Λευκά Κρασιά

Προβολή ως Λίστα Πλέγμα

4 είδη

Φθίνουσα ταξινόμηση
  1. Icon R Orange
    Icon R Orange
     
    Ξηρός, Ήπιος, Orange, Ροδίτης, Κρατήστε το 2-3 χρόνια
    Βαθμολογία:
    80%
    Μέχρι το Πάσχα ΤΡΙΠΛΟΙ πόντοι
    Ο Ροδίτης είναι ίσως η πιο παρεξηγημένη Ελληνική ποικιλία, λόγω της παρουσίας του σε κρασιά μαζικής παραγωγής. Είναι όμως μία ποικιλία που μπορεί να δώσει εξαιρετικά κρασιά ειδικά όταν μιλάμε για Ροδίτες όπως ο icon R, για τον οποίο η Αχαιών επιλέγει φρούτο μόνο από τον κλώνο Αλεπού και καλλιεργείται βιολογικά στις πανέμορφες πλαγιές Αιγιαλείας σε υψόμετρο 850 μέτρων. Πρόκειται για μία εκπληκτική ‘orange’ προσέγγιση όπου το γλεύκος ζυμώνει με τις φλούδες.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  2. V for Vostilidi
    V for Vostilidi 2022
     
    Ξηρός, Ήπιος, Orange, Βοστιλίδι, Κρατήστε το 2-3 χρόνια
    18,60 €
    Η σπάνια λευκή ποικιλία Βοστιλίδι σε μία εκπληκτική έκφραση από το Ληξούρι της Κεφαλονιάς με πλούσια γεύση και σαγηνευτικά αρώματα. Η Αυθόρμητη ζύμωση και η ωρίμαση σε μεγάλο δρύινο βαρέλι έχουν αναδείξει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του σταφυλιού, που διακρίνεται για τα έντονα αρώματα ώριμων εσπεριδοειδών, τα ορυκτά στοιχεία αλλά και τις διακριτικές τανίνες.
  3. Χατζηβαρύτη - Ni
    Χατζηβαρύτη - Ni 2022
     
    Ξηρός, Ήπιος, Orange, Μαλαγουζιά, Ροδίτης, Κρατήστε το 2-3 χρόνια
    24,20 €
    Η Χλόη Χατζηβαρύτη, μία νέα ταλαντούχα οινοποιός βάζει την σφραγίδα της στα καινούρια κρασιά του ομώνυμου οινοποιείου, που οινοποιούνται με ελάχιστες παρεμβάσεις. Το Ni είναι ένα από τα τρία βιολογικά κρασιά ‘φυσικής προσέγγισης’ της σειράς minimus. Ένας υπέροχος συνδυασμός της Μαλαγουζιάς και του Ροδίτη που ζυμώνουν με τις αυτόχθονες ζύμες σε πήλινους αμφορείς, σε επαφή με τα στέμφυλα και εμφιαλώνονται χωρίς διαύγαση και φιλτράρισμα. Ένα τύπου ‘orange’ κρασί με πολύ ωραίο ώριμο φρούτο και πλούσιο στόμα.
  4. Ύλη 35
    Ύλη 35 2020
     
    Ξηρός, Ήπιος, Orange, Ασύρτικο, Κρατήστε το 2-3 χρόνια, 12,5% alc.
    28,40 €
    Το Ασύρτικο σε μία ωραία ‘orange’ εκδοχή που παράγεται από καρπό που συλλέγεται όψιμα και προέρχεται από αμπελώνες στα 800 μέτρα υψόμετρο στην ορεινή Κορινθία. Το κρασί ζυμώνει με τις αυτόχθονες ζύμες, παραμένει για 35 ημέρες με τα στέμφυλα και στην συνέχεια ωριμάζει για 15 μήνες σε βαρέλια 500lt. Το υψηλό αλκοόλ και ο πληθωρικός και ώριμος χαρακτήρας δεν μας κάνει εντύπωση, καθώς αυτό είναι το στυλ των κρασιών του Γιάννη Παπαργυρίου, που έχει κερδίσει φανατικούς φίλους.
ανά σελίδα

Best Sellers στην κατηγορία Κρασί