You have chosen to translate our site. Please note that House of Wine has an international section with a vast collection of Greek wines and spirits specially designed for our international cutomers. You can visit our international section or your can proceed with translating our main site:
House of Wine International Section
Translate the main site
Κρασί
-
Essential Purpura
Ξηρός, Αφρώδης, Λευκός, Macabeo, Parellada, Xarel-lo, Πιείτε το τώρα, 12% alc.
19,80 €Μέχρι το Πάσχα ΤΡΙΠΛΟΙ πόντοιΟ εμβληματικός οίκος Juvé & Camps στην συστήνει από περιοχή του Penedès μία ζωηρή, απολαυστική cava με ακαταμάχητα ελκυστική φρεσκάδα. H 100% βιολογική Essential Purpura μπορεί να παλαιώνει για 24 μήνες ωστόσο διατηρεί τις νεανικές της χάρες παρέα με το αυθόρμητο νεύρο που περιμένουμε από ένα τόσο καλά δουλεμένο αφρώδες. -
Petalos 2021
Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Mencia, Κρατήστε το 2-3 χρόνια
19,50 € Φτάνει μέχρι 17,94 €Όταν το entry level κρασί του παραγωγού έχει αυτή την ποιότητα τότε σίγουρα μιλάμε για ένα μεγάλο παραγωγό! ΟAlvaro Palacios αφού ‘κατέκτησε’ το Priorat, αποφασίζει να αναδείξει μία ακόμα περιοχή της Ισπανίας και μία ακόμα ποικιλία. Πηγαίνει στο Bierzo και μέσα σε λίγα χρόνια καταφέρνει να χαρακτηριστεί η ποικιλία Mencia ως μία από τις πιο ανερχόμενες παγκοσμίως. Αν σας αρέσουν τα Pinot Noir τότε δοκιμάστε και αυτό! Ένα εξαιρετικά ‘food-friendly’ κρασί, που θα μπορούσε να είναι η ιδανική επιλογή για όλους τους καλοκαιρινούς μήνες. -
Amontillado Los Arcos
Ξηρός, Ήπιος, Palomino, Πιείτε το τώρα, 18,5% alc.
17,10 €Μέχρι το Πάσχα ΤΡΙΠΛΟΙ πόντοιΤο Amontillado υποβάλεται σε δύο διαδικασίες παλαίωσης : αρχικά βιολογική παλαίωση με την παρουσία του μύκητα “ flor” και μετέπειτα ωρίμανση μέσω οξειδωτικής παλαίωσης. Έχει ζήσει μέρος της ζωής του σαν Fino, το οποίο όμως στο στάδιο solera επέδειξε χαρακτηριστικά ιδιαίτερης δυναμικής κι έτσι ενισχύθηκε και πάλι αλκοολικά στο 17% δημιουργώντας ένα αφιλόξενο περιβάλλον για το flor. Ως αποτέλεσμα ο μύκητας ‘πεθαίνει’, το πέπλο προστασίας διαλύεται και το πάλαι ποτέ Fino συνεχίζει τη ζωή του ως Amontillado ωριμάζοντας οξειδωτικά μέχρι να καταλήξει στο μπουκάλι. -
Deluxe Cream Capataz Andres
Γλυκός, Ήπιος, 20% alc.
19,30 €Κάθε κρασί αυτού του blend παλαιώνει ξεχωριστά στην δική του solera. Ακολουθώντας τη διαδρομή που θα έπρεπε έχουν ως Oloroso & Pedro Ximenez αντίστοιχα, φτάνει η στιγμή που συναντούνται και δημιουργούν ένα υπέροχο γευστικό αποτέλεσμα. Το ποσοστό του Pedro Ximenez είναι μικρότερο αλλά αρκετό – εξαιτίας της συμπύκνωσης που έχει σαν κρασί- για να προσδώσει και να καθορίσει το τελικό γευστικό αποτέλεσμα της κατηγορίας των Cream. Σκούρο στην όψη με χρώμα που θυμίζει ξύλο μαόνι. Αποξηραμένα δαμάσκηνα και σταφίδες πλάι σε κακάο και σοκολάτα ενισχύονται από μία καπνιστή αίσθηση και φίνο ξύλο. Ένα νόστιμο κρασί με ισορροπημένη γλύκα, βελούδινη αίσθηση και δροσιστική οξύτητα. Πλούσιο, γλυκό και μαλακό στο στόμα, με καθαρή και ντελικάτη οξύτητα. -
Fino Jarana
Ξηρός, Ήπιος, Palomino, Πιείτε το τώρα, 15% alc.
17,10 €Μέχρι το Πάσχα ΤΡΙΠΛΟΙ πόντοιTo Sherry είναι ένα ενισχυμένο κρασί από την ποικιλία Palomino που συναντάμε στο τρίγωνο Jerez de la Frontera, Sanlucar de Barrameda και El Puerto de Santa Maria. To Fino ωριμάζει χωρίς να έχει επαφή με το οξυγόνο (βιολογική παλαίωση). Μετά την ολοκλήρωση της αλκοολικής ζύμωσης γίνεται αλκοολική ενίσχυση στο 15% και το κρασί μεταφέρεται προς ξεκούραση σε δρύινα βαρέλια τα οποία γεμίζουν κατά τα 4/5 αφήνοντας κενό χώρο στο βαρέλι. Στην επιφάνεια του κρασιού του κρασιού αναπτύσσεται ο μύκητας flor, ο οποίος δημιουργεί ένα συμπαγές προστατευτικό από το οξυγόνο πέπλο. Το κρασί ξεκουράζεται στο σύστημα sobretabla κι έπειτα θα περάσει στο σύστημα ανάμειξης solera περιμένοντας την εμφιάλωσή του.