You have chosen to translate our site. Please note that House of Wine has an international section with a vast collection of Greek wines and spirits specially designed for our international cutomers. You can visit our international section or your can proceed with translating our main site:
House of Wine International Section
Translate the main site
Κρασί
-
Δουλουφάκης - Αφρώδης Λευκός
Ξηρός, Αφρώδης, Λευκός, Βιδιανό, Επιδέχεται Παλαίωση, 13% alc.
21,10 € Φτάνει μέχρι 19,41 €Το πρώτο αφρώδες κρασί, με την παραδοσιακή μέθοδο, από 100% Βιδιανό είναι γεγονός! Μια πολύπλευρη Κρητική ποικιλία που μέχρι πριν 15 χρόνια, κινδύνευε με εξαφάνιση, όχι μόνο αναβίωσε, αλλά αποτελεί μεγάλη ελπίδα για όλο τον Ελληνικό αμπελώνα. Το αποδεικνύει και αυτό το εκπληκτικό αφρώδες του Νίκου Δουλουφάκη, που γνωρίζει το Βιδιανό όσο λίγοι. Φτιαγμένο με την μέθοδο της Καμπανίας, εμφανίζει πολύπλοκο και ιδιαίτερο χαρακτήρα, με τα στοιχεία της ποικιλίας να ‘δένουν’ υπέροχα με αυτά που αποκτά από την δεύτερη ζύμωση στην φιάλη, όπου και παρέμεινε για δύο χρόνια. -
Άσπρος Λαγός Βιδιανό 2022
Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Βιδιανό, 14% alc.
19,20 € Φτάνει μέχρι 17,66 €Μέχρι το Πάσχα ΤΡΙΠΛΟΙ πόντοιΠολύ ωραίο χρυσαφί χρώμα, με κιτρινοπράσινες ανταύγειες. Πολύπλοκα αρώματα πυρηνόκαρπων και τροπικών φρούτων, λευκών λουλουδιών και βοτάνων σε φόντο βανίλιας, βουτύρου και ξηρών καρπών. Πλούσια γεύση η οποία με λίγη ακόμα παλαίωση στη φιάλη παίρνει ελαιώδη χαρακτηριστικά, αναπτύσσει ένα πυκνό βερικοκένιο χαρακτήρα που μοσχομυρίζει υψηλή κλάση. Στη γεύση του κρασιού διακρίνεται και ένα σαγηνευτικό υπόβαθρο ορυκτών. Επίγευση μακράς διαρκείας, απολαυστική και σε τόνους βερίκοκου. -
Grande Reserve Dafnes 2018
Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Λιάτικο, 14.2% alc.
19,80 € Φτάνει μέχρι 18,22 €O Νίκος Δουλουφάκης καταπιάνεται με την αγαπημένη ερυθρή ποικιλία του οινοποιείου και βγάζει από το κελάρι του ένα κρασί, σωστό άσο! Μία ξεχωριστή οινοποιητική προσέγγιση που μεταμορφώνει το κομψό Λιάτικο σε ένα εξαιρετικό Grande Réserve. Σταφύλια από παλιούς αμπελώνες στις Δαφνές, ωρίμανση για 18 μήνες σε γαλλική δρυ και ξεκούραση στη φιάλη για 30 μήνες οδηγούν σε ένα πληθωρικό και απολαυστικό κόκκινο που ανεβάζει σε άλλο επίπεδο τα κρητικά ερυθρά.