροδάκινο έρχονται σε εξαιρετική ισορροπία με τη βανίλια και τον καπνό. Η υφή του θυμίζει βούτυρο ή δροσιά του θυμίζει θάλασσα σε απόλυτη αρμονία. Απολαύστε το με γεμιστό καλαμάρι, ταραμοσαλάτα και τεμπούρες κάθε λογής

 

Μοιραστείτε το άρθρο: