Το καλάθι μου 0 Item (s)
Εναλλαγή Πλοήγησης

Να πάνε τα φαρμάκια κάτω

Από τον Κ. Κοντογιώργη


Πολύ φαρμάκι όμως. Λόγω της δουλειάς μου, εγώ προσωπικά μπορώ να είμαι συνεχώς έξω για πωλήσεις, παραγγελίες και τα λοιπά. Προσπαθώ όμως να έρθω στη θέση κάποιων, που όχι μόνο είναι χωρίς δουλειά αυτή τη δύσκολη εποχή που περνάμε, αλλά αναγκάζονται να κυκλοφορούν απο το σαλόνι στην κουζίνα, απο εκεί στην κρεβατοκάμαρα, και φτου κι απο την αρχή. Τρομερά ψυχοφθόρο, αλλά στην παρούσα φάση φαίνεται πως είναι απαραίτητο.

Τέλος πάντων, νομίζω πως όλοι περνάνε μια δύσκολη φάση, είτε υγιείς, είτε όχι, ειδικά οι τελευταίοι.

Νομίζω όμως οτι λίγα καλά ποτά πιθανόν να αποτελούν μια κάποια διέξοδο, και για αυτό το λόγο, το σημερινό άρθρο δεν ονομάστηκε Τι θα πιούμε τις γιορτές, όπως έγινε πέρσι τέτοια εποχή, αλλά ονομάστηκε

Να πάνε τα φαρμάκια κάτω

Έλεγα να ξεκινήσω με cognac, αλλά νομίζω κάνει ζέστη ακόμη. Χτες το βράδυ έβγαλα βόλτα το σκύλο των παιδιών μου με κοντομάνικο (σωστά μαντέψατε, άλλα αφεντικά έχει ο σκύλος, κι άλλος τον βγάζει βόλτα). Οπότε, απουσία κρύου, θα αφήσω το cognac για μετά. Πάμε για κανένα ρούμι, που πολύ γουστάρω τον τελευταίο καιρό.

Θα ξεκινήσω με το αρχαιότερο αποστακτήριο στον κόσμο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, τα ανεπίσημα ας τα αφήσουμε. Πίνουμε το λουσάτο και πολύ νόστιμο Mount Gay XO απο τα νησιά Barbados.

Να πάμε τώρα σε διαφορετικού ύφους ρούμι. Πάμε σε rhum agricole, που σημαίνει οτι εδώ η πρώτη ύλη είναι φρέσκος χυμός ζαχαροκάλαμου. Θα πιούμε το εξαιρετικό JM XO απο την τροπική Μαρτινίκα.

Και τώρα, ας πάμε στη Τζαμάικα, που λέει και το τραγούδι απο τη δεκαετία του εβδομήντα. Επόμενη πρόταση λοιπόν, ένα τρομερό ρούμι, που δεν είναι για όλους. Απο τρια αποστακτήρια της Τζαμάικας, δηλαδή Worthy Park, Monymusk, Hampden έρχεται αυτό τα απίθανο blend με το 57 τοις εκατό αλκοόλ και το όνομα Navy Island Navy Strength.

Ας πάμε τώρα και στο cognac, περιμένοντας να βάλει και λίγο κρύο.

Έχω ξαναγράψει οτι στην κατηγορία VSOP, το Martell VSOP Mentaillon παραμένει ασυναγώνιστο, με απαραίτητη διευκρίνιση οτι αναφέρομαι σε ότι κυκλοφορεί στην ελληνική αγορά.

Και μιας και είπα Martell, δεν θα μπορούσα να παραλείψω το απίθανο Martell Cordon Bleu, που θα έλεγα οτι είναι μια κατηγορία μόνο του.

Και πραγματικά δεν μπορώ να βρω κάτι αρνητικό να πω και για το τρομερό Hennessey XO που αξίζει και το τελευταίο ευρώ που θα δαπανήσει κάποιος για να το αγοράσει.

Και μην ξεχνάμε και τα αποστάγματα της πατρίδας μας. Πάμε να πιούμε Metaxa και θα έλεγα οτι αποτελούν πραγματική πολυτέλεια και το Private Reserve και ακόμη περισσότερο το Angels Treasure.

Νομίζετε οτι ξέχασα το whisky? Όχι βέβαια. Να μείνετε εδώ και να δείτε τι θα γράψουμε την επόμενη, ή τη μεθεπόμενη εβδομάδα.

Μέχρι τότε
Στην υγειά σας


Ο Κυριάκος Κοντογιωργης ασχολείται από το 1992 με τα κρασιά και τα αποστάγματα, είναι ιδιοκτήτης εταιρείας που ασχολείται με την εμπορία των συγκεκριμένων προϊόντων, καθώς επίσης είναι και γνωστός συλλέκτης whisky και cognac. Εχει μόνιμη συνεργασία με όλους τους μεγάλους οίκους δημοπρασιών whisky, όπως Christies, McTears, Bonhams. Η ενασχόληση του για 25 και πλέον χρόνια σε αυτό τον χώρο, του έχει δώσει βαθιά και εμπεριστατωμένη γνώση στο whisky, τόσο σε επίπεδο τεχνικών στοιχείων, όσο και σε επίπεδο ιστορικών λεπτομερειών.

Μοιραστείτε το άρθρο: