Το καλάθι μου 0 Item (s)
Εναλλαγή Πλοήγησης

Σημεία και Τέρατα: κρασί με γεύση ...coca cola!

Σημεία και Τέρατα: κρασί με γεύση ...coca cola!
Αν και η Γαλλία θεωρείται σήμερα η πατρίδα του κρασιού, εντούτοις εκεί είναι που σήμερα συμβαίνουν ...σημεία και τέρατα! Κατά τους συνεπείς οινόφιλους, φυσικά....

Ποιά είναι αυτά; Η ανάμιξη κρασιού με αρώματα διαφόρων φρούτων, ζάχαρης και η δημιουργία αρωματικών "κρασιών" δεν είναι κάτι νέο, ήδη στη Γαλλία τα αρωματισμένα κρασιά έχουν κάνει πρωτοσέλιδα πρόσφατα λόγω της αυξανόμενης δημοτικότητας τους και της τόλμης των παραγωγών τους, οι οποίοι δεν έχουν κανένα ενδοιασμό να σπάσουν την παράδοση...

Σήμερα, το "αστέρι" των αρωματικών κρασιών είναι το γκρέιπφρουτ Ροζέ... Που ανακατεύει ροζέ κρασί με αρωματικό νερό, ζάχαρη και γκρέιπφρουτ.

Τα γκρέιπφρουτ Ροζέ αποτελούν το 75% των πωλήσεων του κλάδου των αρωματισμένων κρασιών. Ακόμη και η κριτική επιτροπή του Concours Agricole de Paris, του διάσημου διαγωνισμού για τα γεωργικά προϊόντα, έδωσε την έγκρισή της, με την απονομή ενός από τα ασημένια μετάλλια στο γκρέιπφρουτ ροζέ που παράγεται από το Maison Bigallet.

Αλλά... αν νομίζετε ότι τα ...σημεία και τέρατα τελειώνουν εδώ, είσαστε πολύ γελασμένοι και δεν κατανοείται ποια είναι η μεγάλη αγάπη των Γάλλων οινοπαραγωγών: Όχι το κρασί, όπως θα νομίζατε εσείς, αδιόρθωτοι ρομαντικοί Έλληνες οινόφιλοι, αλλά ..το ζεστό χρήμα!

Και ζεστό (ίσως και καυτό) χρήμα φέρνει το νέο "δημιούργημα" της γαλλικής οινικής βιομηχανίας: Στη Vinexpo, τη διεθνή εμπορική έκθεση στη Μπορντό, το Rouge Sucette από την Haussmann Famille, κρασί με γεύση ...κόλας ή αν θέλετε κόλα με γεύση κόκκινου κρασιού(!!) είναι μέρος μιας νέας σειράς προϊόντων που υπολογίζεται ότι θα σημάνει μια αγορά 30 εκατ. φιαλών (!) με αρωματισμένα κρασιά που θα διατεθούν στη Γαλλία κατά το τρέχον έτος, διπλάσιες από αυτές που διατέθηκαν το 2012.

Η Haussmann Famille, μια εμπορική εταιρεία που συνεργάζεται με τους καλλιεργητές στην περιοχή του Μπορντό, περίμενε αυτή την σημαντική εκδήλωση, που πραγματοποιείται στη Γαλλία κάθε δύο χρόνια, για να αφήσει άφωνο τον κόσμο του κρασιού με το δημιούργημά της, τη "rouge cola»: το κόκκινο κρασί που τονίζεται από τη γεύση του διάσημου αναψυκτικού . Αυτό το νέο προϊόν ολοκληρώνει τη σειρά που ξεκίνησε από την εταιρεία τον περασμένο Απρίλιο με την επωνυμία «Sucette" (γαλλικά για το γλυφιτζούρι).

"Το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό," επιβεβαιώνει η Pauline Lacombe, διευθύντρια μάρκετινγκ της Haussmann Famille. Προσθέτει ότι το ποτό "θα πρέπει να σερβίρεται παγωμένο," και ότι "η ισορροπία μεταξύ της πικράδας του κρασιού και της γλυκύτητας της κόλα είναι τέλεια."

"Τεχνικά, όλα τα χρώματα (κρασιών) είναι πιθανό να συνδέονται με μια γεύση. Κάποιος μπορεί να προτείνει με τόσες γεύσεις, όσες υπάρχουν στα γιαούρτια», λέει ο Olivier Poels, συγγραφέας του οδηγού οίνων "Les Meilleurs Vins de France. (Τα καλύτερα κρασιά της Γαλλίας)"

"Το αρωματισμένο κρασί αποτελεί για τους νέους μια εισαγωγή στο κρασί. Για τους νεαρούς καταναλωτές, αυτά τα ποτά βοηθούν να κάνουν τη μετάβαση από τα αναψυκτικά σε πιο ώριμες επιλογές ποτών. H Ροζέ Sucette μας για παράδειγμα, έχει περιεκτικότητα σε οινόπνευμα μόλις 9% " λέει η Pauline Lacombe.

Εμείς στο Ηouse of Wine μένουμε επίσης άφωνοι!! Προσπαθούμε να μην είμαστε συντηρητικοί, να ενστερνιζόμαστε τις καινοτομίες και τις νέες τάσεις, αλλά εδώ δεν μπορεί να μην αναφωνήσουμε σαν νέα ...Σαπφώ Νοταρά: "Σόδομα και Γόμορρα!!!"


Μοιραστείτε το άρθρο: