Magnum Φιάλες

Είναι γεγονός ότι οι φιάλες magnum (δηλαδή αυτές που έχουν χωρητικότητα 1.5lt) αλλά και οι double-magnum ή αλλιώς Jeroboam (χωρητικότητα 3.0lt) είναι πολύ ψηλά στις προτιμήσεις των συλλεκτών κρασιών, αλλά και των "ψαγμένων" οινόφιλων. Αυτό συμβαίνει για διάφορους λόγους, ανάμεσα στους οποίους φιγουράρουν οι εξής:

  • Στις μεγάλες φιάλες η επαφή του κρασιού με το οξυγόνο που αναπόφευκτα διαπερνά τελικά το φελλό και το καψύλι είναι πολύ πιο περιορισμένη, οπότε η εξέλιξη στη φιάλη είναι πολύ πιο ήπια. Έτσι, τα κρασιά που οι συλλέκτες προορίζουν για μακρά παλαίωση είναι τις περισσότερες φορές σε φιάλες magnum.
  • Επειδή η εμφιάλωση σε μεγάλες φιάλες απαιτεί ειδικό και αρκετά ακριβό εξοπλισμό, τα περισσότερα οινοποιεία εμφιαλώνουν τα magnum "με το χέρι" και σε μικρές ποσότητες (συνήθως μάλιστα οι φιάλες είναι αριθμημένες). Οι κάτοχοι φιαλών magnum, λοιπόν, ανήκουν σε μία πολύ ιδιαίτερη κατηγορία συλλεκτών ενός συγκεκριμένου κρασιού.
  • Μία φιάλη magnum εντυπωσιάσει στο τραπέζι λόγω μεγέθους, κλέβει τις εντυπώσεις, και καλύπτει τέλεια τις ανάγκες μίας μεγάλης παρέας.


Με όλα αυτά (κι άλλα πολλά) υπόψη, εμείς στο House of Wine επιλέξαμε μερικές από τις πιο σημαντικές ετικέτες από τον Ελληνικό και τον ξένο αμπελώνα που διατίθενται σε φιάλες magnum, τις οποίες θα χαρείτε στο τραπέζι ή θα χαρίσετε σε ανθρώπους που ξέρετε ότι θα τις εκτιμήσουν πραγματικά. Καλή απόλαυση!

Προβολή ως Λίστα Πλέγμα

Στοιχεία 46-60 από 88

Φθίνουσα ταξινόμηση
  1. Κτήμα Γεροβασιλείου - Ερυθρός Magnum
    Κτήμα Γεροβασιλείου - Ερυθρός Magnum 2019
     
    Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Merlot, Syrah, Λημνιό, Επιδέχεται Παλαίωση, 13.5% alc.
    Βαθμολογία:
    83%
    42,80 €
    Βαθύ χρώμα, καπνιστά και πικάντικα αρώματα στη μύτη και το στόμα, σοβαρές τανίνες και σωστή οξύτητα, που καταλήγουν σε μία όμορφη και μακρά επίγευση, είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του πολύ καλού αυτού Ελληνικού ερυθρού, που μπορούμε να το πιούμε ευχάριστα τώρα αλλά και να το κρατήσουμε για αρκετά χρόνια στην κάβα μας.
  2. Cavalieri - Ερυθρό Magnum
    Cavalieri - Ερυθρό Magnum 2016
     
    Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot, Sangiovese, Επιδέχεται Παλαίωση, 14.5% alc.
    Βαθμολογία:
    55%
    Bordeaux blend, δηλαδή Cabernet Sauvignon και Merlot με λίγο από Sangiovese για το καινούριο απολαυστικό ερυθρό Cavalieri του Νίκου Λαζαρίδη. Ένα κρασί με ζουμερό, ώριμο συμπυκνωμένο φρούτο και πολύ έντονο βοτανικό χαρακτήρα που θυμίζει μέντα και ευκάλυπτο και παραπέμπει σε νέο Κόσμο και πιο συγκεκριμένα προς Αυστραλία πλευρά.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  3. Emphasis - Tempranillo Magnum
    Emphasis - Tempranillo Magnum 2019
     
    Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Tempranillo, Επιδέχεται Παλαίωση, 14% alc.
    Βαθμολογία:
    80%
    55,80 €
    Ένα ερυθρό κρασί με ιδιαίτερο ενδοαφέρον σε μύτη και στόμα. Χαρακτηρίζεται από ψημένα, πλούσια αρώματα με πικάντικες εξάρσεις, έντονες τανίνες και καλή οξύτητα. Θα εξελίσσεται όμορφα όσο μένει.
  4. Emphasis - Syrah Magnum
    Emphasis - Syrah Magnum 2019
     
    Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Syrah, Επιδέχεται Παλαίωση, 15% alc.
    Βαθμολογία:
    87%
    58,30 €
    Ένα πολύ καλό Syrah που θα ενθουσιάσει τους φίλους της ποικιλίας. Πικάντικο στη μύτη και απολαυστικά δυνατό στο στόμα, με καλή ισορροπία τανινών και οξύτητας και τσιμπημένο αλκοόλ, που όμως δεν προβληματίζει. Χωρίς αμφιβολία, είναι Syrah παλαίωσης.
  5. UP Ultimate Provence Double Magnum
    UP Ultimate Provence Double Magnum 2022
     
    Ξηρός, Ήπιος, Ροζέ, Grenache, Rolle, Syrah, Πιείτε το τώρα
    Βαθμολογία:
    70%
    161,20 €
    Ελκυστικό, δροσερό, με άφθονο κόκκινο και πυρηνόκαρπο φρούτο και πικάντικες πινελιές, ροζέ κρασί από την Προβηγκία. Ένας όμορφος συνδυασμός Grenache, Syrah και Rolle (Vermentino) που δεν αφήνει περιθώρια αντίστασης.
  6. Fleva Magnum
    Fleva Magnum 2022
     
    Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Syrah, Επιδέχεται Παλαίωση, 14.5% alc.
    Βαθμολογία:
    87%
    Οταν ένας μεγάλος οινοποιός, ο Γιώργος Σκούρας χτυπάει... φλέβα, τότε η φλέβα αυτή είναι σίγουρα χρυσός: ΄Ένα θαυμάσιο ερυθρό κρασί από την δημοφιλή ποικιλία Syrah. Πικάντικο, με ευγενείς τανίνες, πολύπλοκα και έντονα πιπεράτα αρώματα μπαχαρικών, στόμα πλούσιο, με μακρά επίγευση, ένα εντυπωσιακό κρασί που θα το λατρέψουν οι φίλοι του Syrah και όχι μόνο.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  7. /
    Laurent Perrier La Cuvée Brut- Magnum
     
    Ξηρός, Αφρώδης, Λευκός, Chardonnay, Pinot Meunier, Pinot Noir, Επιδέχεται Παλαίωση, 12% alc.
    Βαθμολογία:
    97%
    133,10 €
    Εκλεκτή λευκή Σαμπάνια από έναν εκ των πλέον φημισμένων οίκων της περιοχής. Η έμφαση στο Chardonnay χαρίζει φρέσκα λεμονάτα αρώματα, ενώ ο αφρισμός είναι προσεγμένος και με διάρκεια.
  8. /
    Moet & Chandon Ice Imperial Magnum (1.5lt)
     
    Ημίγλυκος, Αφρώδης, Λευκός, Chardonnay, Pinot Meunier, Pinot Noir, 12% alc.
    Βαθμολογία:
    93%
    168,50 €
    H Moët Ice Impérial είναι η πρώτη σαμπάνια στον κόσμο που δημιουργήθηκε από τον Chef De Cave Benoît Gouez, ειδικά για να καταναλώνεται με πάγο. Ο πρωτόγνωρος συνδυασμός “τραγανής”, αναζωογονητικής φρεσκάδας και έντονων αρωμάτων τροπικών φρούτων προσφέρει μια μοναδική εμπειρία για chic, ηλιόλουστες και εκλεκτές στιγμές.
  9. Moet & Chandon Ice Imperial Rose Magnum (1.5lt)
    Moet & Chandon Ice Imperial Rose Magnum (1.5lt)
     
    Ημίγλυκος, Αφρώδης, Ροζέ, Chardonnay, Pinot Meunier, Pinot Noir, 12% alc.
    Βαθμολογία:
    100%
    168,20 €
    H Moët Ice Rose Impérial είναι η πρώτη Rose σαμπάνια στον κόσμο που δημιουργήθηκε ειδικά για να καταναλώνεται με πάγο. Ο πρωτόγνωρος συνδυασμός “τραγανής”, αναζωογονητικής φρεσκάδας και έντονων αρωμάτων τροπικών φρούτων προσφέρει μια μοναδική εμπειρία για chic, ηλιόλουστες και εκλεκτές στιγμές.
  10. Moet & Chandon Brut Imperial Magnum (1.5lt)
    Moet & Chandon Brut Imperial Magnum (1.5lt)
     
    Ξηρός, Αφρώδης, Λευκός, Chardonnay, Pinot Meunier, Pinot Noir, Κρατήστε το 2-3 χρόνια, 12% alc.
    Βαθμολογία:
    98%
    136,20 €
    Ίσως η πιο αναγνωρίσιμη ετικέτα Σαμπάνιας στον κόσμο, και όχι τυχαία. Πρόκειται για μία από τις πιο φιλικές και ευχάριστες Σαμπάνιες της αγοράς, που δίνουν έμφαση στη σωστή ισορροπία μεταξύ των στοιχείων που την συνθέτουν. Κομψή αλλά και πολυεπίπεδη, αποτελεί το τέλειο απεριτίφ, ενώ μπορεί να συνοδεύσει μεγάλη γκάμα φίνων γεύσεων. Η συγκεκριμένη ετικέτα διατίθεται επίσης σε φιάλες (0.75lt) και Jeroboam (3 λίτρων).
  11. /
    Laurent Perrier La Cuvée Brut Jéroboam 3lt
     
    Ξηρός, Αφρώδης, Λευκός, Chardonnay, Pinot Meunier, Pinot Noir, Επιδέχεται Παλαίωση, 12% alc.
    380,40 €
    Εκλεκτή λευκή Σαμπάνια από έναν εκ των πλέον φημισμένων οίκων της περιοχής. Η έμφαση στο Chardonnay χαρίζει φρέσκα λεμονάτα αρώματα, ενώ ο αφρισμός είναι προσεγμένος και με διάρκεια.
  12. Chateau Nico Lazaridi - Ερυθρός Magnum
    Chateau Nico Lazaridi - Ερυθρός Magnum 2020
     
    Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Cabernet Sauvignon, Merlot, Sangiovese, Επιδέχεται Παλαίωση, 13% alc.
    Βαθμολογία:
    73%
    39,70 €
    Ο Νίκος Λαζαρίδης ξέρει να αποδίδει "στα Ελληνικά" την Μπορντωλέζικη προσέγγιση στο ερυθρό κρασί όσο λίγοι. Το κόκκινο Chateau Nico Lazaridi είναι ένα κρασί με βάθος και κομψότητα, αλλά και σωστή τανική δομή που του επιτρέπει να στέκεται δίπλα σε εκλεκτά κρεατο-κεντρικά πιάτα με μεγάλη ευκολία.
  13. Γυμνός Βασιλιάς Magnum
    Γυμνός Βασιλιάς Magnum 2018
     
    Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Syrah, Επιδέχεται Παλαίωση, 15% alc.
    Βαθμολογία:
    95%
    73,20 €
    Πάντρεμα παράδοσης και κοσμοπολίτικης έκφρασης από τις ποικιλίες Κολινδρινό και Syrah. Ο Γυμνός Βασιλιάς έχει ήδη έντονα αρωματική μύτη - αρώματα αποξηραμένων φρούτων όπως το σύκο και αρώματα φρέσκα και ζωηρά όπως φραμπουάζ, κασίς, ρέντμπερι… γλυκά μπαχάρια και ξύλο. Στόμα γεμάτο, στέρεα δομημένο, ξηρό. Η εγγύησή του στο χρόνο είναι η ύπαρξη οξύτητας και οι έντονες τανίνες που δίνουν επίσης τα έντονα πολύπλοκα αρώματα του. Η επίγευση του είναι μακριά και χαρακτηριστική - αφήνει την προαπαιτούμενη γευστική ανάμνηση - μάλιστα σε Bitter φόντο. 'Ενα κρασί ικανό να νικήσει τον χρόνο, να ωριμάσει και να υψώσει την απόλαυση.
    *Διατίθεται σε ξύλινη συσκευασία 1 φιάλης
  14. Μπλε Αλεπού Magnum
    Μπλε Αλεπού Magnum 2019
     
    Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Merlot, Syrah, Ξινόμαυρο, Επιδέχεται Παλαίωση, 14.5% alc.
    Βαθμολογία:
    96%
    106,60 €
    Ένα ερυθρό κρασί μεγάλων αξιώσεων το οποίο έρχεται να πάρει τη θέση του στα καλύτερα κελάρια του κόσμου, δίπλα σε μεγάλα ερυθρά Bordeaux και Βουργουνδίες. Όπως καθετί άγριο και σπάνιο, θα εξαφανιστεί αστραπιαία, αφήνοντας ωστόσο το μπλε ‘αποτύπωμα’ της. Είναι μαγεία το πώς διαθέτει τέτοια δύναμη και ενέργεια. Μια ‘Μπλε Αλεπού’ σπάνιας ράτσας και κλάσης.
  15. Ηγεμών Magnum (1.5lt)
    Ηγεμών Magnum (1.5lt) 2005
     
    Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Αγιωργίτικο, Επιδέχεται Παλαίωση, 14% alc.
    Βαθμολογία:
    80%
    86,80 €
    Μεγαλοπρεπής προσέγγιση στο ερυθρό κρασί της Νεμέας από ένα σχετικά νέο κτήμα της περιοχής. Η προσεκτική οινοποίηση και η μακρά παλαίωση έχουν ως αποτέλεσμα ένα κρασί γεμάτο, πληθωρικό και πολυδιάστατο, το οποίο ωστόσο επιδεικνύει έναν ιδιαίτερα φιλικό χαρακτήρα που το καθιστά εξαιρετικό συνοδό για τα εδέσματα ενός πλούσιου χειμωνιάτικου τραπεζιού.
ανά σελίδα

Best Sellers στην κατηγορία Κρασί