You have chosen to translate our site. Please note that House of Wine has an international section with a vast collection of Greek wines and spirits specially designed for our international cutomers. You can visit our international section or your can proceed with translating our main site:
House of Wine International Section
Translate the main site
Προτάσεις
-
Terre de Zeus Malagousia 2023
Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Μαλαγουζιά, Κρατήστε το 2-3 χρόνια, 12.5% alc.
17,10 €Στο οινοποιείο Navitas από τα πρώτα κιόλας βήματα έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν μία υπέροχη Μαλαγουζιά που πάει τη ποικιλία σε άλλο επίπεδο. Ένα κρασί με ξεμυαλιστικό αλλά ταυτόχρονα κομψό άρωμα, με τονισμένη οξύτητα που φρεσκάρει και με πολύ ωραία αρμονική επίγευση. Αν είστε από αυτούς που δεν βλέπουν την Μαλαγουζιά με καλό μάτι, αυτή η φρέσκια προσπάθεια θα σας κάνει να αναθεωρήσετε! -
Χ-mf 20 2020
Ξηρός, Ήπιος, Orange, Μοσχοφίλερο, Κρατήστε το 2-3 χρόνια
21,80 €Για το προϊόν αυτό απαιτείται 1 εβδομάδα για τη προμήθειά του στη περίπτωση που η ποσότητα που θέλετε δεν είναι άμεσα διαθέσιμη.Εκπληκτική και πρωτότυπη έκφραση του Μοσχοφίλερου από τον Άρη Τσέλεπο, την νέα γενιά του Κτήματος Τσέλεπου, που εδώ και 30 χρόνια αναδεικνύει την ποικιλία και τις δυνατότητες της. Εδώ έχουμε ένα κρασί από ένα ερυθρωπό σταφύλι του οποίου ο χυμός παραμένει για αρκετές ημέρες με τα στέμφυλα (όπως και τα ‘orange’ κρασιά) αποκτώντας απαλό κόκκινο χρώμα και στην συνέχεια οδηγείται σε πήλινους αμφορείς όπου και ωριμάζει για περίπου 6 μήνες. Η ζύμωση πραγματοποιείται αυθόρμητα ενώ δεν πραγματοποιείται καμία προσθήκη σε όλη την παραγωγική διαδικασία, οπότε μιλάμε για ένα ‘φυσικό’ κρασί. Η ένταση αλλά και η ποιότητα του φρούτου του, η πολυπλοκότητα, η ποιότητα των τανινών, η οξύτητα του αλλά και το γεγονός ότι έχει εξελιχθεί όμορφα στην φιάλη για δύο χρόνια, δημιουργούν ένα υπέροχο σύνολο που θα κερδίσει ακόμα και τον πιο ‘δύστροπο’ ουρανίσκο. -
Fino Jarana
Ξηρός, Ήπιος, Palomino, Πιείτε το τώρα, 15% alc.
17,10 €Μέχρι το Πάσχα ΤΡΙΠΛΟΙ πόντοιTo Sherry είναι ένα ενισχυμένο κρασί από την ποικιλία Palomino που συναντάμε στο τρίγωνο Jerez de la Frontera, Sanlucar de Barrameda και El Puerto de Santa Maria. To Fino ωριμάζει χωρίς να έχει επαφή με το οξυγόνο (βιολογική παλαίωση). Μετά την ολοκλήρωση της αλκοολικής ζύμωσης γίνεται αλκοολική ενίσχυση στο 15% και το κρασί μεταφέρεται προς ξεκούραση σε δρύινα βαρέλια τα οποία γεμίζουν κατά τα 4/5 αφήνοντας κενό χώρο στο βαρέλι. Στην επιφάνεια του κρασιού του κρασιού αναπτύσσεται ο μύκητας flor, ο οποίος δημιουργεί ένα συμπαγές προστατευτικό από το οξυγόνο πέπλο. Το κρασί ξεκουράζεται στο σύστημα sobretabla κι έπειτα θα περάσει στο σύστημα ανάμειξης solera περιμένοντας την εμφιάλωσή του.