Δίπλα στην Τέχνη: Με κρασιά Λαντίδη στα εγκαίνια της έκθεσης της Χ.ΤσεκούραΑπό την Aλίκη Δανάλη
Σύμβουλο Δημοσίων Σχέσεων

 Δίπλα στην Τέχνη
Μόλις δύο εβδομάδες απο τα Χριστούγεννα, με γιορτινή διάθεση, έχοντας προσπαθήσει να βάλουμε στην άκρη, τα όποια προβλήματα της καθημερινότητας, εμείς στο House of Wine για άλλη μια φορά θα βρεθούμε «Δίπλα στην Τέχνη» και θα προσφέρουμε άφθονο ποιοτικό Ελληνικό κρασί , σε όσους παραβρεθούν στα εγκαίνια της έκθεσης της Χάρις Τσεκούρα που θα γίνουν την Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου και ώρα 8 στην Titanium Yiayiannos Gallery.

Η καλλιτέχνης Χάρις Τσεκούρα θα παρουσιάσει την νέα της δουλειά (ζωγραφική και κόσμημα) με τίτλο «Αντιγόνη Τ». Η έκθεση θα διαρκέσει έως και την Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013.


Λίγα λόγια για την έκθεση από την καλλιτέχνη:

Η γυναίκα χωρίς καταφύγιο, μόνη σε κάθε πίνακα, στη φυσική της υπόσταση. Η γύμνια της βαρύνει ακόμα περισσότερο τη μεγαλειώδη ύπαρξή της. Πέρα από την εξωτερική της αναπαράσταση, διεγείρει συναισθήματα όσο και η ίδια η φύση. Τα δέντρα, οι γκρεμοί περιέχονται σ' αυτά τα σώματα. Οι φόρμες ξεκάθαρες, οι σκιές καθαρές, όλα ευανάγνωστα, πάνω από τις πλούσιες σε χρώμα επιφάνειες. Οι φιγούρες κυριαρχούν σε κάθε πλάνο, χωρίς ομίχλες, φορτισμένες από την ίδια τους τη φύση. Ποζάρουν με την υπεροχή της κορυφής ενός βουνού και ονειρικές μαζί, μοιράζονται μαζί μας το δέος και την ποιητικότητά τους στα άχραντα των μυστηρίων της ίδιας της ζωής.

Λίγα λόγια για την έκθεση από την τεχνοκριτικό Ντόρα Ρογκάν:

Η ακτινοβολούσα σε χρώμα γυναικεία μορφή, ολοζώντανη παρουσία σε παράστημα και σε σθένος, ιδιαίτερα κινητική παρά την φαινομενική μόνο ακινησία της, μας προκαλεί σε μια διαφορετική ανάγνωση, κάθε φορά που θα μαγνητισθούμε από την χυμώδη ανατομία της.
Αυτή, καθαυτή, η ένταση των χρωμάτων όπως και η δυναμική των χρωματικών αντιθέσεων ακόμη και στους απειροελάχιστους τόνους, πλάθουν μορφές που καταργούν τις δεδομένες δύο διαστάσεις της φέρουσας επιφανείας, για να τις εκτινάξουν στον περιβάλλοντα χώρο. Και αυτό, με μιαν ιδιωματική κινητικότητα, ενορχηστρωμένη μεσ’ από έναν άφαντο αλλά υπαρκτό μουσικό ρυθμό.

Λίγα λόγια απο το House of Wine για τα κρασιά Λαντίδη

Οπως μέσα απο τα έργα της Χάρις Τσεκούρα, διεγείρονται συναισθήματα, έτσι το House of Wine θα προσπαθήσει να διεγείρει τους ουρανίσκους, των φιλότεχνων, με τα κρασιά Νεμέα Λαντίδη. Το Κτήμα Λαντίδη - Νεμέα 2009
ενα ξηρό, ήπιο, ερυθρό Αγιωργίτικο που χαρακτηρίζεται απο αρώματα σκουρόχρωμων φρούτων στη μύτη και ανάλογες γεύσεις στο στόμα, με σωστή ισορροπία οξύτητας και τανινών θα μας κρατήσει συντροφιά, όταν θα προσπαθούμε μέσα απο τα έργα να ανακαλύψουμε το υπαρκτό και το ανύπαρκτο, την μουσικότητα στις γυναικείες φιγούρες, την ποιητικότητα των μορφών.

... και κάπου εκεί τσουγκρίζοντας ένα ποτήρι κρασί να ευχηθούμε όλοι μαζί να περάσουμε όμορφα Χριστούγεννα, να γίνει κάτι ξαφνικό, αναπάντεχο και να σβύσει όλη η ασχήμια και ο πόνος των συνανθρώπων μας και το 2013 να μας χαρίσει αγάπη, ανθρωπιά, όμορφες στιγμές και πολλά χαμόγελα.

Το House of Wine θα συνεχίσει να βρίσκεται «Δίπλα στην Τέχνη» και την επόμενη χρονιά, σε συνεργασία πάντα με Ελληνες σπουδαίους παραγωγούς.

Μέχρι τότε...

Στην Υγειά μας!