Japanese Whisky Day

Το κείμενο που ετοιμάζεστε να διαβάσετε, γράφεται το πρωί της τρίτης μέρας του Απριλίου. Ωστόσο, επειδή η στήλη αυτή ασχολείται με θέματα επικαιρότητας, μεταξύ πολλών άλλων θεμάτων με τα οποία καταπιάνεται, νομίζω οτι πρέπει να ασχοληθούμε λιγάκι και με την Πρωταπριλιά.


Αν υποθέσουμε λοιπόν, οτι μιλάμε για ένα είδος γιορτής, δεν θα έλεγα οτι είναι από τις αγαπημένες μου. Πιθανόν ο λόγος να είναι κάποιες κακόγουστες φάρσες , των οποίων έπεσα θύμα όταν ήμουν παιδί, πιθανόν οτι έχω μια δική μου αίσθηση του χιούμορ, δεν ξέρω, πάντως δεν βλέπω κάτι που να με συγκινεί την Πρωταπριλιά. Δεν ξέρω καν γιατί γράφεται με καφαλαίο πι κι όχι με μικρό. Όπως και να έχει, νομίζω οτι είναι κομμένο και ραμένο στα μέτρα μου, οτι την συγκεκριμένη μέρα γιορτάζουμε(?) την

 

Japanese(?) Whisky Day


Κι όσο κι αν δεν μου αρέσει η Πρωταπριλιά, οφείλω να πάραδεχτώ. Αυτό μάλιστα, είναι πρωταπριλιάτικο αστείο. Τι γιαπωνέζικο ρε παιδιά. Για να πούμε


Λίγα( ελάχιστα) λόγια για την ιστορία


Τα γνωστά λοιπόν. Ο Masataka Taketsuru, πατέρας του ιαπωνικού whisky, μαθητεύει στα αποστακτήρια της Σκωτίας, ερωτεύεται, παντρεύεται, μπλα μπλα μπλα, και στα δικά σας οι ελεύθεροι, και δε γράφω άλλα. Όμως,


Για ποιό japanese μιλάμε? Όταν μέχρι πρότινος η νομοθεσία στη Χώρα του Ανατέλοντος Ηλίου επέτρεπε την εισαγωγή χύμα σκωτσέζικου προς χρήση αυτού που λεγόταν ιαπωνικό? Βεβαίως, πριν μερικούς μήνες είχαμε κάποιες αλλαγές σαφώς προς το καλύτερο. Κι ελπίζουμε οτι σύντομα θα μιλάμε για ιαπωνικό whisky και θα είναι ιαπωνικό. Μέχρι τότε, ελάχιστα θα είναι αυτά τα οποία παραδεχόμαστε ως japanese, κι ακόμη λιγότερα αυτά που λογίζουμε ως whisky γενικώς. Διότι στον αιώνα τον άπαντα, εγώ δεν θα πω οτι λέγεται whisky κάτι που περιέχει σακέ και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο. Ως πρωταπριλιάτικο όμως, ταιριάζει μια χαρά


Εμείς εδώ στο HOW έχουμε κάποια πραγματικά και ποιοτικά japanese και το Nikka from the Barrel, που δεν είναι όλο japanese, είναι όμως κανονικό whisky και μάλιστα καλό. Όσο για τα Taketsuru Pure Malt, Yoichi και Yoichi Sherry Wood Finìsh, η καταγωγή τους και η ποιότητά τους είναι αδιαπραγμάτευτη, κι έτσι βρίσκονται στον κατάλογό μας.

 

Ραντεβού την επόμενη εβδομάδα

Μοιραστείτε το άρθρο: