Ανάσταση
Η μαγειρίτσα είναι το πιάτο που έχει την τιμητική του το βράδυ της Ανάστασης. Είναι μια συνταγή ή αλλιώς μία διατροφική επινόηση που θα μας προστατέψει από το στομαχικό σοκ της κρεατοφαγίας που ακολουθεί της νηστείας της Σαρακοστής.
Στη πραγματικότητα η μαγειρίτσα είναι μία σούπα. Αποτελεί αφενός ένα ‘μαλακτικό’ για το στομάχι αφετέρου μία μεταμοντέρνα λύση για το food waste καθότι με έναν τρόπο αξιοποιούνται τα ‘αναξιοποίητα’ μέρη των υλικών για το πασχαλινό τραπέζι.
Το οινικό της πάντρεμα όπως φαντάζεστε αποτελεί μία πρόκληση καθώς ενώ περιέχει κρέας και κανείς θα έλεγε ότι ‘διψά’ για ερυθρό κρασί, αυτό που κυριαρχεί στο πιάτο είναι το πράσινο στοιχείο που μας οδηγεί κυρίως σε λευκό κρασί. Το μόνο σίγουρο είναι πως η συνταγή της μαγειρίτσας χρειάζεται δίπλα της ένα κρασί με τουλάχιστον μέτριο σώμα και τραγανή οξύτητα για να παλέψουν πλάι στο λεμόνι και τη συνολική λιπαρότητα της κάθε μπουκιάς.
-
Rhombus 2023
Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Ασύρτικο, Ρομπόλα, Κρατήστε το 2-3 χρόνια, 13.4% alc.
14,60 € Φτάνει μέχρι 13,43 €Μέχρι το Πάσχα ΤΡΙΠΛΟΙ πόντοιΤο οινοποιείο Genilini ανανεώνει το κλασικό Rhombus ενώνοντας τη δυναμικότητα της Ρομπόλας με αυτήν του Ασύρτικου. Το αποτέλεσμα είναι ένα ιδιαίτερα εκρηκτικό ποικιλιακό δίδυμο, έτοιμο να κυριαρχήσει σε κάθε είδους ψαροφαγία. Νόστιμο και εξωστρεφές με μίνεραλ πινελιές και παιχνιδιάρικο νεύρο. -
Monarch Λευκό 2022
Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Sauvignon Blanc, Κρατήστε το 2-3 χρόνια, 13.2% alc.
14,60 € Φτάνει μέχρι 13,43 €Μέχρι το Πάσχα ΤΡΙΠΛΟΙ πόντοιΑν θα έπρεπε να διαλέξουμε μία μόνο περιοχή της Ελλάδας όπου μεγαλουργεί το Sauvignon Blanc, αυτό θα ήταν σίγουρα το Αμύνταιο και η απόδειξη θα ήταν αυτή η εξαιρετική έκφραση της ποικιλίας που μας φέρνει στο μυαλό τα εξαιρετικά Sauvignon του Λίγηρα. Φρεσκάδα, ένταση, φινέτσα και ακαταμάχητα αρώματα και γεύσεις που κερδίζουν τις εντυπώσεις αμέσως. -
Synastry Sauvignon Blanc 2023
Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Sauvignon Blanc, Πιείτε το τώρα
8,40 € Φτάνει μέχρι 7,56 €Μέχρι το Πάσχα ΤΡΙΠΛΟΙ πόντοιΔροσερό, φρουτώδες και πολύ ευχάριστο κρασί από το αγαπημένο μας Sauvignon Blanc, με εκπληκτική σχέση τιμής ποιότητας ιδανικό για το καθημερινό τραπέζι αλλά και για περιστάσεις όπου εκτός από ποιότητα χρειαζόμαστε και ποσότητα! -
Maison Castel Touraine Sauvignon Blanc 2022
Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Sauvignon Blanc, Πιείτε το τώρα, 12% alc.
11,90 € Φτάνει μέχρι 10,95 €Μέχρι το Πάσχα ΤΡΙΠΛΟΙ πόντοιΠολύ ωραίο και δροσιστικό Sauvignon Blanc από την κοιλάδα του Λίγηρα με φανταστική σχέση τιμής ποιότητας. Το γοητευτικό άρωμα όπου ξεδιπλώνονται όλα τα χαρακτηριστικά αυτού του αγαπημένου σταφυλιού αλλά και η ανάλαφρη γεύση του θα κρατήσουν συντροφιά σε όλα τα ελαφριά γεύματα της μεσογειακής και της διεθνούς κουζίνας. -
Essential Purpura
Ξηρός, Αφρώδης, Λευκός, Macabeo, Parellada, Xarel-lo, Πιείτε το τώρα, 12% alc.
19,80 €Μέχρι το Πάσχα ΤΡΙΠΛΟΙ πόντοιΟ εμβληματικός οίκος Juvé & Camps στην συστήνει από περιοχή του Penedès μία ζωηρή, απολαυστική cava με ακαταμάχητα ελκυστική φρεσκάδα. H 100% βιολογική Essential Purpura μπορεί να παλαιώνει για 24 μήνες ωστόσο διατηρεί τις νεανικές της χάρες παρέα με το αυθόρμητο νεύρο που περιμένουμε από ένα τόσο καλά δουλεμένο αφρώδες. -
Σπάνιες Γαίες, "Cara" 2022
Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Sauvignon Blanc, Κρατήστε το 2-3 χρόνια
17,40 € Φτάνει μέχρι 16,01 €Μέχρι το Πάσχα ΤΡΙΠΛΟΙ πόντοιΜία φινετσάτη έκφραση του Sauvignon Blanc από τους ιδιόκτητους ορεινούς αμπελώνες της Στροφιλιάς στον Aσπρόκαμπο της Κορινθίας, με γοητευτικό εξωτικό άρωμα και δροσερή οξύτητα. Ένα κρασί με υποδειγματική χρήση βαρελιών ακακίας, της οποίας τα αρώματα συνοδεύουν διακριτικά τα υπέροχα φρουτώδη και φυτικά στοιχεία της ποικιλίας. -
Sauvignon Blanc "Αμπελοτόπι Κρυόβρυση" 2022
Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Sauvignon Blanc, Πιείτε το τώρα, 13.5% alc.
14,90 € Φτάνει μέχρι 13,71 €Μέχρι το Πάσχα ΤΡΙΠΛΟΙ πόντοιΤυπικό και ακαταμάχητο Sauvignon Blanc από το ιδιόκτητο αμπελοτόπι Κρυόβρυση του Κτήματος Χατζημιχάλη που βρίσκεται στις βόρειες πλαγιές του όρους Χλωμό, στην περιοχή της Αταλάντης. Η ένταση του φρούτου, τα φυτικά στοιχεία και η αναζοωγονητική οξύτητα θα δώσουν στους αμέτρητους φίλους της ποικιλίας έναν ακόμα λόγο να την αγαπούν! -
Παπαγιαννάκος - Σαββατιανό Παλαιά Κλήματα 2023
Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Σαββατιανό, Πιείτε το τώρα, 12% alc.
10,20 € Φτάνει μέχρι 9,38 €Μέχρι το Πάσχα ΤΡΙΠΛΟΙ πόντοιΦίνος φρουτώδης χαρακτήρας και δροσιστικά επίπεδα οξύτητας σε ένα εξαιρετικά καλοφτιαγμένο Σαββατιανό από το κτήμα Παπαγιαννάκου. Ο Βασίλης Παπαγιαννάκος υπηρετεί για χρόνια με μεγάλο σεβασμό τη κλασσική ποικιλία του Αττικού αμπελώνα, στοχεύοντας και επιτυγχάνοντας φυσικά την αλλαγή του προφίλ της. Ξεχάστε καμιά φιάλη στο κελάρι σας για μια πενταετία και δεν θα πιστεύετε την εξέλιξη του στο χρόνο… -
THEMA - Λευκός 2023
Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Sauvignon Blanc, Ασύρτικο, Πιείτε το τώρα, 13% alc.
15,00 € Φτάνει μέχρι 13,80 €Μέχρι το Πάσχα ΤΡΙΠΛΟΙ πόντοιΈνα όμορφο και έντονο λευκό κρασί που μπήκε στη λίστα των Ελληνικών best-sellers με την αξία του. Δροσιστικό και ευχάριστο, με πεντακάθαρα λεμονάτα αρώματα και όμορφη οξύτητα, το λευκό Θέμα του Κτήματος Παυλίδη αναδεικνύει τις θαλασσινές γεύσεις του καλοκαιριού με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. -
Oros 2021
Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Sauvignon Blanc, Ασύρτικο, Επιδέχεται Παλαίωση, 13.2% alc.
12,40 € Φτάνει μέχρι 11,41 €Μέχρι το Πάσχα ΤΡΙΠΛΟΙ πόντοιΤο χαρμάνι Ασύρτικου και Sauvignon Blanc έχει δώσει κάποια από τα πιο γοητευτικά και πιο περιζήτητα Ελληνικά κρασιά. Εδώ αυτό το ολοκαίνουριο κρασί από το επίσης καινούριο οινοποιείο Άκραθος στην Χαλκιδική, στο οποίο το Ασύρτικο κυριαρχεί με ποσοστό 70%, θα τερματίσει το κοτέρ. Οι δημιουργοί του έχουν την υπομονή και κρατούν ένα αρωματικό κρασί για, σχεδόν, ένα χρόνο στο οινοποιείο ώστε να αποκτήσει την πολυπλοκότητα και την φινέτσα που σπάνια βρίσκουμε σε τόσο εξωστρεφή κρασιά. -
Fino Jarana
Ξηρός, Ήπιος, Palomino, Πιείτε το τώρα, 15% alc.
17,10 €Μέχρι το Πάσχα ΤΡΙΠΛΟΙ πόντοιTo Sherry είναι ένα ενισχυμένο κρασί από την ποικιλία Palomino που συναντάμε στο τρίγωνο Jerez de la Frontera, Sanlucar de Barrameda και El Puerto de Santa Maria. To Fino ωριμάζει χωρίς να έχει επαφή με το οξυγόνο (βιολογική παλαίωση). Μετά την ολοκλήρωση της αλκοολικής ζύμωσης γίνεται αλκοολική ενίσχυση στο 15% και το κρασί μεταφέρεται προς ξεκούραση σε δρύινα βαρέλια τα οποία γεμίζουν κατά τα 4/5 αφήνοντας κενό χώρο στο βαρέλι. Στην επιφάνεια του κρασιού του κρασιού αναπτύσσεται ο μύκητας flor, ο οποίος δημιουργεί ένα συμπαγές προστατευτικό από το οξυγόνο πέπλο. Το κρασί ξεκουράζεται στο σύστημα sobretabla κι έπειτα θα περάσει στο σύστημα ανάμειξης solera περιμένοντας την εμφιάλωσή του.