Δεν υπάρχουν προϊόντα στο Καλάθι Αγορών σας!

Μερικό Σύνολο
(με ΦΠΑ): 0,00 €

Τα Κρασιά της Κυριακής του Πάσχα

Περισσοτερες Οψεις

Οι φωτογραφίες είναι ενδεικτικές

Τα Κρασιά της Κυριακής του Πάσχα

Όνομα Προϊόντος Τιμή Ποσ.
Ρητινίτης Nobilis
Γαία Οινοποιητική

Κανονική Τιμή: 8,50 €

Special Price 7,23 €

Τσέλεπου - Μαντινεία 2018
Τσέλεπου (Κτήμα)
9,90 €
Δείτε τις προσφορές
Το Δάκρυ του Πεύκου 2017
Κεχρής (Οινοποιείο)

Κανονική Τιμή: 15,70 €

Special Price 13,35 €

Κτήμα Άλφα - Μαλαγουζιά 2018
ΑΛΦΑ (Κτήμα)
Διαθέσιμο εντός 3 εργάσιμων ημερών
10,70 €
Δείτε τις προσφορές
Βυσσινόκηπος 2017
Παλυβού (Κτήμα)

Κανονική Τιμή: 10,20 €

Special Price 8,67 €

Κτήμα Αβαντίς - Ροζέ 2018
Αβαντίς (Κτήμα)

Κανονική Τιμή: 7,10 €

Special Price 6,04 €

Κτήμα Καρυδά - Ερυθρός 2014
Καρυδά (Κτήμα)
17,90 €
Δείτε τις προσφορές

Εξαντλημένο.

Nico Lazaridi - Syrah 2008
Λαζαρίδης Νίκος
10,80 €

Εξαντλημένο.

Επιλεγμένος Ραψάνη 2014
Τσάνταλη (Οινοποιία)
15,40 €
Δείτε τις προσφορές
Ράμνιστα 2015
Κυρ Γιάννη (Κτήμα)
Διαθέσιμο εντός 3 εργάσιμων ημερών

Κανονική Τιμή: 16,70 €

Special Price 14,20 €

Κτήμα ΑΛΦΑ - Ξινόμαυρο Σκατζόχοιρος 2016
ΑΛΦΑ (Κτήμα)

Κανονική Τιμή: 13,40 €

Special Price 11,39 €

Σιγάλας - Vinsanto 2013
Σιγάλα (Κτήμα)
46,50 €
Δείτε τις προσφορές
Κυριακή του Πάσχα! Η Ελληνικότερη γιορτή, η μεγαλύτερη γιορτή της Ορθοδοξίας, η έλευση της εκρηκτικής Άνοιξης...

Σαλάτες, μεζέδες, κόκκινα αυγά, οβελίας, κοκορέτσι, χαρά και γλέντι.

Και τα κρασιά; Πολλά, λευκά, ροζέ και κυρίως ερυθρά... η Πασχαλινή συλλογή του House of Wine διαθέτει κρασιά για όλα τα γούστα και βαλάντια, όλα όμως ταιριαστά με τα εδέσματα του Πάσχα.

Διαλέξτε!
Ή
Η μεγάλη μέρα έχει φτάσει. Οι "ειδικοί" -και ποιός Έλληνας δεν είναι - έχουν ξυπνήσει από νωρίς και παλεύουν με την φωτιά. Κάποιοι άλλοι παλεύουν -κυριολεκτικά- με το αρνί που αρνείται να "σταθεί" στην σούβλα, ενώ στα μετόπισθεν τα γυναικόπαιδα αρχίζουν να κόβουν τις σαλάτες, να φτιάχνουν τα ορεκτικά, να καθαρίζουν τις πατάτες, να ετοιμάζουν τις πίτες.

Και κάποια στιγμή, όταν το αρνί γυρίζει στη σούβλα, το κοκορέτσι ζεσταίνεται στο πλάι... όταν έχουν τα πράγματα μπει σε τάξη, ξεκινούν τα ορεκτικά και τα μεζεδάκια. Συκωτάκια με λαδορίγανη, σαλάτα με αυγά, και τόσα άλλα.

Για τόσα διαφορετικά πιάτα που περιλαμβάνουν τα "πρώτα" του Πάσχα, είναι αδύνατο να συστήσουμε κάτι ξεχωριστό για το κάθε ένα. Γι' αυτό συνιστούμε εκείνα που ταιριάζουν καλύτερα με το σύνολο των διαφορετικών ορεκτικών.

Τα ορεκτικά της Κυριακής του Πάσχα «μυρίζουν Ελλάδα» από χιλιόμετρα. Γι' αυτό τα βγάζουμε από νωρίς στο τραπέζι (δεν ξεχνάμε ποτέ τους ψήστες, που χρειάζονται ενέργεια), και τα συνοδεύουμε με το παραδοσιακότερο Ελληνικό κρασί, στην πιο εκλεπτυσμένη του μορφή: Το Δάκρυ του Πεύκου από το οινοποιείο του Στέλιου Κεχρή στη Θεσσαλονίκη, ή ο Ρητινίτης Nobilis της Γαίας. Τα λευκά που θα ακολουθήσουν θα είναι αντίστοιχα όμορφα αρωματικά, από Μοσχοφίλερο, Μαλαγουζιά και Chardonnay.
Μη βιαστείτε να μπείτε κατευθείαν στα γεμάτα ερυθρά, η μέρα έχει πολύ μέλλον ακόμα. Κι αν έχουν ήδη αρχίσει να βγαίνουν τα πρώτα μεζεδάκια από τη σούβλα, εσείς μπορείτε κάλλιστα να συνεχίσετε με ένα δροσερό και πικάντικο ροζέ, αρκεί να είναι κάπως πιο... γεμάτα. Σας προτείνουμε: Βυσσινόκηπο Παλυβού και Ροζέ Αβαντίς ή ΚΑΠΠΑ Ρ35 Παύλου

Όταν πλέον βγαίνουν τα κρέατα και ο οβελίας, τότε... αρχίζουν τα όργανα. Το κρέας είναι πλούσιο και... ζόρικο, οπότε το κρασί πρέπει να είναι κόκκινο, τανικό και πικάντικο – ό,τι δηλαδή περιμένουμε από ένα καλό ερυθρό από Syrah ή Ξινόμαυρο (ή και χαρμάνι και από τα δύο...). Οι προτάσεις μας: Το υπάροχο Syrah του Νεραντζή, Κτήμα Καρυδά - Ερυθρός 2005, Επιλεγμένος Ραψάνη 2001 και Σγουρίδη Σίγμα - Ερυθρός, Ράμνιστα 2006 του Κυρ-Γιάννη, αλλά και Nico Lazaridi Syrah  ή ΑΛΦΑ - Ξινόμαυρο Σκατζόχοιρος  ...

Και μετά από όλα αυτά, ποιος έχει όρεξη (και χώρο) για γλυκό;... Ό,τι και να λέτε, ξέρετε καλά ότι δεν θα μπορέσετε να αντισταθείτε σε ένα πλούσιο και λαχταριστό γαλακτομπούρεκο ή ένα παραδοσιακό καταΐφι; Τα οποία βέβαια δεν θα τα απολαύσετε έτσι, στο «ξεροσφύρι», αλλά παρέα με ένα δροσερό Γλυκό Σαμιώτικο, ή ένα πληθωρικό Vinsanto από τη Σαντορίνη!...

Αυτές είναι οι δικές μας προτάσεις για το τραπέζι του Πάσχα. Και κάτι τελευταίο: αφήστε για αυτή την ιερή εβδομάδα τα "ξένα" κρασιά στο κελάρι στην Αθήνα... το Πάσχα είναι ΕΛΛΗΝΙΚΗ γιορτή και πρέπει να τιμήσουμε τους Έλληνες παραγωγούς. Το επιβάλλουν τόσο η ημέρα, όσο και οι περιστάσεις.



Καλό Πάσχα!

Αξιολογήσεις Πελατών

Γράψτε τη Δικιά σας Αξιολόγηση

Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν αξιολογήσεις. Παρακαλώ συνδεθείτε ή κάντε εγγραφή.

Ετικέτες Προϊόντος

Χρησιμοποιήστε κενά για να διαχωρίσετε ετικέτες, Χρησιμοποιήστε μονά εισαγωγικά (') για φράσεις.

Παρακαλώ περιμένετε...

{{var product.name}} προστέθηκε στο καλάθι

{{var product.qty}} Συνέχεια αγορών
ή
Συνέχεια αγορών