BULLEIT: Η ιστορία, η γεύση και ένα εξαιρετικό food pairing

Το βραβευμένο Bulleit είναι ένα ουίσκι που σπάει τα καλούπια και είναι βουτηγμένο στην οικογενειακή παράδοση. Είναι μια ιστορία που αντιπροσωπεύει την ανεξαρτησία και το πνεύμα των Αμερικανικών συνόρων .

Το BULLEIT που ιδρύθηκε το 1987 από τον Tom Bulleit, ο οποίος άφησε την επιτυχημένη καριέρα του ως δικηγόρος για να εκπληρώσει ένα όνειρο ζωής το οποίο ήταν να επαναφέρει την οικογενειακή συνταγή και παράδοση της παραγωγής ουίσκι ξανά στη ζωή.

Ο Tom Bulleit έχει μια κληρονομιά να προστατεύει και να θρέφει, πράγμα που σημαίνει ότι κάθε σταγόνα του Bulleit είναι εγγυημένη μέσα από το πάθος και την αφοσίωση στη  παραγωγή του καλύτερου ουίσκι στον κόσμο. Το Bulleit αποστάζεται και παλαιώνεται σύμφωνα με την οικογενειακή συνταγή ουίσκι του August Bulleit στις αρχές του 1800, ένα ουίσκι υψηλής ποιότητας σίκαλης, η οποία του δίνει έναν πιο τολμηρό, πιό πικάντικο χαρακτήρα που είναι αισθητά πιο ξηρός και λιγότερα γλυκός με μια διακριτικά απαλή γεύση.

 


Με αφορμή την ημέρα της Τσικνοπέμπτης και το έθιμο του να καταναλώνουμε κρέας την ημέρα αυτή θα σας προτείνουμε ενα σερβίρισμα με το Bulleit Bourbon. Το Bulleit είναι μια εξαιρετική επιλογή συνδυασμού για διάφορα είδη κρέατος. Όταν συνδυάζουμε το bourbon με κόκκινα κρέατα, ένα bourbon με γεμάτο σώμα λειτουργεί καλά. Οι τολμηρές γεύσεις στο Bulleit Bourbon μπορούν να αντέξουν το πλούτο του κρέατος δημιουργώντας ένα εξαιρετικό pairing, ενισχύοντας τις γεύσεις και παρέχοντας μια μοναδική εμπειρία στο δείπνο μας.

Σας προτείνουμε να απολαύσετε υπεύθυνα με τους φίλους σας ένα Bulleit Old fashioned

 

Bulleit Old fashioned

 

Συνταγή: 

  • 50 ml Bulleit Bourbon 
  • 10 ml σιρόπι ζάχαρης 
  • 2-3 dashes aromatic bitters
  • Γαρνιτούρα : φλούδα πορτοκαλιού 

 

Εκτέλεση:  

Σε ένα μεγάλο old - fashioned  ποτήρι με πάγο προσθέτουμε το σιρόπι ζάχαρης, τα bitters  και Bulleit Bourbon.

Ανακατεύουμε απαλά μέχρι να εξισωθεί η στάθμη του πάγου και του υγρού .

Ξεφλουδίστέ μια φλούδα πορτοκαλιού πάνω από το ποτήρι και στη συνέχεια προσθέστε τη φλούδα στο ποτό ως γαρνιτούρα.

 

Cheers ,

Μαργαρίτα Σκιάφου 

Diageo Bar Academy Trainer 

Μοιραστείτε το άρθρο: