Ερυθρά Κρασιά

Προβολή ως Λίστα Πλέγμα

Στοιχεία 1-15 από 16

Φθίνουσα ταξινόμηση
  1. Κτήμα Θεοδωρακάκου Περίβλεπτος Ερυθρός
    Περίβλεπτος Ερυθρός 2017
     
    Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Αγιωργίτικο, Μαυρούδι, Επιδέχεται Παλαίωση, 12.5% alc.
    Βαθμολογία:
    79%
    Η ‘γλύκα’ του Αγιωργίτικου προβάλλει σε πρώτο πλάνο χαρακτηριστικά κόκκινα φρούτα, όπως βύσσινο και κεράσι σε πολύ ώριμη εκδοχή-σχεδόν μαρμελάδα. Το βαρέλι ενισχύει την πολυπλοκότητα, προσδίδοντας αρώματα βανίλιας και κακάο, ενώ σε δεύτερο πλάνο ξεπροβάλλουν, κάποιες νύξεις σοκολάτας γάλακτος, μέντας και ζωικές νότες. Στο στόμα η οξύτητα του κρασιού προσδίδει φρεσκάδα, με το κόκκινο φρούτο να παρουσιάζεται λιγότερο ώριμο και το βαρέλι να ‘κυριαρχεί’ στην επίγευση.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  2. Ξινόμαυρο Boutari Naturally
    Ξινόμαυρο Boutari Naturally 2021
     
    Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Ξινόμαυρο, Κρατήστε το 2-3 χρόνια
    Υπέροχο Ξινόμαυρο από την σειρά ‘Χωρίς Θειώδη Μπουτάρη’ που ακολουθεί την νέα τάση της αγοράς για μονοποικιλιακά κρασιά με ελάχιστες οινολογικές παρεμβάσεις. Το Ξινόμαυρο προέρχεται από αμπελώνα στην περιοχή της Νάουσας με κλίματα ηλικίας μεγαλύτερης των 40 ετών. Το στυλ του κρασιού που εστιάζει στην φρεσκάδα, στο ζωηρό φρούτο και στις μαλακές τανίνες μας επιτρέπει να το απολαύσουμε νεαρό σε αντίθεση με πολλά άλλα κρασιά από Ξινόμαυρο.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  3. Boutari Merlot
    Boutari Merlot 2020
     
    Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Merlot, Κρατήστε το 2-3 χρόνια
    Δημιουργία των επιλεγμένων αμπελώνων Μπουτάρη στο πλαίσιο της ευρύτερης διερεύνησης σχετικά με το ποιοτικό δυναμικό του εγκλιματισμού των παγκοσμίως γνωστών ξένων ποικιλιών στον ελληνικό αμπελώνα. Ένα Merlot τυπικό της ποικιλίας αλλά και της περιοχής από την οποία προέρχεται.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  4. Benje Tinto
    Benje Tinto 2020
     
    Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Listan Prieto, Κρατήστε το 2-3 χρόνια
    Μοναδικό ερυθρό κρασί από τα Κανάρια νησιά με φρεσκάδα, πολυπλοκότητα, άφθονα κόκκινα και μαύρα φρούτα αλλά και γήινα στοιχεία που αποτυπώνουν το μαγικό αυτό terroir. Ένα κρασί ανακάλυψης και εξερεύνησης που παράγεται από αμπέλια που καλλιεργούνται βιολογικά στις ηφαιστειακές πλαγιές της Τενερίφης σε υψόμετρο 1000 μέτρων και οινοποιείται με ελάχιστη χρήση θειώδους.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  5. Ρήγας Κούπα
    Ρήγας Κούπα 2023
     
    Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Merlot, Ξινόμαυρο, Κρατήστε το 2-3 χρόνια, 13.3% alc.
    Βαθμολογία:
    83%
    Ο Ρήγας είναι εξαιρετικό χαρτί... κρασί και κερδίζει τις εντυπώσεις από την πρώτη γουλιά. Ένα ευχάριστο και γεμάτο φρεσκάδα blend του Merlot με το Ξινόμαυρο σε απίστευτη τιμή και μια θαυμάσια επιλογή σαν καθημερινό ερυθρό κρασί στο οικογενειακό τραπέζι.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  6. Yalumba Sanctum Cabernet Sauvignon
    Yalumba Sanctum Cabernet Sauvignon 2018
     
    Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Cabernet Sauvignon, Κρατήστε το 2-3 χρόνια
    Βαθμολογία:
    60%
    Η ψυχρή Coonawara στην Αυστραλία, είναι μία από τις περιοχές που πρέπει να έχουν στο μυαλό τους οι λάτρεις του Cabernet Sauvignon, αν τους αρέσουν τα χαρακτηριστικά των ώριμων μαύρων φρούτων, του ευκάλυπτου, των βοτάνων και της σοκολάτας. Και εδώ έχουμε ένα κρασί με πολύ καλή σχέση τιμής ποιότητας που έχει όλα αυτά που περιγράψαμε!
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  7. Chambolle-Musigny  Cuvee de la Violette
    Chambolle-Musigny Cuvee de la Violette 2020
     
    Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Pinot Noir, Επιδέχεται Παλαίωση, 13.5% alc.
    Το Chambolle Musigny είναι μία από τις σπουδαιότερες ονομασίες προέλευσης του Côte de Nuits και o Laurent Ponsot ένας εξαιρετικός οινοποιός. Έτσι το κρασί αυτό δεν θα μπορούσε να είναι κάτι λιγότερο από συναρπαστικό. Ζωντάνια, διάρκεια, πολυπλοκότητα αλλά ταυτόχρονα και κομψότητα σε ένα κρασί που πρέπει να έχουν στην κάβα τους όλοι οι λάτρεις των μεγάλων κρασιών της Βουργουνδίας.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  8. Petalos
    Petalos 2021
     
    Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Mencia, Κρατήστε το 2-3 χρόνια
    Βαθμολογία:
    87%
    Όταν το entry level κρασί του παραγωγού έχει αυτή την ποιότητα τότε σίγουρα μιλάμε για ένα μεγάλο παραγωγό! ΟAlvaro Palacios αφού ‘κατέκτησε’ το Priorat, αποφασίζει να αναδείξει μία ακόμα περιοχή της Ισπανίας και μία ακόμα ποικιλία. Πηγαίνει στο Bierzo και μέσα σε λίγα χρόνια καταφέρνει να χαρακτηριστεί η ποικιλία Mencia ως μία από τις πιο ανερχόμενες παγκοσμίως. Αν σας αρέσουν τα Pinot Noir τότε δοκιμάστε και αυτό! Ένα εξαιρετικά ‘food-friendly’ κρασί, που θα μπορούσε να είναι η ιδανική επιλογή για όλους τους καλοκαιρινούς μήνες.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  9. Μαύρο Καλαβρυτινό Natur
    Μαύρο Καλαβρυτινό Natur 2023
     
    Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Μαύρο Καλαβρυτινό, Κρατήστε το 2-3 χρόνια
    Αν θέλετε να μυηθείτε στα κρασιά φυσικής οινοποίησης που κερδίζουν συνεχώς έδαφος, τότε τα αψεγάδιαστα κρασιά του πρωτοπόρου οινοποιείου από την Αιγιάλεια είναι εγγύηση! Το σπάνιο ερυθρό Μαύρο Καλαβρυτινό, που καλλιεργείται στους ιδιόκτητους αμπελώνες σε υψηλό υψόμετρο δίνει μετά από οινοποίηση με τις γηγενείς ζύμες και την ωρίμαση για ένα χρόνο σε μεγάλες δρύινες δεξαμενές, ένα κρασί που στηρίζει την γοητεία του στην καθαρότητα του φρούτου, το ανθικό προφίλ και την κομψότητα.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  10. Alta Νάουσα
    Alta Νάουσα 2021
     
    Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Ξινόμαυρο, Κρατήστε το 2-3 χρόνια
    Βαθμολογία:
    70%
    14,60 €
    Αν έπρεπε να ταυτίσουμε τον Απόστολο Θυμιόπουλο με μία μόνο ποικιλία, τότε σίγουρα αυτή θα ήταν το Ξινόμαυρο καθώς την γνωρίζει όσο λίγοι! Εδώ επανέρχεται και μας συστήνει ένα νέο πρόσωπο του Ξινόμαυρου, αυτό με το ζωηρό φρούτο και τις μαλακές τανίνες. Ένα Ξινόμαυρο φτιαγμένο για να το απολαύσουμε φρέσκο, χωρίς να πρέπει να περιμένουμε μία δεκαετία για να μαλακώσουν οι τανίνες, που δεν υστερεί σε τυπικότητα. Ένα Ξινόμαυρο που δεν πρέπει να επιστρατεύουμε τα πιο πλούσια κόκκινα κρέατα για να το ευχαριστηθούμε.
  11. Mauro Primitivo
    Mauro Primitivo 2022
     
    Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, 14% alc.
    Βαθμολογία:
    83%
    5,90 €
    To Mauro Primitivo είναι ένα κρασί με βαθύ κόκκινο χρώμα ώριμων κερασιών και άρωμα βατόμουρων, γεμάτο σώμα και μαλακές τανίνες. Ταιριάζει εξαιρετικά κόκκινο κρέας, ζυμαρικά με κόκκινες σάλτσες και παλαιωμένα τυριά. Ιδανική θερμοκρασία σερβιρίσματος 18-20 oC.
  12. 3.14 Natural Κοτσιφάλι
    3.14 Natural Κοτσιφάλι 2022
     
    Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Κοτσιφάλι, Κρατήστε το 2-3 χρόνια, 13.5% alc.
    20,00 €
    Ευκόλοπιοτο, φρουτώδες με μαλακές τανίνες κρασί από την Κρήτη και την ποικιλία Κοτσιφάλι, που έχει παραχθεί χωρίς την προσθήκη θειώδους. Ένα άκρως Μεσογειακό ερυθρό κρασί που προσφέρει ευχαρίστηση χειμώνα καλοκαίρι δίπλα σε πιάτα από όλες τις κουζίνες του κόσμου. Ακόμα και σε αυτά που βασίζονται στο ψάρι ή στα λαχανικά.
  13. Vriniotis Vradiano Wild Ferment
    Vriniotis Vradiano Wild Ferment 2021
     
    Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Βραδιανό, Επιδέχεται Παλαίωση
    Βαθμολογία:
    90%
    49,00 €
    Το Βραδυανό είναι μία σπάνια ερυθρή ποικιλία της Βόρειας Εύβοιας, η αναβίωση της οποίας ανήκει δικαιωματικά στον Κωνσταντίνο Βρυνιώτη και τον οινολόγο Γρηγόρη Σκοπελίτη. Το μοναδικό μονοποικιλιακό ερυθρό κρασί δεν αφήνει αμφιβολία για το ότι η ποικιλία έχει μεγάλες δυνατότητες. Είναι κρασί περιορισμένης παραγωγής, που ζύμωσε με τις ιθαγενείς ζύμες, ωρίμασε σε δρύινα βαρέλια για ένα περίπου χρόνο και ένα χρόνο στην φιάλη πριν έρθει στα ράφια μας.
  14. Χατζηβαρύτη - Mus
    Χατζηβαρύτη - Mus 2020
     
    Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Ξινόμαυρο, Κρατήστε το 2-3 χρόνια
    Βαθμολογία:
    50%
    28,70 €
    Το Mus είναι το τρίτο κρασί της σειράς minimus της Χλόης Χατζηβαρύτη που παράγονται με ‘φυσικές προσεγγίσεις’. Η νεαρή οινοποιός πειραματίζεται συνεχώς και μας προτείνει κρασιά ελάχιστων παρεμβάσεων με έντονη προσωπικότητα. Εδώ έχουμε ένα κρασί με χαρακτηριστική φρεσκάδα και βάθος φρούτου από 100% Ξινόμαυρο από τον αμπελώνα της Φιλυριάς στην Γουμένισσα που καλλιεργείται βιολογικά, ζυμώνει με τις αυτόχθονες ζύμες και ωριμάζει για 4 μήνες σε δρύινα βαρέλια. Αν θέλετε να μπείτε στον κόσμο των ‘φυσικών κρασιών’ αυτό είναι μία ωραία αρχή!
  15. Umbala
    Umbala 2021
     
    Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Cabernet Sauvignon, Pinotage, Syrah, 14% alc.
    Βαθμολογία:
    86%
    6,20 €
    Αυτό το ελκυστικό φρουτώδες κρασί προέρχεται από τρεις εξαιρετικές ποικιλίες, Cabernet Sauvignon, Shiraz και Pnotage από την περιοχή των West Cape στη Νότια Αφρική. Παλαιωμένο σε βαρέλια βελανιδιάς, είναι ένα κρασί με έντονη δομή και πολυπλοκότητα, με μαλακές τανίνες και φρουτώδες, γεμάτο σώμα. Ταιριάζει εξαιρετικά με κόκκινα ψητά κρέατα. Ιδανική θερμοκρασία σερβιρίσματος 16-18 oC.
Σελίδα
ανά σελίδα

Best Sellers στην κατηγορία Κρασί