Wine fair season is on!

Η περίοδος των εκθέσεων ξεκίνησε και οι απανταχού επαγγελματίες και οινόφιλοι είναι έτοιμοι να πάρουν θέσεις μπροστά από τα τραπέζια των παραγωγών και ποτήρια ανά χείρας και να ξεκινήσουν να δοκιμάζουν.

Οι εκθέσεις κρασιού εξάλλου αποτελούν μία εξαιρετική ευκαιρία για τον επισκέπτη όχι μόνο να γνωρίσει τα προϊόντα αλλά και τους δημιουργούς τους. Να μάθει όλα όσα χρειάζεται για την παραγωγή τους, την προέλευσής τους και την ιστορία τους. Μεγάλο ενδιαφέρον έχουν επίσης οι παράλληλες εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα όπως masterclass, θεματικές γευσιγνωσίες, διαγωνισμοί κ.α.

 

Μετά το Peloponnese Wine Festival, που άνοιξε τη χρονιά,  σειρά έχει η ΟινοVino.

Τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου στο ιστορικό κτήριο Αμαλίας 36, η εταιρία Deals μας υποδέχεται σε ένα συναρπαστικό οινικό ταξίδι από την Ελλάδα στην Ιταλία μόνο για επαγγελματίες. Παράλληλα με την έκθεση θα διεξαχθούν δύο masterclass για τα οποία απαιτείται κράτηση θέσης.

Από τη μία ο Clemens Lageder, ιδιοκτήτης και οινολόγος του Alois Lageder, θα παρουσιάσει τρόπους εκχύλισης παραγωγής λευκών ποικιλιών, διαφορετικά υψόμετρα και κλίματα, ηλικίες αμπελοτοπίων και νέες ποικιλιακές τάσεις στο Alto Adige μέσα από ένα βιωματικό wine tasting. Με τη σειρά του, ο Γιώργος Λούκας σκηνοθετεί ένα ανατρεπτικό blind tasting στο οποίο οι συμμετέχοντες θα δοκιμάσουν και αν τα καταφέρουν να αντιστοιχήσουν σωστά θα κερδίσουν…

 

Την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου ετοιμαζόμαστε για το Cellier Wine Fair που θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Divani Caravel από τις 11:00 έως τις 20:00. Μία premium έκθεση κρασιού και αποσταγμάτων η οποία για 16η χρονιά, με την υποστήριξη της GENKA 1877, θα φέρει σε επαφή παραγωγούς και εκπροσώπους των πιο εμβληματικών οινοποιείων από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο, με το ελληνικό κοινό.

Η έκθεση θα πλαισιωθεί από παράλληλες εκδηλώσεις όπως, θεματικά masterclasses, παρουσιάσεις νέων ετικετών, fine wines & spirits, προβολές σπάνιων ετικετών, vegan επιλογών, καθώς και κρασιών βιοδυναμικής καλλιέργειας και χωρίς αλκοόλ, premium cocktails και delicatessen.

 

Τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου πραγματοποιείται φέτος στο Ζάππειο Μέγαρο, από τις 12:00 έως τις 20:00, η ετήσια έκθεση γευσιγνωσίας οίνων και αποσταγμάτων της ένωσης “Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος”, με τη συμμετοχή των κορυφαίων οινοποιείων του βορειοελλαδίτικου αμπελώνα.

Στα highlights της έκθεσης θα βρίσκονται μεταξύ άλλων τα κρασιά του 2023 που αν και απαιτητική χρονιά, είχε εξαιρετικά αποτελέσματα στην ευρύτερη περιοχή. Το Ξινόμαυρο σε όλες του τις εκδοχές και εκφράσεις. Ποικιλίες που καλλιεργούνται μόνο στη Βόρειο Ελλάδα, όπως η Ντεμπίνα, το Βλάχικο, το Λημνιό, το Αμάσσι και η Νεγκόσκα. Τα λευκά δραμινά και τα κρασιά ορεινών αμπελώνων καθώς και πειραματικές ετικέτες. 

Το παράλληλο πρόγραμμα περιλαμβάνει διαγωνισμός τυφλής γευσιγνωσίας για εκκολαπτόμενους αλλά και έμπειρους γευσιγνώστες. Masterclass με τον Master of Wine Κωνσταντίνο Λαζαράκη και τίτλο «Σπουδή στο Ασύρτικο και τη Μαλαγουζιά της Βόρειας Ελλάδας». Θεματικά τραπέζια οινογευσίας με επιλεγμένα βραβευμένα κρασιά του 23ου Διαγωνισμού Οίνου & Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης, σπάνιες αμπελοοινικές ποικιλίες που καλλιεργούνται στον βορειοελλαδίτικο αμπελώνα και τα εξαιρετικά ροζέ της Βόρειας Ελλάδας.

 

Στις 11 και στις 12 Φεβρουαρίου 2024, από τις 11.00 –έως τις 19.00, τα μικρά οινοποιεία του ΣΜΟΕ από την ελληνική επικράτεια έρχονται στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων και συγκεκριμένα στο Μηχανουργείο, μια πολύ μεγάλη ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα, για να παρουσιάσουν τα μεγάλα και σπουδαία τους κρασιά.

Ο Σύνδεσμος Μικρών Οινοποιών Ελλάδος, υποδέχεται το οινόφιλο κοινό και τους επαγγελματίες στην 5η κατά σειρά έκθεση με τίτλο ‘Μικρά Οινοποιεία, Μεγάλα Κρασιά’.

Οι επισκέπτες της έκθεσης, και αυτή τη φορά, θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν ξεχωριστά κρασιά, να συνομιλήσουν με τους οινοπαραγωγούς, αλλά και να παρακολουθήσουν ενδιαφέρουσες συζητήσεις και σεμινάρια/masterclasses σχετικά με το κρασί, την πρωτογενή παραγωγή, τις εξαγωγές ελληνικών κρασιών που θα ανακοινωθούν άμεσα.

 

Μοιραστείτε το άρθρο: