| Αποσύνδεση | Σύνδεση | Επικοινωνία |

Το καλάθι μου 0 Item (s)
Εναλλαγή Πλοήγησης
Σήμερα Πέμπτη 28/10 το κατάστημά μας θα είναι ανοικτό από τις 11:00 εως τις 20:00

Τα Κρασιά της Κυριακής του Πάσχα

Σε απόθεμα
SKU
9979
Κυριακή του Πάσχα! Η Ελληνικότερη γιορτή, η μεγαλύτερη γιορτή της Ορθοδοξίας, η έλευση της εκρηκτικής Άνοιξης... Σαλάτες, μεζέδες, κόκκινα αυγά, οβελίας, κοκορέτσι, χαρά και γλέντι. Και τα κρασιά; Πολλά, λευκά, ροζέ και κυρίως ερυθρά... η Πασχαλινή συλλογή του House of Wine διαθέτει κρασιά για όλα τα γούστα και βαλάντια, όλα όμως ταιριαστά με τα εδέσματα του Πάσχα. Διαλέξτε!
Στοιχεία Ομαδοποιημένου Προϊόντος
Όνομα Προϊόντος Ποσ.
Κτήμα Άλφα - Μαλαγουζιά
12,50 €
Εξαντλημένο
  • Αγοράστε 6 με 11,50 € το ένα και κερδίστε  8%
Ρητινίτης Nobilis
8,90 €
  • Αγοράστε 12 με 8,01 € το ένα και κερδίστε  10%
Τσέλεπου - Μαντινεία
9,70 €
  • Αγοράστε 12 με 8,73 € το ένα και κερδίστε  10%
Δάκρυ του Πεύκου Ρετσίνα
15,50 €
  • Αγοράστε 6 με 14,26 € το ένα και κερδίστε  8%
Βυσσινόκηπος
10,20 €
  • Αγοράστε 6 με 9,38 € το ένα και κερδίστε  8%
Κτήμα Αβαντίς - Ροζέ
7,10 €
Εξαντλημένο
  • Αγοράστε 6 με 6,53 € το ένα και κερδίστε  8%
Nico Lazaridi - Syrah
10,80 €
Εξαντλημένο
Κτήμα ΑΛΦΑ - Ξινόμαυρο Σκατζόχοιρος
15,10 €
  • Αγοράστε 6 με 13,89 € το ένα και κερδίστε  8%
Επιλεγμένος Ραψάνη
15,20 €
  • Αγοράστε 6 με 13,98 € το ένα και κερδίστε  8%
Κτήμα Καρυδά - Ερυθρός
17,70 €
  • Αγοράστε 6 με 16,28 € το ένα και κερδίστε  8%
Ράμνιστα
17,40 €
  • Αγοράστε 6 με 16,01 € το ένα και κερδίστε  8%
Σιγάλας - Vinsanto
46,50 €
  • Αγοράστε 6 με 42,78 € το ένα και κερδίστε  8%
Η μεγάλη μέρα έχει φτάσει. Οι "ειδικοί" -και ποιός Έλληνας δεν είναι - έχουν ξυπνήσει από νωρίς και παλεύουν με την φωτιά. Κάποιοι άλλοι παλεύουν -κυριολεκτικά- με το αρνί που αρνείται να "σταθεί" στην σούβλα, ενώ στα μετόπισθεν τα γυναικόπαιδα αρχίζουν να κόβουν τις σαλάτες, να φτιάχνουν τα ορεκτικά, να καθαρίζουν τις πατάτες, να ετοιμάζουν τις πίτες.
Και κάποια στιγμή, όταν το αρνί γυρίζει στη σούβλα, το κοκορέτσι ζεσταίνεται στο πλάι... όταν έχουν τα πράγματα μπει σε τάξη, ξεκινούν τα ορεκτικά και τα μεζεδάκια. Συκωτάκια με λαδορίγανη, σαλάτα με αυγά, και τόσα άλλα.
Για τόσα διαφορετικά πιάτα που περιλαμβάνουν τα "πρώτα" του Πάσχα, είναι αδύνατο να συστήσουμε κάτι ξεχωριστό για το κάθε ένα. Γι' αυτό συνιστούμε εκείνα που ταιριάζουν καλύτερα με το σύνολο των διαφορετικών ορεκτικών.

Τα ορεκτικά της Κυριακής του Πάσχα «μυρίζουν Ελλάδα» από χιλιόμετρα. Γι' αυτό τα βγάζουμε από νωρίς στο τραπέζι (δεν ξεχνάμε ποτέ τους ψήστες, που χρειάζονται ενέργεια), και τα συνοδεύουμε με το παραδοσιακότερο Ελληνικό κρασί, στην πιο εκλεπτυσμένη του μορφή: Το Δάκρυ του Πεύκου από το οινοποιείο του Στέλιου Κεχρή στη Θεσσαλονίκη, ή ο Ρητινίτης Nobilis της Γαίας. Τα λευκά που θα ακολουθήσουν θα είναι αντίστοιχα όμορφα αρωματικά, από Μοσχοφίλερο, Μαλαγουζιά και Chardonnay.
Μη βιαστείτε να μπείτε κατευθείαν στα γεμάτα ερυθρά, η μέρα έχει πολύ μέλλον ακόμα. Κι αν έχουν ήδη αρχίσει να βγαίνουν τα πρώτα μεζεδάκια από τη σούβλα, εσείς μπορείτε κάλλιστα να συνεχίσετε με ένα δροσερό και πικάντικο ροζέ, αρκεί να είναι κάπως πιο... γεμάτα. Σας προτείνουμε: Βυσσινόκηπο Παλυβού και Ροζέ Αβαντίς ή ΚΑΠΠΑ Ρ35 Παύλου

Όταν πλέον βγαίνουν τα κρέατα και ο οβελίας, τότε... αρχίζουν τα όργανα. Το κρέας είναι πλούσιο και... ζόρικο, οπότε το κρασί πρέπει να είναι κόκκινο, τανικό και πικάντικο – ό,τι δηλαδή περιμένουμε από ένα καλό ερυθρό από Syrah ή Ξινόμαυρο (ή και χαρμάνι και από τα δύο...). Οι προτάσεις μας: Το υπάροχο Syrah του Νεραντζή, Κτήμα Καρυδά - Ερυθρός 2005, Επιλεγμένος Ραψάνη 2001 και Σγουρίδη Σίγμα - Ερυθρός, Ράμνιστα 2006 του Κυρ-Γιάννη, αλλά και Nico Lazaridi Syrah  ή ΑΛΦΑ - Ξινόμαυρο Σκατζόχοιρος  ...

Και μετά από όλα αυτά, ποιος έχει όρεξη (και χώρο) για γλυκό;... Ό,τι και να λέτε, ξέρετε καλά ότι δεν θα μπορέσετε να αντισταθείτε σε ένα πλούσιο και λαχταριστό γαλακτομπούρεκο ή ένα παραδοσιακό καταΐφι; Τα οποία βέβαια δεν θα τα απολαύσετε έτσι, στο «ξεροσφύρι», αλλά παρέα με ένα δροσερό Γλυκό Σαμιώτικο, ή ένα πληθωρικό Vinsanto από τη Σαντορίνη!...

Αυτές είναι οι δικές μας προτάσεις για το τραπέζι του Πάσχα. Και κάτι τελευταίο: αφήστε για αυτή την ιερή εβδομάδα τα "ξένα" κρασιά στο κελάρι στην Αθήνα... το Πάσχα είναι ΕΛΛΗΝΙΚΗ γιορτή και πρέπει να τιμήσουμε τους Έλληνες παραγωγούς. Το επιβάλλουν τόσο η ημέρα, όσο και οι περιστάσεις.

Καλό Πάσχα!
Γράψτε τη Δική σας Αξιολόγηση
Μόνο οι εγγεγραμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν αξιολογήσεις. Παρακαλώ, συνδεθείτε ή δημιουργήστε ένα λογαριασμό